Voorwaarden van GoNorth

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder GoNorth.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations in Anchorage en Fairbanks zijn het gehele jaar geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00.
Tussen 1 mei en 30 september zijn deze locaties eveneens geopend op zaterdag en zondag.
In de periode van 1 oktober t/m 30 april zijn de verhuurlocaties op zaterdag en zondag gesloten. Ophalen en inleveren van de camper is dan alleen mogelijk op afspraak.

De verhuurstations in Whitehorse en Seattle zijn het gehele jaar geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00. 
Tussen 1 mei en 30 september zijn deze locaties eveneens geopend op zaterdag en zondag. 
In de periode van 1 oktober t/m 30 april zijn de verhuurlocaties op zaterdag en zondag gesloten. Ophalen en inleveren van de camper is dan alleen mogelijk op afspraak.

Op welke tijden kun je jouw camper ophalen?

Het ophalen van jouw camper is mogelijk van maandag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.
In het winterseizoen, tussen 1 oktober en 30 april, is ophalen in het weekend alleen mogelijk op afspraak.

Op welke tijden kun je jouw camper inleveren?

Het ophalen van jouw camper is mogelijk van maandag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.
In het winterseizoen, tussen 1 oktober en 30 april, is inleveren in het weekend alleen mogelijk op afspraak.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat bij een huurperiode van 14 nachten of meer de kosten van de taxi/transfer van/naar een airport of downtown hotel worden vergoed met een maximum van 25.00 USD.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten, af en toe wordt er op afspraak een uitzondering gemaakt voor een kortere huurperiode.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigd rijbewijs bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 25 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel. Indien je een GoNorth camper in de winter huurt dien je minimaal 3 jaar ervaring te hebben met rijden in winterse omstandigheden.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt bij de CDW Verzekering $2000,- en bij de VIP CDW Verzekering $500,-.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag (Visa/Mastercard 2%, American Express 4% en Visa/ Martercard Debit Card 2%). Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $2000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis. Het eigen risico voor de VIP verzekering is $500,-.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper. Met uitzondering van kleine honden, deze moeten wel verblijven in een bench en mogen enkel toegelaten worden in een budget camper. De toeslag per reis is 250 USD.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Het is niet toegestaan om een gas/benzine kan mee te nemen in de camper.
  • Het is niet toegestaan om vis en wild buiten een koelbox te vervoeren, het schoonmaken van de vis is niet toegestaan in de camper.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kun je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ