Camper huren in Australië

Loading ...

Huur een camper in Australië

Australië is de ideale bestemming om met jouw camper te verkennen. Dit uitgestrekte land heeft enorm veel te bieden en is erg divers. Paradijselijk witte stranden, bruisende steden, reusachtige rotsformaties in de outback en bijzondere onderwaterwerelden, Australië heeft het allemaal!

Het gehele land is dan ook te groot om in één reis te kunnen ontdekken. Kies je voor Noord-, Oost-, Zuid- of West-Australië, of zelfs Tasmanië? Misschien combineer je jouw camperreis wel met een binnenlandse vlucht, om meerdere delen van Australië te verkennen!

Kijk ook goed naar de beste reistijd voor jouw periode. Denk bijvoorbeeld aan de omgekeerde- én regenseizoenen.

Voordelen van een camper huren in Australië

Met een huurcamper heb je alle vrijheid en overnacht je op de allermooiste plekjes. Terwijl je aan het genieten bent van een heerlijke barbecue kun je op sommige campings met een beetje geluk zo vanuit je plekje wilde kangoeroes spotten. Onderweg klap je de campingstoeltjes uit, om op een prachtig plekje met een warme kop koffie of juist verfrissend biertje te genieten van het uitzicht.

Met een camper beleef je de mooiste plekjes niet alleen optimaal, je hebt ook nog eens alles bij de hand. Na een bezoekje aan de supermarkt rij je met een goedgevulde koelkast naar de eerste camping. Daar pak je je koffer uit, alles krijgt zijn eigen plekje. Die koffers berg je op en komen pas weer aan het einde van de reis naar boven! En een douche en toilet? Ook die zijn in veel gevallen aanwezig. Iedereen heeft elke avond zijn eigen vertrouwde bed en in het keukentje kun je allerlei heerlijke maaltijden bereiden.

Camper huren in Australië

Het aanbod van verhuurders en locaties om een camper te huren in Australië is groot. Van compacte busjes tot luxe 6 persoonscampers, het kan allemaal. Daarnaast zijn er locaties in het gehele land, zodat je in jouw favoriete deel van dit enorme land een onvergetelijke reis kunt maken:
  • Adelaide
  • Alice Springs
  • Brisbane
  • Broome
  • Cairns
  • Darwin
  • Hobart
  • Melbourne
  • Perth
  • Sydney

Denk ook eens aan een one way tussen verschillende steden, om een mooie route met veel bezienswaardigheden af te kunnen leggen. Het populairste deel is het stuk aan de oostkust: tussen Sydney en Cairns.

Waar let je op bij een camper huren in Australië?

In onze offertes nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Bij jouw huurcamper in Australië zijn vrijwel altijd ongelimiteerde kilometers inbegrepen. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken of het aantal kilometers voldoende is jouw route. Bij 4WD campers is er vaak een bepaald aantal vrij te rijden kilometers per dag opgenomen. Met een extra 4WD pakket kun je onder andere ook de kilometers aanpassen naar ongelimiteerd.

Let erg goed op de hoogte van de borg en het eigen risico. Wanneer je niet kiest voor een All Inclusive pakket zijn deze vaak AU$ 7000 of meer!

Wil je met jouw camper wildkamperen? Kies dan een camper die ‘self-contained’ is. Dat betekent dat deze in ieder geval een toilet en afvalwatertank moet hebben.
Adelaide

Verzekeringen voor jouw huurcamper in Australië

Bij jouw camperhuur is altijd een basisverzekering op genomen. Hiermee heb je echter nog wel een eigen risico en zijn sommige schades door de verhuurder uitgesloten. Daarnaast is bij camperhuur in Australië zowel de borg als het eigen risico erg hoog wanneer je kiest voor de standaard tarieven. Daarom gaat voor veel reizigers de voorkeur uit naar het All Inclusive tarief, om de borg en het eigen risico terug te brengen naar nul óf in ieder geval een heel stuk te verlagen.

Daarnaast kun je bij bijna alle verhuurders ook de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren afsluiten. Houd er wel rekening mee dat de hoge borg en het eigen risico dan bij de verhuurder wel blijven staan. Via de link kun je zien welk verzekeringspakket het beste bij jou past.

Bij de all inclusive tarieven is deze verzekering vaak overbodig, maar er blijven verhuurders met uitzonderingen. Bekijk daarom altijd goed de voorwaarden van de verhuurder én eventuele extra camperverzekering.

Voorbereidingen bij een camper huren in Australië

Wanneer je in Australië een camper huurt is een eerste hotelovernachting niet verplicht. In verband met de lange reisduur en het tijdsverschil raden wij dit echter wel aan. We willen natuurlijk dat je goed uitgerust en veilig de weg op gaat! Plan de eerste dag niet al te grote rijafstanden in. Het ophalen van de camper neemt namelijk enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen doen, zodat je koelkast goed gevuld is. Ook zal het links rijden eventjes wennen zijn. Eenmaal aangekomen op de camping pak je je koffer uit en krijgt alles een eigen plekje.

Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via jouw navigatie of bijvoorbeeld Google Maps terugziet.

Campings in Australië

In Australië kun je met je camper verblijven op campings in de nationale parken en op particuliere campgrounds. In de nationale parken sta je op de mooiste plekjes, midden in de natuur. Hier heb je vaak iets minder faciliteiten. Zeker in de Outback zijn ook sanitaire voorzieningen beperkter. Particuliere campgrounds hebben over het algemeen meer faciliteiten. Denk aan zwembaden, speelplaatsen voor de kinderen, barbecues en sportvoorzieningen!

In Australië mag je vrij kamperen, maar je mag niet zomaar overal met je camper overnachten. Heb je dus een mooi plekje gevonden? Bekijk dan goed of én hoelang je hier mag staan.

Omdat er enorm veel campings in Australië zijn, is het reserveren van campings vaak niet nodig. Reis je rondom de feestdagen of tijdens een schoolvakantie? Dan is het wel aan te raden om de campings vast te leggen, vooral op de populaire plekken.

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in Australië?

Voor het huren en besturen van een camper heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. Het kan zijn dat de verhuurder eist dat de bestuurder een bepaald aantal jaren in het bezit moet zijn van het rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper in Australië verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

Een camper kun je over het algemeen vanaf 21 jaar huren, maar er zijn verhuurders met afwijkende voorwaarden. Niet alleen wat betreft de minimale maar ook maximale leeftijd. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden van de verhuurder. Voor de borg moet de hoofdbestuurder ook altijd verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam.

Huur een camper in Australië via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist voor Travelhome kiezen voor je camperreis door Australië? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook vele mogen maken.

Uit eigen ervaring kunnen wij dus vertellen over het reizen met een camper in Australië en zijn ook persoonlijk bekend met de campertypes en verhuurders. Daarnaast hebben wij als camperspecialist al diverse Zoover Awards gewonnen, in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Australië via Travelhome boeken!