Camper huren in Verenigd Koninkrijk

Loading ...

Huur een camper in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is enorm veel te ontdekken. De Schotse Hooglanden, prehistorische monumenten, sprookjesachtige kastelen, imposante bergen en zowel historische als moderne steden, het Verenigd Koninkrijk heeft het allemaal. Je raakt niet uitgekeken!

Een camperreis door het Verenigd Koninkrijk is een paradijs voor liefhebbers van de natuur en historie. Of je nu kiest voor Schotland, Wales of Engeland, je zult vol verwondering terugkeren in Nederland. Heb je voldoende tijd? Waarom dan niet alle regio’s verkennen, zelfs dat kan!

Voordelen van een camper huren in het Verenigd Koninkrijk

Met een huurcamper heb je alle vrijheid en overnacht je op de mooiste plekjes, midden in de natuur of juist dicht bij een bezienswaardigheid. Je klapt zo je campingstoeltje uit, om op een prachtig plekje met een kopje echte Engelse thee te genieten van het uitzicht.

Met een camper beleef je de mooiste plekjes niet alleen optimaal, je hebt ook nog eens alles bij de hand. Op dag een ga je boodschappen doen en rij je met een goedgevulde koelkast naar de eerste camping. Daar pak je je koffer uit, alles krijgt zijn eigen plekje. Die koffers berg je op en komen pas weer aan het einde van de reis naar boven! En een douche en toilet? Ook die zijn aanwezig.

Iedereen heeft elke avond zijn eigen vertrouwde bed en in het keukentje kun je allerlei heerlijke maaltijden bereiden.

Camper huren in het Verenigd Koninkrijk

Het aanbod van verhuurders en locaties om een camper te huren in het Verenigd Koninkrijk is groot. We werken samen met verschillende verhuurders, welke locaties hebben in onder andere:
  • Bedfordshire
  • Belfast
  • Birmingham
  • Edinburgh
  • Glasgow
  • Kendal
  • Londen
  • Manchester

Waar let je op bij een camper huren in het Verenigd Koninkrijk?

In onze offertes nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur. Zorg je hier liever zelf voor? Laat het ons even weten, dan halen we deze bij reservering van de prijs af.

In het Verenigd Koninkrijk zijn altijd onbeperkt aantal kilometers inbegrepen. Ideaal, want zo hoef je je geen zorgen te maken of je wel voldoende kilometerpakketten hebt ingekocht voor jouw camperreis door Schotland, Wales of Engeland.

Ook bieden sommige verhuurders extra’s aan zoals een koffiezetapparaat, BBQ set, campingtafel en stoeltjes. Reis je met kinderen? Je kunt je kinderstoel natuurlijk zelf meenemen, maar vaak ook huren bij de verhuurder.

Verzekeringen voor jouw huurcamper in het Verenigd Koninkrijk

Bij jouw camperhuur is altijd een basisverzekering op genomen. Hiermee heb je echter nog wel een eigen risico en zijn sommige schades door de verhuurder uitgesloten. Sommige verhuurders bieden zelf een aanvullende verzekering aan, om het eigen risico te verlagen.

Je kunt bij bijna alle verhuurders ook de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren afsluiten. Zo kun je zonder zorgen van jouw camperreis genieten!

Voorbereidingen bij een camper huren in het Verenigd Koninkrijk

Wanneer je in het Verenigd Koninkrijk een camper huurt kun je direct op pad. Een eerste hotelovernachting is niet verplicht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld landen zoals Amerika en Canada. Wanneer je in een grote stad begint, kan het natuurlijk wel leuk zijn om eerst een centrum hotel te boeken om de stad te verkennen. Tijdens jouw camperreis ben je helemaal vrij om een eigen planning te maken.

Plan de eerste dag niet al te grote rijafstanden in. De camper kun je vaak pas in de middag ophalen en ook de uitleg neemt enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen en eenmaal aangekomen op de camping pak je je koffer uit en krijgt alles een plekje.

Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via jouw navigatie of bijvoorbeeld Google Maps terugziet. Je rijdt natuurlijk links, dus ook dat zal even wennen zijn!

Campings in het Verenigd Koninkrijk

Door de vele campings in het Verenigd Koninkrijk is dit een perfecte bestemming om met je camper rond te reizen. De campings liggen in de prachtige natuur, of juist praktisch in de buurt van een stad of andere bezienswaardigheid.

De kampeerplaatsen zelf zijn vaak wat eenvoudiger, maar dan heb je wel een plekje met een schitterend uitzicht. Via bijvoorbeeld de Caravan and Motorhome Club kun je een groot aanbod aan campings vinden.

Vind je het fijn om de overnachtingen op voorhand vast te leggen? De meeste campings kun je reserveren. Dat is prettig wanneer je verzekerd wilt zijn van een plekje op die ene camping, waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zeker tijdens schoolvakanties is dit aan te raden, omdat veel mensen er dan op uit gaan met de camper.

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in het Verenigd Koninkrijk?

Voor het huren en besturen van een camper heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. Wij bieden geen voertuigen aan waarbij een groot rijbewijs noodzakelijk is. Het kan zijn dat de verhuurder eist dat de bestuurder een bepaald aantal jaren in het bezit moet zijn van het rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper in het Verenigd Koninkrijk niet verplicht, wanneer je over een Nederlands rijbewijs beschikt. In andere gevallen kan dat wel verplicht zijn. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

Een camper kun je vanaf 21 jaar huren, maar er zijn verhuurders met afwijkende voorwaarden. Niet alleen wat betreft de minimale maar ook maximale leeftijd. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden van de verhuurder. Voor de borg moet de hoofdbestuurder ook altijd verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam.

Huur een camper in het Verenigd Koninkrijk via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist voor Travelhome kiezen voor je camperreis door het Verenigd Koninkrijk? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook al vele mogen maken.

Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper door Schotland, Wales of Engeland via Travelhome boeken!

Camperverhuurders in Verenigd Koninkrijk