Camper huren in Canada

Loading ...

Huur een camper in Canada

Canada is de ideale bestemming om met je camper rond te reizen. Canada biedt namelijk meer dan de eindeloze bossen, imposante bergketen en turquoise gekleurde meren. In West-Canada mag een bezoek aan het bruisende Vancouver en de ruige kust van Vancouver Island dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw camperreis.

Denk ook eens aan het oosten van Canada met de vele nationale en provinciale parken. In het najaar verwonder je je hier aan de verkleuring van de bladeren, die prachtige herfstkleuren krijgen. De stedenliefhebber kan in Oost-Canada kan zijn hart ophalen in een van de levendige steden. En vergeet zeker niet de imposante Niagara Falls!
Met een camper heb je alle vrijheid om dit uitgestrekte land te ontdekken.

Voordelen van een camper huren in Canada

Met een huurcamper heb je alle vrijheid en overnacht je op de mooiste plekjes, midden in de nationale parken. Terwijl je op je camping in Banff aan het genieten bent van een lekkere barbecue zie je een stukje verderop een roedel herten in het gras grazen. Of je klapt zo je campingstoeltje uit, om op een prachtig plekje met een kop koffie te genieten van het uitzicht.

Met een camper beleef je de mooiste plekjes niet alleen optimaal, je hebt ook nog eens alles bij de hand. Op dag een ga je boodschappen doen en rij je met een goedgevulde koelkast naar de eerste camping. Daar pak je je koffer uit, alles krijgt zijn eigen plekje. Die koffers berg je op en komen pas weer aan het einde van de reis naar boven! En een douche en toilet? Ook die zijn aanwezig. Iedereen heeft elke avond zijn eigen vertrouwde bed en in het keukentje kun je allerlei heerlijke maaltijden bereiden.

Cruise Canada | GoTravelhome

Camper huren in Canada

Het aanbod van verhuurders en locaties om een camper te huren in Canada is groot. Wil je een camperreis maken in het westen van Canada? Haal jouw huurcamper dan op in een van onderstaande steden:
  • Vancouver
  • Calgary
  • Edmonton

Ook wanneer je het oosten gaat ontdekken zijn er meerdere start en eindpunten mogelijk:

  • Toronto
  • Montreal
  • Halifax

En wat dacht je van een camperreis door het ruige en ongerepte Yukon? Dan haal je jouw camper op in de hoofdstad van de Yukon:

  • Whitehorse

Je kunt dus zelfs een camperreis dwars door Canada maken!

Waar let je op bij een camper huren in Canada?

In onze offertes nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur. Zorg je hier liever zelf voor? Laat het ons even weten, dan halen we deze bij reservering van de prijs af.

Ook huur je altijd kilometerpakketten. Bij boeking maak je een inschatting van het aantal kilometers dat je gaat rijden. Wanneer je de route uitstippelt, houd dan altijd ook rekening met wat extra kilometers voor bijvoorbeeld het rijden naar een supermarkt of wanneer je een keer een afslag mist.

Het is wel belangrijk om niet ál te veel kilometers in te kopen, want er is geen restitutie voor niet gereden kilometers. Extra gereden kilometers kun je altijd afrekenen bij de verhuurder, bij het inleveren van de camper.

Ook bieden sommige verhuurders extra’s aan zoals campingstoeltjes, GPS, broodrooster of koffiezetapparaat. Veel van deze items zijn ook verkrijgbaar bij de grote supermarkten.

Verzekeringen voor jouw huurcamper in Canada

Bij jouw camperhuur is altijd een basisverzekering op genomen. Hiermee heb je echter nog wel een eigen risico en zijn sommige schades door de verhuurder uitgesloten. Sommige verhuurders bieden zelf een aanvullende verzekering aan, om het eigen risico te verlagen.

Je kunt bij bijna alle verhuurders ook de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren afsluiten. Zo kun je zonder zorgen van jouw camperreis genieten!

Voorbereidingen bij een camper huren in Canada

Wanneer je in Canada een camper huurt is minimaal een eerste hotelovernachting altijd verplicht. Verhuurders willen dat je goed uitgerust en veilig de weg op kunt gaan. Plan de eerste dag niet al te grote rijafstanden in. De camper kun je vaak pas in de middag ophalen en ook de uitleg neemt enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen doen bij een enorme supermarkt zoals de Walmart, wat al een beleving op zich is. Eenmaal aangekomen op de camping pak je je koffer uit en krijgt alles een plekje. Bij sommige verhuurders zoals o.a. Cruise Canada maak je de bedden zelf op.

Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via jouw navigatie of bijvoorbeeld Google Maps terugziet.

Campings in Canada

In Canada kun je met je camper verblijven op campings in de nationale parken en op particuliere campgrounds. Overnacht altijd op een daarvoor aangewezen plek. In de nationale parken sta je op de mooiste plekjes, midden in de natuur. Hier heb je vaak iets minder faciliteiten. Particuliere campgrounds hebben over het algemeen meer voorzieningen. Dan hebben we het niet alleen over eventuele stroom, water en dumpvoorzieningen op je eigen campingplekje. Denk bijvoorbeeld ook aan WiFi, een supermarkt, wasserette of zelfs een restaurant op de camping.

Het reizen met een camper in Canada is de laatste jaren erg in populariteit gegroeid. Hierdoor kan het aan te raden zijn om op voorhand je campings te reserveren. Zo ben je verzekerd van een plekje op de camping die jouw voorkeur heeft. Wil je zoveel mogelijk echt van de vrijheid genieten? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de campings in de nationale parken en op Vancouver Island vast te leggen. Vooral deze campings zijn erg geliefd. Reis je in een feestweekend met je camper? Dan is het zeker aan te raden om de campings te reserveren, omdat ook de Canadezen zelf er dan erg graag met eigen RV op uit gaan!

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in Canada?

Voor het huren en besturen van een camper heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. Het kan zijn dat de verhuurder eist dat de bestuurder een bepaald aantal jaren in het bezit moet zijn van het rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper in Canada niet verplicht. Wanneer je moeite hebt met de Engelse taal kan dit wel aan te raden zijn. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

Een camper kun je vanaf 21 jaar huren, maar er zijn verhuurders met afwijkende voorwaarden. Niet alleen wat betreft de minimale maar ook maximale leeftijd. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden van de verhuurder. Voor de borg moet de hoofdbestuurder ook altijd verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam.

Huur een camper in Canada via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist voor Travelhome kiezen voor je camperreis door Canada? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook vele mogen maken.

Uit eigen ervaring kunnen wij dus vertellen over het reizen met een camper in Canada en zijn ook persoonlijk bekend met de campertypes en verhuurders. Daarnaast hebben wij als camperspecialist al diverse Zoover Awards gewonnen, in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Canada via Travelhome boeken!