Camper huren in Zwitserland

Loading ...

Huur een camper in Zwitserland

Een aaneenschakeling van imposante bergtoppen, oneindige wandelpaden, schitterende bergmeren, bruisende steden, maar ook authentieke dorpjes en prachtige bergpassen. Wanneer je een camper gaat huren in Zwitserland ervaar je het allemaal in de puurste vorm. Niets is ondenkbaar tijdens de camperreis door het geweldige overzichtelijke land, in het midden van Europa.

Zwitserland is één van onze persoonlijke favorieten voor het huren van een camper. Niet alleen voor de natuurliefhebber, maar ook wanneer je een liefhebber bent van fotografie of tijdens de rondreis met de camper graag wat actiever bezig bent is er bijna geen betere bestemming te bedenken.

Je pikt de huurcamper op in Zug, nabij Zürich en kunt heerlijk gaan genieten van een afwisselende rondreis. Ga op zoek door de Zwitserse Alpen naar een aantal typische Zwitserse zaken, zoals de heerlijke kaasfondue, handgemaakte zakmessen, de alpenhoorn of de unieke horloges. Kortom: er is voor iedereen altijd een avontuur te beleven wanneer je een camper gaat huren in Zwitserland.

Voordelen van het huren van een camper in Zwitserland

Een land ontdekken met de camper is de meest ideale manier van reizen. Wanneer je een camper gaat huren voor een rondreis door Zwitserland zijn er een aantal voordelen t.o.v. het reizen met een groep of met een huurauto. Allereerst ervaar je natuurlijk een machtig gevoel van vrijheid. Je kunt kamperen midden in de natuur, er is veel gezelligheid door de interactie met de locals en andere camperreizigers, het is een geweldige mogelijkheid met kinderen in alle leeftijden, je hoeft niet steeds vanuit je koffer te leven en bovendien kun je steeds optimaal genieten van het overweldigende uitzicht tijdens de zelfbereide maaltijden. Allemaal voordelen van het huren van een camper in Zwitserland.

Het rijden met de camper in Zwitserland is erg goed te doen. De hoofdwegen zijn vrijwel overal prima. Er zijn prachtige bergpassen waar je verschillende stops kunt maken. Soms zijn de kleine bergwegen, naar de afgelegen alpenweiden wat minder breed en daardoor is een lagere snelheid gewenst. In Zwitserland geldt dat stijgend verkeer voorrang heeft. Het kan dus som voorkomen dat je tijdens het afdalen even moet uitwijken voor ander verkeer.

Vooral tijdens het rijden van de hoger gelegen bergwegen in Zwitserland zijn er natuurlijk nauwelijks files en soms kom je er dan ook urenlang geen tegenligger tegen. Door het rustige en relaxte reistempo met de camper geniet je nog veel intensiever en waan je je bovendien soms alleen op de wereld.

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Zwitserland?

Ter voorbereiding van de camperreis en wanneer je een camper gaat huren in Zwitserland zijn er verschillende zaken om op te letten. Denk goed na over je reiswensen. Wat wil je graag zien en beleven in Zwitserland? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Zwitserland? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Allerlei vragen waar wij je mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

De mogelijkheden in Zwitserland zijn onbeperkt. Er is zoveel te ontdekken. Met de camper heb je natuurlijk alle vrijheid. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de route te bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis. Wanneer je de route gaat plannen houd dan ook rekening met extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een supermarkt of wanneer je een uitstapje gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Er zijn ook extra items te bestellen wanneer je een camper gaat huren in Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, GPS navigatiesysteem, sneeuwkettingen en winterbanden.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Zwitserland

Eenmaal op pad met de huurcamper kun je het beste rekeninghouden met het feit dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Wat is er nou meer genieten dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, aan de rand van een alpenweide en vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen. Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Zwitserland is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te bereiken. Zeker bij mindere weersomstandigheden in Zwitserland in het voor- en/of najaar zoals sneeuwval of neerslag pas je je snelheid natuurlijk aan en kun je minder km’s maken met de camper.

Welk campertype past bij jou?

De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Zwitserland.

Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? Allemaal vragen die van belang zijn bij het maken van de juiste keuze voor de huurcamper wanneer je een camper gaat huren in Zwitserland. Bepaal goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper.

In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Misschien wel de meest gestelde vraag is of het klopt dat Zwitserland een ‘prijzig’ land is. Hoe liggen de camperprijzen in Zwitserland? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken voor camperhuur in Zwitserland. In het prijsvergelijkingsoverzicht kun je zo alle verschillen in de huurcampers bekijken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Zwitserland

Ga je een camper huren in Zwitserland dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Zwitserland!

Campings in Zwitserland

Overal in Zwitserland kun je mooie campings en speciaal ingerichte camperplaatsen vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan een alpenweide. Er is een ontelbaar aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis.

Het is op de meeste plaatsen in Zwitserland verboden om vrij te kamperen, m.u.v. enkele speciaal locaties of bijvoorbeeld langs de autosnelweg. Dit staat meestal erg duidelijk aangegeven via de borden.

De Zwitsers zelf zijn erg trots en zuinig op hun mooie land en vanzelfsprekend vraagt men om met veel respect met de natuur om te gaan. Laat de stop- en/of camperplaatsen dan ook altijd schoon achter.

Rijbewijs camperhuur Zwitserland

Wil je een camper huren in Zwitserland dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals een bepaald aantal jaren in het bezit moeten zijn van een rijbewijs, een minimale/maximale leeftijd. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder wanneer je een camper gaat huren in Zwitserland.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Natuurlijk zijn wij zelf allemaal ook enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook al vele mogen maken. Uit eigen ervaring kunnen wij dus oneindig veel tips delen over het huren van een camper in Zwitserland en zijn ook persoonlijk bekend met de verschillende campertypes en verhuurders.

Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, wil je een veelzijdige camperreis, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in Zwitserland doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Zwitserland boeken!

Camperverhuurders in Zwitserland