Camper huren in Finland

Loading ...

Huur een camper in Finland

Een camperreis door de ongerepte natuur van Finland is een echte must voor de natuurliefhebbers onder ons. Nergens kun je, voor het genieten tussen de eindeloze bossen, beter een camper huren dan in Finland. Het land telt duizenden meren en maar liefst 40 nationale parken. De Finse meren beslaan ongeveer een tiende deel van het totaaloppervlak van Finland. Niet voor niets wordt Finland dan ook wel het land van de duizend meren genoemd. Met de camper kun je in alle rust en afzondering het imposante land ontdekken. Finland is overwegend vlak en de enkele heuvels die je tijdens de camperreis zult treffen kun je met de huurcamper moeiteloos berijden.

Je kunt de camper ophalen in de overzichtelijke en gezellige hoofdstad Helsinki of in het noordelijker gelegen bestuurscentrum van Lapland Rovaniemi, net ten zuiden van de poolcirkel.

Ga je een camper huren in Finland zal de ultieme vrijheid absoluut centraal staan. Als de zon ondergaat in een van Finlands schitterende meren terwijl je vanuit je campingstoeltje intens geniet, ervaar je de schoonheid van Finland van heel dichtbij.

Voordelen van het huren van een camper in Finland

Kenmerkend voor een camperreis is het feit dat je een land kunt gaan ontdekken op je eigen tempo en in alle vrijheid. Daarnaast kampeer je veelal op de mooiste plekken midden in de natuur waarbij je een mooie interactie met de gastvrije bevolking kunt beleven. De bagage krijgt bovendien al snel een eigen plek in de huurcamper, waardoor je niet steeds vanuit je koffer hoeft te leven. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Finland dus.

Reis je met (kleine) kinderen kan een camperreis echt ideaal zijn. Alles krijgt al snel zijn eigen plekje en dat geeft veel rust. Doordat je met de camper echter makkelijk kunt verkassen zal een camperreis voor kinderen zelden saai worden.

Overnachten op de mooiste locaties, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden worden vaak ook genoemd als de beste voordelen van het huren van een camper in Finland.

De wegen in Finland zijn erg goed. De maximumsnelheid is vrijwel overal 80 km per uur. Vooral het risico dat er een rendier of eland de weg oversteekt is aanwezig dus wees alert voor een ontmoeting met deze prachtige dieren.

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in Finland, om zo optimaal te kunnen genieten van het prachtige land op slechts een paar uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Finland?

Rijdend door het land met de ontelbare meren zul je merken dat er zo veel te beleven en te bezichtigen is dat het goed is om ter voorbereiding op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Finland dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Finland? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Finland? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen zul je altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opgenomen zien worden. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Met een camper heb je natuurlijk alle vrijheid. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Ga je een eerste route door Finland plannen kijk dan niet enkel naar de basisafstanden, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Voorafgaande aan de reis kun je tevens extra items bestellen wanneer je een camper gaat huren in Finland. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, GPS navigatiesysteem, een barbecueset of winterbanden.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Finland

Finland is een campervriendelijk land. Het rijden met een camper is in Finland goed te doen. Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, bijvoorbeeld aan de rand van het Saimaameer of in het nationaal park Koli? Om vervolgens vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Finland is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

Welk campertype past bij jou?

Er zijn diverse campers te huur in Finland. Maar wat zijn jouw persoonlijke wensen? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Finland bij Travelhome.

In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Al jaren werken we samen met diverse verhuurders in Finland en door onze jarenlange contacten hebben we de beste prijzen. Bepaal zelf eerst goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Finland? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Finland

Ga je een camper huren in Finland dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Finland!

Waar ga je een camper huren in Finland?

Voor het huren van een camper in Finland werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties verdeeld over het land. Je kunt de camper in zowel de hoofdstad Helsinki ophalen evenals in het noordelijk gelegen Rovaniemi in Lapland ophalen en vanaf hier start je camperreis door het fabelachtige land waarbij de combinatie tussen de ontelbare meren en het fantastische natuurschoon continu centraal zullen staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

  • Helsinki
  • Rovaniemi

Campings in Finland

Of je nou de camper parkeert aan de scherenkust vlakbij Turku, in een authentiek dorpje zoals Kuopio of geniet van het fantastische uitzicht op het eiland in het Oulujärvi, in Finland kun je mooie campings en speciaal ingerichte camperplaatsen vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan een meer. Er is een goed aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis.

De klassieke camperplaatsen zijn er in Finland minder dan in de andere Scandinavische landen, maar het is op de meeste plaatsen in Finland toegestaan om ‘vrij te kamperen’. In Finland is men bekend met het allemansrecht. Dit geeft je het recht om overal van de natuur te genieten. Let wel dat je met veel respect met de natuur omgaat en geen afval achterlaat.
Het staat meestal erg duidelijk aangegeven via de borden, wanneer het verboden is om er te kamperen.

Het is echt optimaal genieten van de vrijheid vanuit je camper wanneer de zon ondergaat op een toevallig ontdekte schitterende plek.

Rijbewijs camperhuur Finland

Wil je een camper huren in Finland dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs en een minimale leeftijd vanaf 18 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Finland.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Bij ons kun je terecht voor de beste tips wanneer je een camper gaat huren in Finland. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat natuurlijk een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren.

Wil jij ook een camper huren in Finland? Wat zijn je ideeën voor de reis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in Finland doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen en zorgeloos jouw huurcamper in Finland boeken!

Camperverhuurders in Finland