Camper huren in Portugal

Loading ...

Huur een camper in Portugal

In het zonnige zuiden van Europa is Portugal een geweldig land om met de camper te gaan ontdekken. Een land van schitterende contrasten en veel diversiteit. Ga je een camper huren in Portugal kun je tijdens de rondreis veel cultuur, prachtige zandstranden, een rijke geschiedenis, heerlijke verse maaltijden, authentieke vissersdorpjes, bergen en bruisende steden vinden.

Wanneer je met de camper door Portugal gaat reizen ervaar je het land in zijn puurste vorm en ontdek je al snel dat het voor iedere camperreiziger onbeperkt veel te bieden heeft. Tel daarbij de heerlijke zonnige dagen en warme temperaturen bij op en Portugal is daarmee één van de meest geliefde landen van Europa om met de camper te ontdekken.

Voordelen van het huren van een camper in Portugal

Er is niets fijner dan een land te ontdekken op je eigen tempo en in alle vrijheid. Wanneer je een camper gaat huren in Portugal zijn er allerlei voordelen te benoemen zoals het kamperen op de meest unieke afgelegen plekjes, de gezelligeid en interactie met de gastvrije bevolking, het niet steeds vanuit je koffer te hoeven leven en het ervaren van het ultieme vrije gevoel.

Ook voor kinderen is het rondtrekken met een camper een ideale manier van reizen. Alles krijgt al snel zijn eigen plekje en dat geeft veel rust. Doordat je met de camper echter makkelijk kunt verkassen zal een camperreis voor kinderen zelden saai worden.

Genieten van het overweldigende uitzicht tijdens de zelfbereide maaltijden en overnachten op de mooiste locaties, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden worden vaak ook genoemd als de beste voordelen van het huren van een camper in Portugal.

De wegen in Portugal zijn uitstekend. Slingerend met de camper door de idyllische bergwegen in het noorden en het binnenland, of over de in de afgelopen decennia aangelegde prima autosnelwegen door afwisselende adembenemende landschappen.

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in Portugal, om zo optimaal te kunnen genieten van het zonovergoten land op slechts een paar uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Portugal?

Op ontdekking door het land met de rotsachtige grillige kustlijnen zul je merken dat er zo ontelbaar veel te beleven en te bezichtigen is dat het goed is om ter voorbereiding op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Portugal dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Portugal? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Portugal? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen zul je altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opgenomen zien worden. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Met een camper heb je natuurlijk alle vrijheid. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Ga je een eerste route door Portugal gaat plannen kijk dan niet enkel naar de basisafstanden, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Voorafgaande aan de reis kun je tevens extra items bestellen wanneer je een camper gaat huren in Portugal. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, GPS navigatiesysteem, een e-bike of een gas barbecue.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Portugal

Portugal is een ontzettend campervriendelijk land. Het rijden met een camper is in Portugal erg goed te doen. Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, bijvoorbeeld aan de rand van een mooie wijngaard of bij Cabo de São Vicente waar het rotsplateau bijna loodrecht naar beneden rijkt in de Atlantische Oceaan. Om vervolgens vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Portugal is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

Welk campertype past bij jou?

In Portugal kun je verschillende soorten campers huren. Maar wat zijn jouw persoonlijke wensen? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Portugal bij Travelhome.

In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

We werken samen met diverse verhuurders in Portugal en door onze jarenlange contacten hebben we de beste prijzen. Bepaal zelf eerst goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Portugal? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Portugal

Wanneer je camper gaat huren in Portugal dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Portugal!

Waar ga je een camper huren in Portugal?

Voor het huren van een camper in Portugal werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties verdeeld over het land. Je kunt de camper in zowel de hoofdstad Lissabon, het noordelijk gelegen Porto als het zuidelijker gelegen Faro in de Algarve ophalen en vanaf hier start je camperreis door het fabelachtige land waarbij de combinatie tussen de mediterraanse sfeer en het fantastische natuurschoon continu centraal zullen staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

  • Faro
  • Lissabon
  • Porto

Campings in Portugal

Of je nou de camper parkeert bij de vuurtoren van Cabo de São Vicente, in een authentiek grensdorpje zoals Marvão of geniet van het fantastische uitzicht bij het Convento de Nossa Senhora de Estrela, over al in Portugal kun je mooie campings en speciaal ingerichte camperplaatsen vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan een meer. Er is een ontelbaar aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis.

Het is op de meeste plaatsen in Portugal toegestaan om ‘vrij te kamperen’. Ondanks het weliswaar niet helemaal officieel is toegestaan, wordt het veelal overal getolereerd. Het staat meestal erg duidelijk aangegeven via de borden.

Het is echt optimaal genieten van de vrijheid vanuit je camper wanneer de zon ondergaat op een toevallig ontdekte schitterende plek.

Rijbewijs camperhuur Portugal

Wil je een camper huren in Portugal dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal twee jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs en een minimale leeftijd vanaf 20 of 21 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Portugal.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Portugal is niet alleen bij onze reizigers populair, maar zelf vinden we het ook een topper qua camperland. Met onze jarenlange persoonlijke ervaringen helpen wij je dan ook graag met de voorbereidingen van de camperreis door Portugal en delen alle tips voor het huren van een camper in Portugal. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat natuurlijk een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren.

Wil jij ook een camper huren in Portugal? Wat zijn je ideeën voor de reis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in Portugal doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Portugal boeken!

Camperverhuurders in Portugal