Camper huren in Namibië

Loading ...

Huur een camper in Namibië

De betoverende ongerepte natuur van Namibië wacht op je om ontdekt te worden. Breng een bezoek aan Etosha, het grootste wildpark van het land. Ook de beroemde Sossusvlei en Deadvlei mag je absoluut niet overslaan. En wat dacht je van de imposante Epupa watervallen?

Tijdens jouw camperreis door Namibië heb je een mooie combinatie van natuur, wilde dieren, indrukwekkende cultuur en geschiedenis.

Heb je voldoende tijd? Vanuit Namibië steek je zo de grens over naar Angola, Zambia, Botswana of Zuid-Afrika. Fantastisch om een combinatie rondreis te maken door deze prachtige Afrikaanse landen.

Voordelen van een camper huren in Namibië

Met een huurcamper heb je alle vrijheid en overnacht je op de allermooiste plekjes, midden in de natuur. Sta vroeg op en geniet in alle rust van een oogverblindende zonsopgang, tijdens het ontbijt op de camping. Daarna ga je met je camper op eigen gamedrive, om wildlife te spotten. Hoe bijzonder zou het zijn om aan het einde van de reis de Big Five af te kunnen vinken op jouw bucket list?

Met een camper beleef je het land niet alleen écht, je hebt ook nog eens alles bij de hand. Met een volle benzine tank en goed gevulde koelkast ga je op pad. Reis je met een 4WD camper? De opbergruimte is dan vaak beperkter. Het is dan ook fijn om met zachte tassen te reizen, in plaats van harde koffers. Deze kun je beter kwijt in jouw huurcamper. In de meeste gevallen heeft jouw camper een toilet en keukentje, ideaal!

In de avond doe je nog even een drankje en een spelletje bij de camper. Laat alle indrukken op je inwerken voordat je je bed in duikt. Morgen staat er weer een dag vol avonturen op je te wachten!

Camper huren in Namibië

Wanneer je een camper huurt in Namibië, zal de hoofdstad van het land altijd deel uit maken van jouw reis. In Windhoek haal je jouw camper op en lever je deze weer in. Wil je meer van Afrika ontdekken? Dan is het ook mogelijk om een one-way te maken tussen Windhoek en een van de volgende Zuid-Afrikaanse steden:
  • Johannesburg
  • Kaapstad
  • Durban
  • Nelspruit
  • Port Elizabeth

Een enkele reis tussen Windhoek, Durban, Nelspruit en Port Elizabeth is altijd op aanvraag.

Waar let je op bij een camper huren in Namibië?

In onze offertes nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Huur je jouw camper voor meer dan 8 dagen? Dan zijn ongelimiteerd aantal kilometers altijd inbegrepen. Wel zo handig, want zo hoef je je geen zorgen te maken over of de ingekochte kilometerpakketten wel voldoende zijn voor jouw rondreis door Namibië.
Wanneer je de camper voor minder dan 8 dagen huurt, zijn er 220 vrij te rijden kilometers inbegrepen bij de huurprijs. Ga je hier overheen? Dan betaal je de extra gereden kilometers bij het inleveren van de camper.

Kijk goed naar het verzekeringspakket bij de verhuurder. Wij adviseren om het pakket met de maximale verzekering op te nemen, zodat je geen eigen risico hebt. Zo kun je zonder zorgen kunt genieten van jouw camperreis door Namibië!

In Nambië kan het erg prettig zijn om met een 4WD camper te reizen, in verband met de conditie van sommige wegen. In bijvoorbeeld Etosha National Park kun je met een 4WD makkelijk zelf door het park rijden, hoe gaaf is dat!

Verzekeringen voor jouw huurcamper in Namibië

Bij jouw camperhuur is altijd een basisverzekering op genomen. Hiermee heb je echter nog wel een eigen risico en zijn sommige schades door de verhuurder uitgesloten. We adviseren daarom om voor het maximale verzekeringspakket van de verhuurder te kiezen.

Kies je toch voor de basis of midi verzekering van de verhuurder? Sluit dan aanvullend de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af, zodat je zonder zorgen kunt genieten van jouw camperreis door Namibië.

Voorbereidingen bij een camper huren in Namibië

Een eerste hotelovernachting is niet verplicht, maar wel aan te raden. Zo kun je goed uitgerust aan jouw camperreis beginnen.

Wil je de camper wel meteen ophalen? Verblijf dan op een camping nabij het verhuurstation. Na een lange vlucht is het niet verantwoord om nog lange afstanden met jouw huurcamper te overbruggen. Daarnaast neemt de uitleg bij de verhuurder enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen doen, eventueel nog langs een benzinestation om de tank helemaal te vullen en eenmaal aangekomen op de camping pak je je spullen uit en krijgt alles een plekje.

Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. De wegen zijn niet altijd van even goede kwaliteit, zoals wij hier in Nederland gewend zijn. Tel dus ook wat tijd op bij de reisduur welke je via jouw navigatiesysteem terugziet.

Campings in Namibië

Er zijn voldoende campings in Namibië. De kampeerplaatsen kunnen wat basic ogen, maar het is echt genieten met alle dierengeluiden om je heen. Veel campings hebben een restaurant, waar je kennis kunt maken met maaltijden uit de lokale keuken. Ook zijn er sanitairgebouwen, op de ene camping luxer dan op de andere. Soms heb je zelfs Wi-Fi, wat natuurlijk erg prettig kan zijn voor even een contactmomentje met het thuisfront. Of denk aan een ontspannen middagje bij het zwembad, heerlijk bij hogere temperaturen.

Is het niet toegestaan om met jouw eigen voertuig een gamedrive te maken? Boek er dan een op de camping!

Wil je verzekerd zijn van een overnachtingsplaats? Reserveer dan op voorhand de campings. Voor een verblijf in Etosha National Park is dat een absolute must. Boek die echt ruim van te voren, anders heb je geen plekje in het park. Dit is ook aan te raden voor campings nabij de Namibwoenstijn, wanneer je een bezoek wilt brengen aan de Sossusvlei en Deadvlei.

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in Namibië?

Voor het huren en besturen van een camper heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. Het kan zijn dat de verhuurder eist dat de bestuurder een bepaald aantal jaren in het bezit moet zijn van het rijbewijs. Het rijbewijs moet altijd tijdens de gehele huurperiode geldig zijn. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper in Namibië verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

De minimum leeftijd om een camper te huren is over het algemeen 21 jaar. Voor 4WD campers is dit 23 jaar. Voor de borg moet de hoofdbestuurder ook altijd verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam. Kijk de voorwaarden van de verhuurder altijd goed na.

Huur een camper in Namibië via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist voor Travelhome kiezen voor jouw camperreis door Namibië? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook vele mogen maken.

Uit eigen ervaring kunnen wij dus vertellen over het reizen met een camper in Namibië en zijn ook persoonlijk bekend met de campertypes en verhuurders. Daarnaast hebben wij als camperspecialist al diverse Zoover Awards gewonnen, in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Namibië via Travelhome boeken!

Camperverhuurders in Namibië