Camper huren in Frankrijk

Loading ...

Huur een camper in Frankrijk

Wanneer je een camper gaat huren in Frankrijk kun je op een geweldige ontdekkingstocht gaan en zelf gaan ontdekken waar de uitdrukking ‘Leven als een God in Frankrijk’ vandaan komt. Want zo voel je je zeker wanneer je met de camper door het geweldige Franse landschap gaat toeren. Over oude pelgrimswegen, door idyllische schilderachtige wijnstreken, langs stromende rivieren of door spectaculaire bergpassen. Een camperreis door Frankrijk is werkelijk fantastisch en zal zorgen voor onuitwisbare herinneringen door de continu afwisselende landschappen.

Wat is er nou mooier dan op je eigen reistempo een land te gaan ontdekken, per huurcamper? Frankrijk is een uiterst campervriendelijk land.
Combineer prachtige stranden, authentieke dorpjes, bruisende steden, de immense bergwereld en schitterende meren tijdens de camperreis door Frankrijk en we garanderen je alvast één ding: je wilt zeker een tweede keer terug. Of een derde en vierde… Een camperreis door Frankrijk is absoluut succes verzekerd.

Voordelen van het huren van een camper in Frankrijk

De ultieme vrijheid beleven op je eigen reistempo is het belangrijkste voordeel voor een camperreis. Frankrijk is een populair land om met een huurcamper te bezoeken. Schitterende natuur, bruisende steden, rijke historie. Alles is te bezoeken met de camper in Frankrijk. Daarnaast kampeer je veelal op de mooiste plekken midden in de natuur waarbij je een mooie interactie met de gastvrije bevolking kunt beleven. De bagage krijgt bovendien al snel een eigen plek in de huurcamper, waardoor je niet steeds vanuit je koffer hoeft te leven. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Frankrijk dus.

Ga je met (kleine) kinderen op reis door Frankrijk? Ook dan kan een camperreis door Frankrijk echt ideaal zijn. Alles krijgt al snel zijn eigen plekje en dat geeft veel rust. Doordat je met de camper echter makkelijk kunt verkassen zal een camperreis voor kinderen zelden saai worden. De ene dag struin je door een gezellig dorpje en nuttig je een heerlijk verfrissend ijsje, terwijl je de andere dag lekker aan het meer kunt relaxen.

Je kunt overnachten op de mooiste locaties, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden. Deze voordelen worden dan ook vaak genoemd als de beste voordelen van het huren van een camper in Frankrijk.

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in Frankrijk, om zo optimaal te kunnen genieten van het prachtige land op slechts een paar uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Frankrijk?

Er is zoveel te bewonderen en te beleven in Frankrijk. De ongekende veelzijdigheid van het land zal de keuzes niet vergemakkelijken. Wanneer je een camper gaat huren in Frankrijk is het belangrijk om goed te kijken naar de ontelbare mogelijkheden die er zijn. Er is zoveel te bewonderen en te beleven in Frankrijk. Daarom is het belangrijk om ter voorbereiding op het huren van een camper in Frankrijk op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Frankrijk dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Frankrijk? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Frankrijk? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen zul je altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opgenomen zien worden. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Vrijheid staat altijd voorop bij het huren van een camper in Frankrijk. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Bij het plannen van je eerste route door Frankrijk adviseren we je om niet enkel naar de basisafstanden te kijken, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

De wegen in Frankrijk zijn over het algemeen zeer goed te berijden. Neem ook zeker de tijd om regelmatig te kunnen stoppen. Het uitzicht is er vaak echt fantastisch en het geeft je even gelegenheid tot ontspanning.

Voorafgaande aan de reis kun je tevens extra items bestellen wanneer je een camper gaat huren in Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, een GPS navigatiesysteem of sneeuwkettingen.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Frankrijk

Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen in Frankrijk. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

De zon die schitterend ondergaat over de oude vestingtoren in de haven van La Rochelle. Met de camper een bezoek brengen aan kastelen en kathedralen terwijl je door de groene bergen van de Pyreneeën slingert. De camper parkeren aan de indrukwekkende rand van de Gorges du Verdon terwijl de steile bergen oprijzen. Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek in Frankrijk?

Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Frankrijk is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

In Frankrijk wordt op een groot deel van de autosnelwegen tol geheven. De tol kun je betalen bij de speciale tolstations. De verhuurders zullen je hierover altijd informeren.

Op provinciale wegen is de maximale snelheid vaak 60 km tot 80 km per uur. Kijk goed naar de aangegeven snelheden, want in Frankrijk riskeer je anders een flinke boete.

Welk campertype past bij jou?

Er zijn verschillende campers te huur in Frankrijk. Maar wat zijn jouw persoonlijke wensen? Welk campertype past bij jou? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Frankrijk bij Travelhome. In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Doordat we bij Travelhome al jaren samen werken met diverse verhuurders in Frankrijk en door onze jarenlange contacten hebben we de beste prijzen. Bepaal zelf eerst goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Frankrijk? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Frankrijk

Wij vinden het natuurlijk erg belangrijk dat je met de camper goed verzekerd op pad kunt gaan. Wanneer je een camper gaat huren in Frankrijk nemen wij dan ook de basisverzekering altijd al standaard in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Frankrijk!

Waar ga je een camper huren in Frankrijk?

Voor het huren van een camper in Frankrijk werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met verschillende locaties verdeeld over het land. Vanaf hier start je camperreis door het afwisselende land waarbij de combinatie tussen de geschiedenis, cultuur en het fantastische natuurschoon continu centraal zullen staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

  • Parijs
  • Lyon
  • Nantes

Campings in Frankrijk

Overal in Frankrijk zijn campings te vinden en deze liggen veelal op de prachtigste locaties. Ze zijn vaak vrij eenvoudig, maar bieden voldoende ruimte voor campers. Er is een douche- en toiletgebouw aanwezig en je kunt er water bijvullen en/of dumpen. Niet alle kampeerplaatsen beschikken over elektriciteit op de plaats zelf.

Houd er rekening mee dat in Frankrijk camperplaatsen in de regel werken met speciale ‘jetons’. Deze speciale munten kun je bij de plaatselijke winkels en het gemeentehuis krijgen.

Of je nou de camper parkeert in het fraaie landschap in het Loiredal, in een authentiek Gotisch dorpje zoals Saint-Emilion of geniet van het fantastische uitzicht in Monaco voor de mooiste zonsondergang aan zee, in Frankrijk kun je overal mooie campings vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan de rand van een meer of op een eiland. Er is een goed aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis.

Reserveringen voor campings zijn te adviseren in het hoogseizoen. Vooral de campings op de populaire gebieden zijn snel volgeboekt in de zomermaanden.

Rijbewijs camperhuur Frankrijk

Wil je een camper huren in Frankrijk dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs (bijvoorbeeld minimaal 3 jaar, afhankelijk van de grootte van de camper) en een minimale leeftijd van bestuurders vanaf 21 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Frankrijk.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Natuurlijk kun je bij Travelhome altijd terecht voor de beste tips en adviezen wanneer je een camper gaat huren in Frankrijk. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat zeker een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren. Voordat je op rondreis gaat met de camper door Frankrijk is het altijd prettig om adviezen te krijgen.

Welke tips kunnen we je geven? Waar kunnen wij je mee helpen? Wil jij ook een camper huren in Frankrijk? Wat zijn je ideeën voor de reis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Bij Travelhome ben je natuurlijk aan het juiste adres voor het huren van een camper huren in Frankrijk. Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen en zorgeloos jouw huurcamper in Frankrijk boeken!

Camperverhuurders in Frankrijk