Duurzaam reizen

VS_Wizard_Island%2C_Crater_Lake_National_Park%2C_OregonZA_zuid-afrika1ZA_109390-575

We zijn ons bewust van de impact die onze reizen hebben op de bestemmingen en vinden het vanzelfsprekend om hiervoor onze verantwoordelijkheid te nemen. Als echte reisfanaten vinden we het belangrijk dat de generaties ná ons ook van de prachtige nationale parken, unieke wilde dieren en andere culturen kunnen genieten. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om ons steentje hieraan bij te dragen. We werken samen met Green Seat om u de mogelijkheid te geven om de CO2 uitstoot van de vliegreis en de gereden afstand met uw camper te compenseren. Het geld wordt gebruikt voor duurzaamheidsprojecten op verschillende bestemmingen. Wilt u meer weten over wat wij doen? Dit kunt u teruglezen in ons beleid voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen.

Zelf kunt u natuurlijk ook uw steentje bijdragen om culturen en natuur zo min mogelijk verloren te laten gaan. Hieronder vind u een aantal tips:

 • Houd rekening met de natuur wanneer u activiteiten op uw bestemming onderneemt. Wandel alleen op de daarvoor aangelegde wandelpaden.
 • Wees voorbereid wanneer u een nationaal park bezoekt waar wilde dieren leven, maak in Canada geen gebruik van berenspray. Dit is geen diervriendelijke oplossing en werkt alleen van dichtbij.
 • Gooi uw afval in de afvalbakken en scheid uw afval wanneer hier de gelegenheid voor is. Wanneer er geen afvalbak in de buurt is, houdt uw afval dan bij u om later weg te gooien. Laat uw campingplek schoon achter.
 • Bezoek lokale restaurants en koop lokale producten, hiermee stimuleert u de lokale economie.
 • Maak zo min mogelijk gebruik van de generator in de camper.
 • Koop alleen de biologisch afbreekbare toilet chemicaliën. Kies bijvoorbeeld ook voor biologisch afwasmiddel etc. en andere biologische producten.
 • Koop de nationale park pas en koop deze niet tweedehands via marktplaats of dergelijke
 • Wanneer u start met rijden, rij dan extra kalm want een koude motor verbruikt twee keer zoveel benzine als een warme motor.
 • Parkeer de camper in de rijrichting voor vertrek, omdat een warme motor zuiniger loopt scheelt het in brandstofverbruik om de camper zo te parkeren dat u met een koude motor niet meer hoeft te keren.
 • Rijd lange afstanden en combineer zo vaak mogelijk ritjes met de camper. Huur voor korte afstanden bijvoorbeeld een fiets op een camping of maak gebruik van de aangeboden shuttlediensten.
 • Controleer de bandenspanning van de camper bij het ophalen van de camper, rijden met te zachte banden zorgt voor meer brandstofverbruik.
 • Bespaar gewicht en neem geen onnodige bagage mee. Het helpt zelfs als u grote afstanden met een lege schoon watertank rijdt en uw vies watertank ook dumpt.
 • Maak geen extra snelheid bergopwaarts en laat de camper uitrollen wanneer u bergafwaarts gaat. Maak gebruik van de juist versnelling.


Heeft u zelf een tip? Laat het ons weten via info@travelhome.nl!

  130708-GS-Banner - Statisch 728x90

OVER GreenSeat

Groener reizen met GreenSeat en Camper.nl
Camper.nl werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Dat kan niet zonder jou, boek daarom nu een GreenSeat! In het boekingsformulier kun je aangeven of je ervoor kiest om jouw reis te compenseren. Je geeft huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie door de CO2 -uitstoot van jouw reis te compenseren. Hiermee ga je klimaatverandering tegen en zorg je voor een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families. Jij maakt het mogelijk!

Waarom groener reizen?
Je gaat op vakantie met Camper.nl voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is groener reizen de toekomst, zodat  vakantiebestemmingen hun schoonheid ook voor toekomstige generaties behouden. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar voor de meeste geldt dat het nog jaren zal duren voordat ze uitontwikkeld en op grote schaal toegepast worden. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat kan dat. Simpel; door eerst te kijken welke opties je hebt om te kiezen voor een groener vervoersmiddel en daarna de overgebleven CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren.

Waar gaat het geld heen?
Wanneer je een GreenSeat boekt investeer je in twee projecten waarmee klimaatverandering tegen wordt gegaan en een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families wordt gerealiseerd. Tevens ontvang je via het opgegeven e-mailadres een certificaat als bewijs van compensatie en extra informatie over de projecten.

Gezond koken op koeienpoep in Cambodja
Een van onze projecten is een biogasproject in Cambodja. Meer dan de helft van de bevolking van Cambodja heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Door de plaatsing van biovergisters (kleinschalige biogasmachines) maken nu meer dan tienduizend boerenfamilies gebruik van biogas, afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400,- aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leefsituatie van deze families en wordt er minder CO2 uitgestoten.

Windenergie in India
Dagelijks ademen miljoenen inwoners van India zwaar vervuilde lucht in. Een belangrijke oorzaak van de luchtvervuiling is de energieopwekking via kolencentrales en de verbranding van hout om te koken. Door te investeren in windenergieprojecten in zuidelijk India zorgt GreenSeat voor opwekking van schone energie en gaat er minder CO2 de lucht in.
Dankzij deze projecten hebben lokale huishoudens toegang tot schone energie, wordt werkgelegenheid gecreëerd en wordt de CO2-uitstoot door vervuilende kolencentrales en verbranding van hout gereduceerd.

Zijn de projecten betrouwbaar? Hoe weet de klant zeker dat zijn geld op de goede plek komt?
Alle projecten van GreenSeat worden extern gecontroleerd en voldoen aan de strengste eisen. Als organisatie worden zij ook scherp onder de loep genomen door een accountant. Het controleren van de projecten doen ze niet zelf maar gebeurt door onafhankelijke, internationaal erkende bureaus die door de VN worden aangewezen en gecontroleerd. Deze bureaus controleren of een project volgens de regels is opgezet en daaraan voldoet. Deze regels tezamen vormen een ‘standaard’. Wij werken alleen met de standaarden die internationaal de strengste eisen hebben, namelijk: VCS en Gold Standard.

Voor meer informatie over de projecten, ga naar GreenSeat.com.

Hoe boek ik een GreenSeat?
Camper.nl biedt GreenSeat standaard in haar boekingsformulier aan. Het boeken van een GreenSeat kan dus gemakkelijk door tijdens het boeken in het boekingsformulier de optie aan te vinken! De kosten van een GreenSeat zijn afhankelijk van de CO2-uitstoot van jouw reis. GreenSeat berekent de gemiddelde uitstoot van jouw reis en bepaalt hoeveel huishoudens je toegang moet geven tot duurzame energie om te zorgen dat het aantal broeikasgassen in de atmosfeer niet toeneemt.

Hoeveel is 1 ton CO2?
Het is bekend dat CO2 schadelijk is voor het klimaat, maar wat is 1 ton CO2 eigenlijk?

Een paar voorbeelden, om 1 ton CO2 uit te stoten moet je:
• 319 liter diesel verbranden
• 25.000 km met de trein reizen
• 500 dagen adem halen
• 300 kilo standaard kantoorpapier verbruiken

Vliegen op een GreenSeat
Bijvoorbeeld: Je vliegt heen en weer naar New York. New York ligt in zone 2 waar de gemiddelde uitstoot 1,37 ton CO2 is. Het kost dan €11,50 om jouw reis te compenseren. Wanneer je een GreenSeat boekt voor deze reis maak jij het mogelijk dat 1 huishouden van gemiddeld vier personen een jaar lang toegang krijgt tot duurzame energie!

Op een GreenSeat in de camper
Ook in de camper kun je op een groene stoel reizen. Je betaalt dan per 1000 kilometer een bedrag van € 8,25. Hoe meer kilometers je rijdt, en dus meer CO2 uitstoot, hoe hoger het bedrag voor compensatie. Met jouw GreenSeat geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie.

  01AGreenSeat_Web_RGB

 

GreenSeat compensatiezones


GreenSeat 1

 • Europa

GreenSeat 2

 • Canada
 • Verenigde Staten (gedeeltelijk, voornamelijk oost)

GreenSeat 3

 • Verenigde Staten (gedeeltelijk, voornamelijk west)
 • Zuid-Afrika

GreenSeat 4

 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
 • Argentinië
 • Chili
(*Klimaatneutraal vliegen, d.w.z. compensatie o.b.v. 'alle' bij een vliegreis vrijkomende broeikasgassen.)   
GreenSeat compensatieprijs inclusief BTW Uitstoot Tonnage CO2*Indicatie van het aantal huishoudens dat u in ontwikkelingslanden toegang geeft tot duurzame energie
GreenSeat 1 € 4,50 0,530,2 huishoudens
GreenSeat 2 € 11,50 1,370,5 huishouden
GreenSeat 3 € 18,00 2,210,9 huishoudens
GreenSeat 4 € 26,00 3,161,2 huishoudens


Wanneer u op verschillende zones vliegt of vertrekt zult u de hoogste compensatieprijs betalen.
Bijvoorbeeld: U vliegt op GreenSeat 2 en terug vanaf GreenSeat 3 dan betaalt u € 18,- per retour voor uw GreenSeat.

Na vertrek ontvangt u van GreenSeat een certificaat met de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2 uitstoot.