Camper huren in IJsland

Loading ...

Huur een camper in IJsland

Een land vol avontuur: borrelende vulkanen, spuitende geisers, krakende gletsjers, glinsterende ijsmeren, pruttelende modderpoelen, spelende walvissen, galopperende wilde paarden, ruisende watervallen, unieke papegaaiduikers, zwarte lavavelden en adembenemende vergezichten. De lijst is oneindig.

Nergens in Europa vind je zo’n overweldigend landschap vol gave highlights als in IJsland, en dat op slechts drie uur vliegen van Nederland!

En wat is er dan beter om dit prachtige land te gaan verkennen en ontdekken dan het huren van een camper in IJsland? Het fantastische natuurschoon zal ongetwijfeld enorme indruk maken,

Naast de mooie landschappen kun je met de huurcamper ook genieten van verschillende uitstapjes zoals een tour met de sneeuwscooter, het nemen van een duik in een heerlijke hot spring of wandelen op een gletsjer.

Niet voor niets kiezen steeds meer reizigers voor het huren van een camper in IJsland. Ga jij ook met de camper op ontdekking door dit machtige veelzijdige land?

Voordelen voor het huren van een camper in IJsland

Het ervaren van een vrij gevoel, kamperen op de meest unieke plekjes, gezelligheid, interactie met de gastvrije bevolking, geweldig met kinderen, niet steeds vanuit je koffer leven en genieten van het overweldigende uitzicht tijdens je zelfbereide maaltijden. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in IJsland.

Met een huurcamper ervaar je continu de ultieme vrijheid en overnacht je bovendien op de mooiste plekjes, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden.

Het rijden met de camper in IJsland is erg goed te doen. De hoofdwegen zijn vrijwel overal prima, er zijn natuurlijk nauwelijks files en soms kom je er urenlang geen tegenligger tegen.

Door het rustige en relaxte reistempo met de camper geniet je nog veel intensiever en waan je je bovendien soms alleen op de wereld. Dat is IJsland in zijn puurste vorm!

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in IJsland, om zo optimaal te kunnen genieten van het schitterende land op slechts drie uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in IJsland?

Wanneer je ervoor kiest om een camperreis te gaan maken in IJsland zijn er verschillende zaken om op te letten. Denk goed na over je reiswensen. Hoe lang wil je met de camper door IJsland op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in IJsland? Welke bezienswaardigheden wil je echt graag bezoeken? Allerlei vragen waar wij je mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Doordat je de route zelf kunt uitstippelen en bepalen kun je vooraf een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis. Wanneer je de route gaat plannen houd dan ook rekening met extra kilometers voor bijvoorbeeld het rijden naar een supermarkt of wanneer je een uitstapje gaat maken. Kies een aantal hoogtepunten op de route, maar laat ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een hoogtepunt tijdens de camperreis.

Er zijn ook extra items te bestellen wanneer je een camper gaat huren in IJsland. Denk bijvoorbeeld aan een GPS navigatiesysteem, extra gasflessen, campingstoeltjes en een koffiezetapparaat.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in IJsland

Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in IJsland is dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te bereiken. Houd er dan ook rekening mee dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens een camperreis onderweg kunt maken zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid. Niets is meer genieten dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek en vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen.

Wanneer je in IJsland een camper huurt is het veelal mogelijk om direct de camper op te halen. Plan de eerste dag echter niet te veel in en beperk de rijafstand van die ophaaldag. De instructie neemt tijd in beslag en bovendien ga je de eerste boodschappen doen, wat vaak al een hele beleving op zich is. Eenmaal op de camping gearriveerd pak je de koffers uit en krijgt alles een eigen plekje. Het camperavontuur kan gaan beginnen.

Welk campertype past bij jou?

Wil je een douche en toilet in de camper? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Allemaal vragen die van belang zijn bij het maken van de juiste keuze voor de huurcamper wanneer je een camper gaat huren in IJsland. Bepaal goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule.

Of je nou een camper huurt met drie vrienden, met twee personen op pad gaat of met je gezin die lang gewenste droomreis gaat maken: voor iedereen is er wel een geschikt campertype te vinden. De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een ruime camper voor grotere gezelschappen of misschien juist een Van.

Omdat we samenwerken met vrijwel alle verhuurders in IJsland is niets ondenkbaar en is alles mogelijk. De huurcampers zijn er in alle soorten en maten. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper.
In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Aan welke prijs moet ik denken wanneer ik een camper ga huren in IJsland? Klopt het dat de huurprijzen hoger liggen dan in andere landen? Veel voorkomende vragen over het huren van een camper in IJsland. Natuurlijk helpen wij je graag verder om een antwoord te krijgen op deze vragen. Bij Travelhome krijg je gegarandeerd de beste prijs.

Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken voor camperhuur in IJsland. In het prijsvergelijkingsoverzicht kun je zo makkelijk alle verschillen in de huurcampers bekijken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in IJsland geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De verhuurders werken met vroegboekkortingen waarbij de korting zomaar kan oplopen tot wel 20% van de huurprijs.

Verzekeringen voor je camperhuur in IJsland

Ga je een camper huren in IJsland dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen. Tevens is er een mogelijkheid om ook schades aan de voorruit en/of banden extra te verzekeren.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in IJsland!

Campings in IJsland

Overal in IJsland zijn campings te vinden en deze liggen veelal op de prachtigste locaties. Ze zijn vaak vrij eenvoudig, maar bieden voldoende ruimte voor campers. Er is een douche- en toiletgebouw aanwezig en je kunt er water bijvullen en/of dumpen. Niet alle kampeerplaatsen beschikken over elektriciteit op de plaats zelf.

Het is niet noodzakelijk om campings voorafgaande aan de reis te reserveren. De campings bestaan vaak uit grote grasvelden waar veel campingplekken te vinden zijn en beschikbaarheid is zelden een probleem, zelfs in het hoogseizoen. Wel kan het dan voorkomen dat er enkel nog plaatsen beschikbaar zijn zonder elektriciteit. Dat hoeft gelukkig geen probleem te zijn, omdat natuurlijk vrijwel alles vanuit de camper beschikbaar is.

Tijdens de zomermaanden kun je in IJsland bovendien genieten van extra lange avonden, omdat de zon dan vrijwel niet onder gaat. Later arriveren op de campings is dan ook geen probleem en zo kun je de reisdag flink oprekken.

Rijbewijs camperhuur IJsland

Voor het huren en besturen van een camper in IJsland heb je een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals een bepaald aantal jaren in het bezit moeten zijn van een rijbewijs, een minimale/maximale leeftijd. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder wanneer je een camper gaat huren in IJsland.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook al vele mogen maken. Uit eigen ervaring kunnen wij dus oneindig veel tips delen over het huren van een camper in IJsland en we zijn ook persoonlijk bekend met de verschillende campertypes en verhuurders.

Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, wil je een veelzijdige camperreis, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in IJsland doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in IJsland boeken!

Camperverhuurders in IJsland