Manarola

Camper huren in Italië

Loading ...

Huur een camper in Italië

Italië is voor veel toeristen het land van de (scheve) toren van Pisa, van het Colosseum en van de heerlijke pizza’s en pasta’s. Maar Italië is zoveel meer. Van de unieke lagunestad Venetië tot fraaie fresco’s in Udine. Van glinsterende bergmeertjes tot de wijnstreek Collio Goriziano. Van de Dolomieten in het noorden tot het geweldige eiland Sicilië in het zuiden. Geniet van de onvergetelijke belevenis door het mediterrane land en ga nu ook een camper huren in Italië.

Naast een bezoek aan de vele interessante indrukwekkende historische steden is er in Italië ook altijd ruim voldoende tijd om heerlijk te ontspannen aan de kust of aan een van de schitterende meren. Wat is er nou mooier dan tijdens de camperreis de ideale combinatie te zoeken, van culturele bezoeken tot welkome luie dagen onder het genot van een typisch Italiaans gerecht of wijntje?

Voordelen van het huren van een camper in Italië

Al jaren is Italië ontzettend populair om met een huurcamper te bereizen. De ultieme vrijheid beleven op je eigen reistempo is het absolute voordeel voor een camperreis. Daarnaast kampeer je veelal op de mooiste plekken midden in de natuur waarbij je een mooie interactie met de gastvrije bevolking kunt beleven. De bagage krijgt bovendien al snel een eigen plek in de huurcamper, waardoor je niet steeds vanuit je koffer hoeft te leven. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Italië dus.

Reis je met (kleine) kinderen? Ook dan kan een camperreis door Italië echt ideaal zijn. Alles krijgt al snel zijn eigen plekje en dat geeft veel rust. Doordat je met de camper echter makkelijk kunt verkassen zal een camperreis voor kinderen zelden saai worden. De ene dag struin je door een gezellig dorpje en nuttig je een heerlijk Italiaans ijsje, terwijl je de andere dag lekker aan het meer kunt relaxen.

Overnachten op de mooiste locaties, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden worden vaak ook genoemd als de beste voordelen van het huren van een camper in Italië.

Over het algemeen zijn de wegen in Italië erg goed te berijden. Vooral de idyllische binnenwegen zijn populair. Ze verkeren veelal in een goede staat, maar zijn ook rijk aan bochten. Neem dan ook de tijd om regelmatig te kunnen stoppen. Het uitzicht is er vaak echt fantastisch.

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in Italië, om zo optimaal te kunnen genieten van het prachtige land op slechts een paar uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Italië?

De ongekende veelzijdigheid van het land zal de keuzes niet vergemakkelijken. Er is zoveel te bewonderen en te beleven in Italië. Daarom is het belangrijk om ter voorbereiding op het huren van een camper in Italië op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Italië dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Italië? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Italië? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen zul je altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opgenomen zien worden. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Wanneer je een camper gaat huren in Italië heb je natuurlijk alle vrijheid. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Plan je een eerste route door Italië kijk dan niet enkel naar de basisafstanden, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Voorafgaande aan de reis kun je tevens extra items bestellen wanneer je een camper gaat huren in Italië. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, een GPS navigatiesysteem of een fiets.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Italië

Het rijden met een camper is in Italië goed te doen. Italië is een campervriendelijk land. Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Genieten van de zonsondergang aan de paradijselijke kust van Rimini. Een wijntje drinken terwijl je uitkijkt over het turkooisblauwe water aan de Adriatische kust. Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, bijvoorbeeld aan de rand van de een historische stad als Volterra of bij een wijngaard in Toscane? Om vervolgens vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Italië is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

In Italië is buiten de bebouwde kom ook overdag het voeren van dimlicht verplicht. Op provinciale wegen is de maximale snelheid vaak 80 km per uur.

Op bijna alle Italiaanse ‘autostrada’ wordt tol geheven volgens het zogenaamde ‘klassieke’ systeem, waarbij je een ticket neemt aan het begin van de route waarna je na het verlaten van de autostrada de tol cash of met creditcard kunt betalen.

Welk campertype past bij jou?

Er zijn verschillende campers te huur in Italië. Maar wat zijn jouw persoonlijke wensen? Welk campertype past bij jou? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Italië bij Travelhome. In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Travelhome werkt al jaren samen met diverse verhuurders in Italië en door onze jarenlange contacten hebben we de beste prijzen. Bepaal zelf eerst goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Italië? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Italië

Goed verzekerd op pad gaan. Dat is voor ons allemaal erg belangrijk. Wanneer je een camper gaat huren in Italië dan nemen wij de basisverzekering altijd al standaard in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Italië!

Waar ga je een camper huren in Italië?

Voor het huren van een camper in Italië werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met verschillende locaties verdeeld over het land. Vanaf hier start je camperreis door het mediterraanse land waarbij de combinatie tussen de geschiedenis, cultuur en het fantastische natuurschoon continu centraal zullen staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

  • Bologna
  • Cagliari (Sardinië)
  • Catania (Sicilië)
  • Milaan
  • Pisa
  • Rome

Campings in Italië

Of je nou de camper parkeert aan het Gardameer, in een authentieke stad zoals Siena of geniet van het fantastische uitzicht op het eiland Sardinië, in Italië kun je mooie campings en speciaal ingerichte camperplaatsen vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan een meer. Er is een goed aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis.

Overnachten buiten camperplaatsen of campings is niet principieel verboden in Italië, maar stoeltjes en tafels moeten in de camper blijven en er mogen geen ‘levellingblocks’ gebruikt worden om de camper waterpas te parkeren.

Reserveringen voor campings zijn te adviseren in het hoogseizoen. Vooral de campings op de populaire gebieden zijn snel volgeboekt in de zomermaanden.

Het is echt optimaal genieten van de vrijheid vanuit je camper wanneer de zon ondergaat op een toevallig ontdekte schitterende plek.

Rijbewijs camperhuur Italië

Wil je een camper huren in Italië dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs (bijvoorbeeld minimaal 3 jaar) en een minimale leeftijd van bestuurders vanaf 21 tot 25 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Italië.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Natuurlijk kun je bij Travelhome altijd terecht voor de beste tips wanneer je een camper gaat huren in Italië. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat natuurlijk een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren.

Welke tips kunnen we je geven? Waar kunnen wij je mee helpen? Wil jij ook een camper huren in Italië? Wat zijn je ideeën voor de reis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Bij Travelhome ben je natuurlijk aan het juiste adres voor het huren van een camper huren in Italië. Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen en zorgeloos jouw huurcamper in Italië boeken!