Camper huren in Duitsland

Loading ...

Huur een camper in Duitsland

Duitsland is de ideale bestemming om met je camper rond te reizen. Denk je aan Duitsland, denk je al snel aan Bratwurst, het Oktoberfest en voetbal. Duitsland heeft echter veel meer te bieden. Dit is het land van de sprookjesachtige kastelen, indrukwekkende rotskloven, hoge bergen met heldere meren en pittoreske, gezellige dorpjes.

Tijdens jouw camperreis door Duitsland combineer je steden met natuur en cultuur. Hierdoor is jouw reis enorm gevarieerd, en dat zo dicht bij huis! Je kunt met jouw camper zelfs een oversteek maken naar bijvoorbeeld Zwitserland, Oostenrijk of Italië.

Voordelen van een camper huren in Duitsland

Met een huurcamper heb je alle vrijheid en overnacht je op de mooiste plekjes, midden in de natuur of juist dicht bij een bezienswaardigheid. Je klapt zo je campingstoeltje uit, om op een prachtig plekje met een kop koffie te genieten van het uitzicht.

Met een camper beleef je de mooiste plekjes niet alleen optimaal, je hebt ook nog eens alles bij de hand. Op dag een ga je boodschappen doen en rij je met een goedgevulde koelkast naar de eerste camping. Daar pak je je koffer uit, alles krijgt zijn eigen plekje. Die koffers berg je op en komen pas weer aan het einde van de reis naar boven! En een douche en toilet? Ook die zijn aanwezig.

Iedereen heeft elke avond zijn eigen vertrouwde bed en in het keukentje kun je allerlei heerlijke maaltijden bereiden.

Camper huren in Duitsland

Het aanbod van verhuurders en locaties om een camper te huren in Duitsland is groot. We werken samen met verschillende verhuurders, welke locaties hebben in onder andere:
  • Berlijn
  • Hamburg
  • Bremen
  • Osnabrück
  • Dortmund
  • Düsseldorf
  • Keulen
  • Frankfurt
  • München

Waar let je op bij een camper huren in Duitsland?

In onze offertes nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur. Zorg je hier liever zelf voor? Laat het ons even weten, dan halen we deze bij reservering van de prijs af.

In Duitsland zijn altijd onbeperkt aantal kilometers inbegrepen. Ideaal, want zo hoef je je geen zorgen te maken of je wel voldoende kilometerpakketten hebt ingekocht voor jouw camperreis door Duitsland.

Ook bieden sommige verhuurders extra’s aan zoals een campingtafel en stoeltjes. Reis je met kinderen? Je kunt je kinderstoel natuurlijk zelf meenemen, maar vaak ook huren bij de verhuurder.

Reis je met jouw eigen auto naar de camperverhuurder? Kijk dan even goed waar je de auto kunt parkeren. Naar veel grote steden kun je ook de trein nemen. Zo kun je een duurzame start van jouw camperreis maken!

Verzekeringen voor jouw huurcamper in Duitsland

Bij jouw camperhuur is altijd een basisverzekering op genomen. Hiermee heb je echter nog wel een eigen risico en zijn sommige schades door de verhuurder uitgesloten. Sommige verhuurders bieden zelf een aanvullende verzekering aan, om het eigen risico te verlagen.

Je kunt bij bijna alle verhuurders ook de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren afsluiten. Zo kun je zonder zorgen van jouw camperreis genieten!

Voorbereidingen bij een camper huren in Duitsland

Wanneer je in Duitsland een camper huurt kun je direct op pad. Een eerste hotelovernachting is niet verplicht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld landen zoals Amerika en Canada. Wanneer je in een grote stad begint, kan het natuurlijk wel leuk zijn om eerst een centrum hotel te boeken om de stad te verkennen. Tijdens jouw camperreis ben je helemaal vrij om een eigen planning te maken.

Plan de eerste dag niet al te grote rijafstanden in. De camper kun je vaak pas in de middag ophalen en ook de uitleg neemt enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen en eenmaal aangekomen op de camping pak je je koffer uit en krijgt alles een plekje.

Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via jouw navigatie of bijvoorbeeld Google Maps terugziet.

Campings in Duitsland

Door de vele campings in Duitsland is dit een perfecte bestemming om met je camper rond te reizen. De campings liggen in de prachtige natuur, of juist praktisch in de buurt van een stad of andere bezienswaardigheid. Wildkamperen is verboden in Duitsland, dus zorg ervoor dat je altijd op een camping overnacht.

De kampeerplaatsen zelf zijn vaak wat eenvoudiger, maar veel campings hebben ook meerdere faciliteiten zoals een zwembad, restaurant of zelfs Wi-Fi. Het huren van fietsen is regelmatig ook een mogelijkheid, zodat je meer van de omgeving kunt verkennen!

Vind je het fijn om de overnachtingen op voorhand vast te leggen? De meeste campings kun je reserveren. Dat is prettig wanneer je verzekerd wilt zijn van een plekje op die ene camping, waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in Duitsland?

Voor het huren en besturen van een camper heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. Wij bieden geen voertuigen aan waarbij een groot rijbewijs noodzakelijk is. Het kan zijn dat de verhuurder eist dat de bestuurder een bepaald aantal jaren in het bezit moet zijn van het rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper in Duitsland niet verplicht, wanneer je over een Nederlands rijbewijs beschikt. In andere gevallen kan dat wel verplicht zijn. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

Een camper kun je vanaf 21 jaar huren, maar er zijn verhuurders met afwijkende voorwaarden. Niet alleen wat betreft de minimale maar ook maximale leeftijd. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden van de verhuurder. Voor de borg moet de hoofdbestuurder ook altijd verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam.

Huur een camper in Duitsland via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist voor Travelhome kiezen voor je camperreis door Duitsland? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook al vele mogen maken.

Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Duitsland via Travelhome boeken!

Camperverhuurders in Duitsland