Camper huren in Kroatië

Loading ...

Huur een camper in Kroatië

Steeds meer camperreizigers kiezen voor het huren van een camper in Kroatië. Wij snappen absoluut waarom: Kroatië is één van de mooiste en vooral meest afwisselende landen van Europa en daarmee een ideale bestemming om per camper te gaan ontdekken. Het heerlijke klimaat, de knusse en pittoreske authentieke dorpjes, de verbluffende ongerepte natuur, de paradijselijke blauwe baaien, de ontelbare eilanden, de rijke tradities en het bruisende nachtleven zorgen voor een oneindige lijst met geweldige redenen om door Kroatië op ontdekkingstocht te gaan.

Kroatië kent een rijke geschiedenis en dat kun je overal in het land terugzien wanneer je door de steden en dorpen gaat rijden met de huurcamper. Kerken, kastelen en tempels zijn overal nog te bewonderen en een bezoek meer dan waard. Maar niet alleen op het gebied van cultuur heeft Kroatië veel te bieden. De natuur is er echt spectaculair. Schitterende watervallen, geweldige nationale parken en ontelbare meren maken van Kroatië een afwisselend land voor de natuurliefhebber. Wacht dus niet langer en ga een camper huren in Kroatië om te zien wat het land jou te bieden heeft.

Voordelen van het huren van een camper in Kroatië

De ultieme vrijheid beleven op je eigen reistempo is het absolute voordeel voor een camperreis. Daarnaast kampeer je veelal op de mooiste plekken midden in de natuur waarbij je een mooie interactie met de gastvrije bevolking kunt beleven. De bagage krijgt bovendien al snel een eigen plek in de huurcamper, waardoor je niet steeds vanuit je koffer hoeft te leven. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Kroatië dus.

Ook wanneer je reist met (kleine) kinderen kan een camperreis door Kroatië echt ideaal zijn. Alles krijgt al snel zijn eigen plekje en dat geeft veel rust. Doordat je met de camper echter makkelijk kunt verkassen zal een camperreis voor kinderen zelden saai worden.

Overnachten op de mooiste locaties, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden worden vaak ook genoemd als de beste voordelen van het huren van een camper in Kroatië.

De wegen in Kroatië zijn erg goed. Vooral de kustweg, die ook wel de ‘Adria-Magistrale’ wordt genoemd, verkeert in goede staat en is rijk aan bochten. Neem dus de tijd om ook regelmatig te kunnen stoppen. Het uitzicht is er fantastisch.

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in Kroatië, om zo optimaal te kunnen genieten van het prachtige land op slechts een paar uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Kroatië?

Er is ontzettend veel te beleven en te bezichtigen in Kroatië. Daarom is het belangrijk om ter voorbereiding op het huren van een camper in Kroatië op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Kroatië dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Kroatië? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Kroatië? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen zul je altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opgenomen zien worden. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Wanneer je een camper gaat huren in Kroatië heb je natuurlijk alle vrijheid. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Plan je een eerste route door Kroatië kijk dan niet enkel naar de basisafstanden, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Voorafgaande aan de reis kun je tevens extra items bestellen wanneer je een camper gaat huren in Kroatië. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, GPS navigatiesysteem, een extra gasfles of een koffiezetapparaat.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Kroatië

Het rijden met een camper is in Kroatië goed te doen. Kroatië is een campervriendelijk land. Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Genieten van de zonsondergang aan een idyllische baai. Een wijntje drinken terwijl je uitkijkt over het turkooisblauwe water aan de Kvarnerbaai. Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, bijvoorbeeld aan de rand van de Plitvicemeren of bij een wijngaard in Istrië? Om vervolgens vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Kroatië is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

Welk campertype past bij jou?

In Kroatië kun je diverse campers huren. Maar wat zijn jouw persoonlijke wensen? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Kroatië bij Travelhome.

In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Travelhome werkt al jaren samen met diverse verhuurders in Kroatië en door onze jarenlange contacten hebben we de beste prijzen. Bepaal zelf eerst goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Kroatië? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Kroatië

Wanneer je een camper gaat huren in Kroatië dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Kroatië!

Waar ga je een camper huren in Kroatië?

Voor het huren van een camper in Kroatië werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met een locatie in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Vanaf hier start je camperreis door het fabelachtige land waarbij de combinatie tussen de ontelbare baaien en het fantastische natuurschoon continu centraal zullen staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

  • Zagreb

Campings in Kroatië

Of je nou de camper parkeert aan de kvarnerbaai, in een authentieke stad zoals Pula of geniet van het fantastische uitzicht op het eiland Lošinj, in Kroatië kun je mooie campings en speciaal ingerichte camperplaatsen vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan een meer. Er is een goed aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis. Echte camperplaatsen zijn beperkt en in Kroatië vaak ook niet meer dan onaantrekkelijke parkeerplaatsen. De keuze voor een mooie camping is vaak wat meer voordehand liggend in Kroatië.

Overnachten buiten camperplaatsen of campings is ten strengste verboden in Kroatië en de boetes bij overtredingen zijn erg hoog.
Reserveringen voor campings zijn te adviseren in het hoogseizoen. Vooral de campings op de populaire eilanden zijn snel volgeboekt in de zomermaanden.

Het is echt optimaal genieten van de vrijheid vanuit je camper wanneer de zon ondergaat op een toevallig ontdekte schitterende plek.

Rijbewijs camperhuur Kroatië

Wil je een camper huren in Kroatië dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs en een minimale leeftijd vanaf 25 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Kroatië.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Natuurlijk kun je bij Travelhome altijd terecht voor de beste tips wanneer je een camper gaat huren in Kroatië. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat natuurlijk een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren.

Welke tips kunnen we je geven? Waar kunnen wij je mee helpen? Wil jij ook een camper huren in Kroatië? Wat zijn je ideeën voor de reis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in Kroatië doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen en zorgeloos jouw huurcamper in Kroatië boeken!

Camperverhuurders in Kroatië