Camper huren in Zweden

Loading ...

Huur een camper in Zweden

Op slechts enkele uren verwijderd van Nederland is Zweden een ideale camperbestemming. Naast de grote wildernis, waarbij meer dan de helft van het land uit bos bestaat, kun je heerlijk genieten bij de ontelbare meren en eilanden, maar ook de mooie steden zijn een bezoek meer dan waard.

Alhoewel Zweden in ieder jaargetijde te bezoeken is vinden de meeste camperreizigers vooral de langere zomerdagen of het najaar ideaal. De zon gaat in de zomer zelden helemaal onder en dat is ideaal tijdens de camperreis. Je geniet optimaal van de lange dagen, terwijl je camper op een prachtige plek geparkeerd staat.
In het najaar worden de dagen juist korter en daardoor is er meer kans tot het bewonderen van het unieke Noorderlicht. Staat dit natuurverschijnsel ook bij jou op je bucketlist? Aarzel dan niet langer en ga ook een camper huren in Zweden en ga op reis door de ongerepte natuur.

Voordelen van het huren van een camper in Zweden

Wat is er nou fijner dan een land te ontdekken op je eigen tempo en in alle vrijheid? Met de camper op pad gaan is verreweg de meest ideale manier van reizen. Wanneer je een camper gaat huren voor een rondreis door Zweden zijn er een aantal voordelen t.o.v. het reizen met een groep of met een huurauto. Allereerst ervaar je natuurlijk een machtig gevoel van vrijheid. Je kunt kamperen midden in de natuur, er is veel gezelligheid door de interactie met de locals en andere camperreizigers, het is een geweldige mogelijkheid met kinderen in alle leeftijden, je hoeft niet steeds vanuit je koffer te leven en bovendien kun je steeds optimaal genieten van het overweldigende uitzicht tijdens de zelfbereide maaltijden. Allemaal voordelen van het huren van een camper in Zweden.

Het rijden met de camper in Zweden is erg goed te doen. Rijdend over de goede en tolvrije Zweedse wegen geniet je volop van de rust en ruimte. Zweden is overwegend vlak en de heuvels en bergwegen die je tegenkomt zijn met de camper prima te berijden. Ondanks dat de wegen grotendeels verlaten zijn in Zweden geldt er overwegend een maximum snelheid van 80 km per uur. Door het rustige en relaxte tempo is het echt een voordeel om met de camper op pad te zijn. Zo maak je een stop daar waar jij het wilt op je eigen tempo. Beleef Zweden in haar puurste vorm.

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Zweden?

Wanneer je door het land van de duizenden eilanden, bossen en meren gaat rondreizen met een camper is het goed om ter voorbereiding op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Zweden dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Zweden? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Zweden? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

Je zult zien dat we in onze offertes en prijsberekeningen altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opnemen. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

In Zweden is ontzettend veel te ontdekken. Met de camper heb je hiervoor natuurlijk alle vrijheid. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Wanneer je de route gaat plannen kijk dan niet enkel naar de basisafstanden, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Er zijn ook extra items te bestellen wanneer je een camper gaat huren in Zweden. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, GPS navigatiesysteem, een extra gasfles of een koffiezetapparaat.

Voorbereidingen voor het huren van een camer in Zweden

Zweden is een ontzettend campervriendelijk land. Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Bestaat er iets mooiers dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, aan de rand van een schitterend meer en vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Zweden is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te bereiken.

Af en toe steekt een rendier of eland de weg over in Zweden. Het is dus altijd raadzaam om rustig te rijden.

Welk campertype past bij jou?

Er zijn verschillende campers te huur in Zweden. Wat zijn jouw persoonlijke wensen? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Zweden.

In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Bepaal goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Zweden? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Zweden

Ga je een camper huren in Zweden dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Zweden!

Waar ga je een camper huren in Zweden?

Voor het huren van een camper in Zweden werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties verdeeld over het land. Je kunt de camper bijvoorbeeld in zowel de hoofdstad Stockholm als het zuidelijker gelegen Malmö ophalen en vanaf hier start je camperreis door het fabelachtige land waarbij het fantastische natuurschoon continu centraal zal staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

  • Gothenburg
  • Malmö
  • Stockholm
  • Umeå

Campings in Zweden

De ongerepte natuur van Zweden is oneindig en overal in Zweden kun je dan ook mooie campings en speciaal ingerichte camperplaatsen vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan een meer. Er is een ontelbaar aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis. Het is op de meeste plaatsen in Zweden toegestaan om vrij te kamperen. Dit staat meestal erg duidelijk aangegeven via de borden.

De Zweden zelf zijn erg trots en zuinig op hun mooie land en vanzelfsprekend vraagt men om met veel respect met de natuur om te gaan. Laat de stop- en/of camperplaatsen dan ook altijd schoon achter.

Rijbewijs camperhuur Zweden

Wil je een camper huren in Zweden dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal twee jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs en een minimale leeftijd vanaf 20 of 21 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Zweden.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Met onze jarenlange persoonlijke ervaringen helpen wij je graag met de voorbereidingen van de camperreis door Zweden en delen alle tips voor het huren van een camper in Zweden. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat natuurlijk een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren.

Zoek jij een avontuurlijke veelzijdige camperreis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB

Een camper huren in Zweden doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Zweden boeken!

Camperverhuurders in Zweden