Camper huren in Ierland

Loading ...

Huur een camper in Ierland

Wanneer je een camper gaat huren in Ierland kun je op een geweldige ontdekkingstocht gaan door het groene eiland. Van uitgestrekte weides, indrukwekkende kliffen, mystieke veenlandschappen, oneindige groene heuvels, sprankelende meren tot het bruisende Dublin. Qua natuur en beleving is Ierland een ideale bestemming om een camper te gaan huren. Reis terug in de tijd en bewonder de rijke folklore met oude ruïnes, kastelen en kathedralen.

De rondreis met camper, die voor een groot deel langs de kust zal lopen, start in Dublin en voert je langs fascinerende landschappen en levendige steden. Maar ook de authentieke idyllische dorpjes nodigen uit voor een stop onderweg. Ierland zal je absoluut doen verbazen en veel camperreizigers spreken vol lof over de mythische schoonheid van het landschap, zoals diverse bergketens, veenmoerassen en een ruige kust met ontelbare eilandjes. Wacht niet langer en ga ook een camper huren in Ierland; het zal je hart zeker sneller doen kloppen en zorgen voor een onbetaalbare onvergetelijke ervaring.

Voordelen van het huren van een camper in Ierland

De ultieme vrijheid beleven op je eigen reistempo is het absolute voordeel voor een camperreis. Ierland is een populair land om met een huurcamper te bezoeken. Schitterende natuur, bruisende steden, rijke historie. Alles is te bezoeken met de camper in Ierland. Daarnaast kampeer je veelal op de mooiste plekken midden in de natuur waarbij je een mooie interactie met de gastvrije bevolking kunt beleven. De bagage krijgt bovendien al snel een eigen plek in de huurcamper, waardoor je niet steeds vanuit je koffer hoeft te leven. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Ierland dus.

Ga je met (kleine) kinderen op reis door Ierland? Ook dan kan een camperreis door Ierland echt ideaal zijn. Alles krijgt al snel zijn eigen plekje en dat geeft veel rust. Doordat je met de camper echter makkelijk kunt verkassen zal een camperreis voor kinderen zelden saai worden.

Je kunt overnachten op de mooiste locaties, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden. Deze voordelen worden dan ook vaak genoemd als de beste voordelen van het huren van een camper in Ierland.

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in Ierland, om zo optimaal te kunnen genieten van het prachtige land op slechts een paar uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Ierland?

Wanneer je een camper gaat huren in Ierland is het belangrijk om goed te kijken naar de ontelbare mogelijkheden die er zijn. Er is zoveel te bewonderen en te beleven in Ierland. Daarom is het belangrijk om ter voorbereiding op het huren van een camper in Ierland op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Ierland dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Ierland? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Ierland? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen zul je altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opgenomen zien worden. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Vrijheid staat altijd voorop bij het huren van een camper in Ierland. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Bij het plannen van je eerste route door Ierland adviseren we je om niet enkel naar de basisafstanden te kijken, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

De wegen in Ierland zijn over het algemeen goed te berijden. Maar het rijden met een camper in Ierland is wel een kleine uitdaging. Er wordt links gereden en veel wegen zijn smal en bochtenrijk. Bovendien zijn de meeste wegen aan beide zijden begrensd door natuurstenen muren. Door de afmetingen van de camper moet je dus regelmatig goed in de spiegels kijken en de snelheid minderen. Neem dan ook zeker de tijd om regelmatig te kunnen stoppen. Het uitzicht is er vaak echt fantastisch en het geeft je even gelegenheid tot ontspanning.

Voorafgaande aan de reis kun je tevens extra items bestellen wanneer je een camper gaat huren in Ierland. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, een GPS navigatiesysteem of een kinderstoel.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Ierland

Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen in Ierland. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Zeker door de smalle, bochtige wegen ben je iets beperkt in de te rijden snelheid met de camper. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

De zon die schitterend ondergaat achter de basaltzuilen van de Giant’s Causeway. Met de camper een bezoek brengen aan kastelen en kathedralen terwijl je door de groene bergen slingert.
De camper parkeren aan de rand van de Cliffs of Kilkee terwijl de steile bergen op de zee oprijzen.
Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek?

Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Ierland is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

In Ierland wordt op een deel van de snelwegen tol geheven. De tol kun je betalen bij de speciale tolstations. Een uitzondering is de M50 rondom Dublin. Voor deze weg dien je de tol voor 20 uur de volgende dag te voldoen via de website www.eflow.ie. De verhuurders zullen je hierover altijd informeren.

Op provinciale wegen is de maximale snelheid vaak 60 km tot 80 km per uur. Kijk goed naar de aangegeven snelheden, want in Ierland riskeer je anders een flinke boete.

Welk campertype past bij jou?

Er zijn verschillende campers te huur in Ierland. Maar wat zijn jouw persoonlijke wensen? Welk campertype past bij jou? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Ierland bij Travelhome. In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Doordat we bij Travelhome al jaren samen werken met diverse verhuurders in Ierland en door onze jarenlange contacten hebben we de beste prijzen. Bepaal zelf eerst goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Ierland? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Verzekeringen voor je camperhuur in Ierland

Wij vinden het natuurlijk erg belangrijk dat je met de camper goed verzekerd op pad kunt gaan. Wanneer je een camper gaat huren in Ierland nemen wij dan ook de basisverzekering altijd al standaard in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Ierland!

Waar ga je een camper huren in Ierland?

Voor het huren van een camper in Ierland werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met een locatie in Dublin. Vanaf hier start je camperreis door het Keltische land waarbij de combinatie tussen de geschiedenis, cultuur en het fantastische natuurschoon continu centraal zullen staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

  • Dublin

Campings in Ierland

In Ierland zijn er maar weinig echte camperplaatsen te vinden. De meeste parkeerplaatsen om te overnachten zijn vaak niet voor campers toegankelijk door een hoogtebeperking. Dat betekent dat je in Ierland hoofdzakelijk gebruik zult maken van campings. En die zijn er gelukkig meer dan voldoende.

Of je nou de camper parkeert op het Camac Valley Tourist Camping Park nabij Dublin, in een authentieke Keltische stad zoals Cork of geniet van het fantastische uitzicht op de Nagle’s Doolin Camping voor de mooiste zonsondergang aan zee, in Ierland kun je overal mooie campings vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan de rand van een meer of op een eiland. Er is een goed aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis.

Reserveringen voor campings zijn te adviseren in het hoogseizoen. Vooral de campings op de populaire gebieden zijn snel volgeboekt in de zomermaanden.

Rijbewijs camperhuur Ierland

Wil je een camper huren in Ierland dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs (bijvoorbeeld minimaal 5 tot 8 jaar, afhankelijk van de grootte van de camper) en een minimale leeftijd van bestuurders vanaf 25 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Ierland.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Natuurlijk kun je bij Travelhome altijd terecht voor de beste tips en adviezen wanneer je een camper gaat huren in Ierland. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat zeker een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren. Voordat je op rondreis gaat met de camper door Ierland is het altijd prettig om adviezen te krijgen.

Welke tips kunnen we je geven? Waar kunnen wij je mee helpen? Wil jij ook een camper huren in Ierland? Wat zijn je ideeën voor de reis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Bij Travelhome ben je natuurlijk aan het juiste adres voor het huren van een camper huren in Ierland. Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen en zorgeloos jouw huurcamper in Ierland boeken!

Camperverhuurders in Ierland