Camper huren in Zuid-Afrika

Loading ...

Huur een camper in Zuid-Afrika

Bij een reis door Zuid-Afrika staat de natuur centraal, het is een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Een camper huren in Zuid-Afrika komt misschien niet als eerste in je op wanneer je gaat kijken naar een rondreis door dit afwisselende land. Maar wij kunnen je garanderen dat het verreweg de beste manier is om Zuid-Afrika te ontdekken. Een ongekende vrijheid maakt Zuid-Afrika wat ons betreft de ideale camperbestemming.

Al rijdend met de huurcamper door de natuurparken kun je in alle vrijheid en op je eigen reistempo op zoek naar The Big Five. Van dichtbij de wilde dieren bekijken die rustig grazen rondom je camper of tijdens een heerlijke braai in de avond bij de camper optimaal nagenieten van alle avonturen die je overdag hebt beleefd. Niets is mooier dan vanuit je camper het natuurschoon van Zuid-Afrika te bewonderen. Elk landschap is anders en afwisselend, maar allemaal ongekend mooi.

Voordelen van het huren van een camper in Zuid-Afrika

Wanneer je een camper gaat huren voor een rondreis door Zuid-Afrika zijn er een aantal voordelen t.o.v. het reizen met een groep of met een huurauto. Je kunt kamperen midden in de natuur, het ervaren van een vrij gevoel, gezelligheid, interactie met de locals, geweldig met kinderen, niet steeds vanuit je koffer leven en genieten van het overweldigende uitzicht tijdens de zelfbereide maaltijden.

Met een huurcamper ervaar je continu de ultieme vrijheid en overnacht je bovendien op de mooiste plekjes en dichtbij de bezienswaardigheden.
Het rijden met de camper in Zuid-Afrika is niet moeilijk. De hoofdwegen zijn vrijwel overal prima, er zijn natuurlijk nauwelijks files en soms kom je er urenlang geen tegenligger tegen. Door het rustige en relaxte reistempo met de camper geniet je nog veel intensiever en waan je je bovendien soms alleen op de wereld.

In Zuid-Afrika rijd je links. Dat is misschien even wennen, maar uit eigen ervaring weten we dat dat snel went. Het zorgt er vaak wel voor dat je net wat meer gefocust bent en dat afstanden soms wat minder snel afgelegd worden. Maar dat is zeker geen nadeel, het geeft je de mogelijkheid om extra te genieten van de omgeving.

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Zuid-Afrika?

Kies je ervoor om een camper te huren in Zuid-Afrika zijn er verschillende zaken om op te letten. Denk goed na over je reiswensen. Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Zuid-Afrika? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Allerlei vragen waar wij je mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

De route kun je zelf helemaal uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de route te bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis. Wanneer je de route gaat plannen houd dan ook rekening met extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een supermarkt of wanneer je een uitstapje gaat maken.

Kies een aantal highlights op de route die je graag zou bezoeken, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Er zijn ook extra items te bestellen wanneer je een camper gaat huren in Zuid-Afrika. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, GPS navigatiesysteem, een barbecue en een broodrooster.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Zuid-Afrika

Houd er ook rekening mee dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Niets is meer genieten dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek en vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen.

Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, bijvoorbeeld aan de rand van een mooie wijngaard of tussen de imposante bergen in Drakensbergen. Om vervolgens vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Zuid-Afrika is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

Welk campertype past bij jou?

Wil je graag een rooftoptent op de camper? Wil je een 4WD camper? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? Allemaal vragen die van belang zijn bij het maken van de juiste keuze voor de huurcamper wanneer je een camper gaat huren in Zuid-Afrika. Bepaal goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule.

De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een 4WD camper of een avontuurlijke camper met rooftoptent. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Zuid-Afrika.

Omdat we samenwerken met verschillende verhuurders in Zuid-Afrika is niets ondenkbaar. De huurcampers zijn er in alle soorten en maten. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper.

In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Hoe liggen de camperprijzen in Zuid-Afrika? Een veelgestelde vraag. Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken voor camperhuur in Zuid-Afrika. In het prijsvergelijkingsoverzicht kun je zo alle verschillen in de huurcampers bekijken. Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in Zuid-Afrika geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs.

Verzekeringen voor je camperhuur in Zuid-Afrika

Ga je een camper huren in Zuid-Afrika dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Zuid-Afrika!

Waar ga je een camper huren in Zuid-Afrika?

Voor het huren van een camper in Zuid-Afrika werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties verdeeld over het imposante land.

In de grote steden zoals zowel Kaapstad als Johannesburg kun je de camper natuurlijk ophalen, maar ook wanneer je bijvoorbeeld vanuit Durban, Port Elizabeth of Nelspruit de camper gaat huren in Zuid-Afrika is dat een mogelijkheid bij Travelhome.

Verhuurlocaties in Zuid-Afrika:

  • Durban
  • Johannesburg
  • Kaapstad
  • Nelspruit
  • Port Elizabeth

Campings in Zuid-Afrika

Overal in Zuid-Afrika zijn campings te vinden en deze liggen veelal op de prachtigste locaties. Ze zijn vaak vrij eenvoudig, maar bieden voldoende ruimte voor campers. Er is een douche- en toiletgebouw aanwezig en je kunt er water bijvullen en/of dumpen. Niet alle kampeerplaatsen beschikken over elektriciteit op de plaats zelf.

Vrijwel alle campings in Zuid-Afrika zijn beveiligd en veel campings zijn ook omheind, zodat de reizigers in alle rust en veiligheid van de camperreis kunnen genieten.

De campings bestaan vaak uit grote grasvelden waar veel campingplekken te vinden zijn en beschikbaarheid is zelden echt een probleem, m.u.v. het hoogseizoen. In die periode kan het voorkomen dat er enkel nog plaatsen beschikbaar zijn zonder elektriciteit. Dat hoeft gelukkig geen probleem te zijn, omdat natuurlijk vrijwel alles vanuit de camper beschikbaar is.

Heb je interesse in het reserveren van een vooraf geboekt campingpakket met tourboek, informeer dan zeker even naar de mogelijkheden via Travelhome.

Rijbewijs camperhuur Zuid-Afrika

Voor het huren en besturen van een camper in Zuid-Afrika heb je een geldig B-rijbewijs en een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals een bepaald aantal jaren in het bezit moeten zijn van een rijbewijs, een minimale/maximale leeftijd. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder wanneer je een camper gaat huren in Zuid-Afrika.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook al vele mogen maken. Uit eigen ervaring kunnen wij dus oneindig veel tips delen over het huren van een camper in Zuid-Afrika en zijn ook persoonlijk bekend met de verschillende campertypes en verhuurders.

Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, wil je een veelzijdige camperreis, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, de camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in Zuid-Afrika doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Zuid-Afrika boeken!

Camperverhuurders in Zuid-Afrika