Camper huren in Argentinië

Loading ...

Huur een camper in Argentinië

Argentinië is een bestemming die heel hoog op het lijstje staat van veel natuurliefhebbers. Denk aan het overweldigende Patagonië, waar je de gletsjer hoort kraken. Een bijzonder geluid, dat je nooit meer zult vergeten. Dans de tango in Buenos Aires en geniet van een heerlijk glas Malbec met een Argentijnse steak. Heb je voldoende tijd? Dan mag je zeker de imposante Iguazu watervallen bij de grens van Brazilië niet overslaan.

Om jouw camperreis door Argentinië te maken, moet je de camper echter in Chili ophalen. Een perfecte mogelijkheid dus om deze twee Zuid-Amerikaanse landen te verkennen. Wie weet breidt je de reis nog wel verder uit, naar andere buurlanden zoals Peru, Uruguay, Brazilië en Paraguay!

Voordelen van een camper huren in Argentinië

Met een huurcamper heb je alle vrijheid om op je eigen tempo het prachtige Zuid-Amerika te verkennen. Je verblijft op de mooiste plekjes, midden in de natuur. Onderweg zul je je blijven verwonderen aan de diversiteit van Argentinië en nabij gelegen landen.

Met een camper beleef je alle mooie plekjes niet alleen optimaal, je hebt ook nog eens alles bij de hand. In Argentinië reis je altijd met een 4WD. Wel zo handig, omdat de wegen van mindere kwaliteit zijn. Denk aan een Jeep met rooftop tent of een truck camper. De truck campers beschikken zelfs over douche en chemisch toilet! Een koelbox of koelkast is altijd aanwezig, zodat je vers eten en drinken lekker koud kan houden. Na een dag vol indrukken geniet je van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht.

Camper huren in Argentinië

Maak je een camperreis door Argentinië, zal ook Chili altijd deel uitmaken van jouw route. Hier haal je namelijk jouw camper op én lever je hem ook weer in. Voor het reizen in Argentinië met de camper betaal je een toeslag van circa 10 euro per dag. Wil je ook buurlanden Peru, Uruguay, Paraguay of Brazilië ontdekken? Dat kan zeker, maar dan is er een hogere toeslag van toepassing. Deze tarieven kun je uiteraard altijd nakijken op de huurprijzen pagina. Het is erg belangrijk dat je de grensoversteek ruim vooraf bekend maakt aan de verhuurder, zodat zij de papieren in orde kunnen maken.

Het is mogelijk om binnen Chili een one-way te maken, maar deze zijn altijd op aanvraag. Een enkele reis kun je aanvragen van Santiago naar de volgende locaties:

  • Punta Arenas
  • Puerto Varas

Waar let je op bij een camper huren in Argentinië?

In onze offertes nemen wij altijd de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur. Wel zo handig, dan hoef je hier zelf niet meer voor te zorgen!

Bij jouw huurcamper zijn standaard 200 - 250 vrij te rijden kilometers per dag inbegrepen. Het aantal kilometers is afhankelijk van het campertype. Ook kun je pakketten van 100 kilometer per dag extra aanschaffen, wanneer je verwacht meer te gaan rijden. Heb je het aantal ingekochte kilometers overschreden? Dan reken je deze af bij het inleveren van de camper.

Daarnaast kun je overige extra items huren. Denk aan een mobiel gasfornuis, draagbare verwarming, extra dekens en zelfs een buitendouche tent! Reis je met kinderen? Ook een kinderstoeltje kun je huren.

Verzekeringen voor jouw huurcamper in Argentinië

Bij jouw camperhuur is altijd een verplichte aanvullende verzekering opgenomen, waarmee je het eigen risico per gebeurtenis verlaagd. Wil je jouw eigen risico verder verlagen? Kies dan voor een aanvullende CDW verzekering. Je kunt het eigen risico niet volledig afkopen, er blijft altijd een bedrag open staan.

Voorbereidingen bij een camper huren in Argentinië

Verblijf eerst in een hotel in Santiago, zodat je uitgerust aan jouw camperreis kunt beginnen. En hoe leuk is het om eerste deze Chileense wereldstad aan de voet van het indrukwekkende Andesgebergte te verkennen? Verwonder je aan alle voorbijgangers op een van de pleinen, geniet van het prachtige uitzicht over de stad op de top van de Cerro San Cristobal, bezoek een van de musea en breng een bezoekje aan de vismarkt. Dat wil je toch niet missen!

Ga je eerst Chili nog verder verkennen of maak je direct de oversteek naar Argentinië?

Plan de eerste dag niet al te grote rijafstanden in. De uitleg bij de verhuurder neemt enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen doen en eenmaal aangekomen op de eerste kampeerplaats pak je je spullen uit en krijgt alles een plekje. Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. De wegen zijn vaak ook niet van de goede kwaliteit, die wij hier in Nederland gewend zijn.

Omdat de opbergruimte in de camper beperkter is, raden wij het aan om met zachte tassen te reizen in plaats van harde koffers. Zo houd je meer ruimte over!

Campings in Argentinië

Het is niet nodig om campings op voorhand te reserveren. Ook vrij kamperen is toegestaan. De campings hebben over het algemeen geen tot weinig faciliteiten. Denk aan geen elektriciteitsaansluitingen of watervoorziening. Stel je hier op voorhand op in, om ter plaatse verrassingen te voorkomen. Je bent echt één met de natuur. De app iOverlander is erg handig om mooie plekjes te vinden!

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in Argentinië?

Voor het huren en besturen van een camper in Argentinië heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. Het rijbewijs moet tijdens de hele huurperiode geldig zijn. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper in Argentinië verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 25 jaar. Bij campertype Altiplano is de minimum leeftijd 23 jaar. Voor de borg moet de hoofdbestuurder verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam. Kijk altijd goed naar de voorwaarden van de verhuurder.

Huur een camper in Argentinië via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist Travelhome kiezen voor jouw camperreis door Argentinië? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook vele mogen maken.

Wij hebben als camperspecialist al diverse Zoover Awards gewonnen, in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Argentinië via Travelhome boeken!