Camper huren in Nieuw-Zeeland

Loading ...

Huur een camper in Nieuw-Zeeland

Indrukwekkende gletsjers, groene fjorden, met sneeuw bedekte vulkanen en borrelende modderpoelen, maar ook dichtbeboste gebieden en zelfs tropische eilanden met hagelwitte stranden. Het lijkt bijna ongelofelijk, maar je kunt al dit verbluffende natuurschoon in één land vinden. Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Het maakt van dit prachtige land in de Grote Oceaan een ideale bestemming om per camper te ontdekken.

Maak kennis met de rijke Maori-cultuur en geniet van een traditionele hangi, maak de mooiste wandelingen in het Tongariro National Park, ga walvissen spotten vanuit Kaikoura, snuif de onmiskenbare zwavelgeur op tijdens een bezoek aan Rotorua en bezoek het achtste wereldwonder de Milford Sound. Er is ontzettend veel te beleven tijdens een camperreis door Nieuw-Zeeland.

Kia pai te haere, ofwel een goede reis!

Voordelen voor het huren van een camper in Nieuw-Zeeland

Reizen met een camper laat je een machtig vrij gevoel ervaren. Het geeft je de mogelijkheid om het land op je eigen manier en tempo te ontdekken. Met de camper kom je op de meest bijzondere plekken. Nieuw-Zeeland is wat ons betreft dan ook een perfecte camperbestemming. Genieten van het overweldigende uitzicht, vanaf je campingstoeltje kijkend over het mooie Lake Tekapo, en de frisse berglucht opsnuiven, kamperen midden in de natuur, de gezelligheid en interactie met de locals op de camping, geweldig met kinderen en het niet steeds vanuit je koffer te hoeven leven. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Nieuw-Zeeland.

Met een huurcamper ervaar je continu de ultieme vrijheid en overnacht je bovendien op de mooiste plekjes, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden.

Het rijden met de camper in Nieuw-Zeeland is erg eenvoudig. Zowel op het Noordereiland als op het Zuidereiland zijn de hoofdwegen vrijwel overal prima. Er zijn natuurlijk ook nauwelijks files en soms kom je er urenlang geen tegenligger tegen. Door het rustige en relaxte reistempo met de camper geniet je nog veel intensiever en waan je je bovendien soms alleen op de wereld.

In Nieuw-Zeeland rijd je links, dat is even wennen maar dat gaat meestal erg snel, weten we uit eigen ervaring. Het zorgt er wel voor dat je net wat meer gefocust bent en dat afstanden soms wat minder snel afgelegd worden. Maar dat is zeker geen nadeel, het geeft je de mogelijkheid om extra te genieten van de omgeving.

Waar moet je aan denken bij een camper huren in Nieuw-Zeeland?

Wanneer je ervoor kiest om een camperreis te gaan maken door Nieuw-Zeeland zijn er verschillende zaken om op te letten. Denk goed na over je reiswensen. Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Nieuw-Zeeland? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Allerlei vragen waar wij je mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.
De meeste verhuurders bieden de mogelijkheid tot het afsluiten van een zogenaamd ‘All Inclusive pakket’. Bekijk de inhoud van zo’n pakket en het bijbehorende tarief en bekijk of het aansluit bij jouw reiswensen.

Doordat je de route zelf kunt uitstippelen en bepalen kun je vooraf een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis. Wanneer je de route gaat plannen houd dan ook rekening met extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een supermarkt of wanneer je een uitstapje gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een hoogtepunt tijdens de camperreis.

Er zijn ook extra items te bestellen wanneer je een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, GPS navigatiesysteem en een koffiezetapparaat.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Nieuw-Zeeland

Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Nieuw-Zeeland is dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te bereiken. Houd er dan ook rekening mee dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

Wanneer je in Nieuw-Zeeland een camper huurt is het veelal mogelijk om direct de camper op te halen, natuurlijk afhankelijk van de aankomst met de vlucht. Plan de eerste dag echter niet te veel in en beperk de rijafstand van die ophaaldag. De instructie neemt tijd in beslag en bovendien ga je de eerste boodschappen doen, wat vaak al een hele beleving op zich is. Eenmaal op de camping gearriveerd pak je de koffers uit en krijgt alles een eigen plekje. Het camperavontuur kan gaan beginnen.

Welk campertype past bij jou?

Wil je gaan voor de meest compacte camper? Voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? Allemaal vragen die van belang zijn bij het maken van de juiste keuze voor de huurcamper wanneer je een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland. Bepaal goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule.

De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een Hitop camper en de ander juist aan een Van. Of je nou met twee personen op pad gaat, met je gezin die lang gewenste droomreis gaat maken of een camper huurt met vrienden: voor iedereen is er wel een geschikt campertype te vinden.

Omdat we samenwerken met verschillende verhuurders in Nieuw-Zeeland is niets ondenkbaar en is alles mogelijk. De huurcampers zijn er in alle soorten en maten. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper.
In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken voor camperhuur in Nieuw-Zeeland. In het prijsvergelijkingsoverzicht kun je zo makkelijk alle verschillen in de huurcampers bekijken. Bij Travelhome vind je gegarandeerd de beste prijzen voor het huren van een camper in Nieuw-Zeeland.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in Nieuw-Zeeland geldt vaak: Hoe langer je boekt, hoe lager de prijs, doordat er verschillende langetermijnkortingen van toepassing zijn. Deze mag je vaak combineren met vroegboekkortingen. Onze module berekent alle mogelijk kortingen die voor jouw camperhuur van toepassing zijn.

Verzekeringen voor je camperhuur in Nieuw-Zeeland

Ga je een camper huren in Nieuw-Zeeland dan nemen wij de basisverzekering altijd in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

De meeste verhuurders bieden de mogelijkheid tot het afsluiten van een zogenaamd ‘All Inclusive pakket’ waarmee het eigen risico tevens verlaagd zal worden. Bekijk de inhoud van zo’n pakket en het bijbehorende tarief en bekijk of het aansluit bij jouw reiswensen.

Tevens is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Nieuw-Zeeland!

Waar ga je een camper huren in Nieuw-Zeeland?

Voor het huren van een camper in Nieuw-Zeeland werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties verdeeld over de beide eilanden. In grote steden als Auckland en Christchurch kun je bijvoorbeeld een camper huren om het land te gaan ontdekken. Of pik je de huurcamper op in Queenstown? Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

Verhuurlocaties in Nieuw-Zeeland:

  • Auckland
  • Christchurch
  • Queenstown

Campings in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een ontzettend campervriendelijk land. Vrijwel overal ben je met de huurcamper welkom. De vrijheid van het kamperen is in Nieuw-Zeeland hierdoor echt ultiem aangezien je vrijwel overal vrij mag kamperen. Zo kun je op de meest prachtige plaatsen overnachten met de huurcamper. Overnachten mag feitelijk overal waar het niet nadrukkelijk verboden is en aangegeven staat.

Overal in Nieuw-Zeeland zijn tevens zeer goede campings te vinden en deze liggen veelal op de prachtigste locaties. Er is een douche- en toiletgebouw aanwezig en je kunt er water bijvullen en/of dumpen. Op de campings in Nieuw-Zeeland is het ook gebruikelijk dat er een speciale ruimte is waar je kunt koken en gezellig en knus binnen kunt eten, mocht het weer wat minder goed zijn.

Vooral voor de wat drukkere bestemmingen zoals bij de fjorden, Rotorua, het Abel Tasman nationaal park en de Bay of Islands is het aan te raden in de populaire periodes de gewenste camping eventueel vooraf te reserveren.

Rijbewijs camperhuur Nieuw-Zeeland

Voor het huren en besturen van een camper in Nieuw-Zeeland heb je een geldig B-rijbewijs en een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals een bepaald aantal jaren in het bezit moeten zijn van een rijbewijs, een minimale/maximale leeftijd. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder wanneer je een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Uit eigen ervaring kunnen wij oneindig veel tips delen over het huren van een camper in Nieuw-Zeeland en zijn ook persoonlijk bekend met de verschillende campertypes en verhuurders. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook al vele mogen maken. Bij Travelhome ben je dus zeker aan het juiste adres voor een camper huren in Nieuw-Zeeland.

Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, wil je een veelzijdige camperreis, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in Nieuw-Zeeland doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Nieuw-Zeeland boeken!