Camper huren in Noorwegen

Loading ...

Huur een camper in Noorwegen

Noorwegen is dé plek om helemaal één te kunnen worden met de natuur. Het land is weergaloos mooi en tijdens het rondrijden met de huurcamper is vooral de afwisseling fantastisch. Het ene moment rijd je met de camper over een bochtenrijke en flink stijgende bergpas terwijl je het andere moment over een weg langs de uitgestrekte vlakke kustlijn rijdt. De vrijheid die je ervaart wanneer je in Noorwegen een camper gaat huren is enorm.

Adembenemende fjorden, groene dalen, authentieke vissersdorpjes, kristalheldere meren, woeste bergen. Niets is onmogelijk in Noorwegen. Ontdek de mooiste plekjes en ga ook een camper huren in Noorwegen. Ga op zoek naar zowel cultuur, wildlife, eeuwenoude tradities als het spectaculaire natuurschoon.

Voordelen van het huren van een camper in Noorwegen

Genieten van de spectaculaire omgeving terwijl je kampeert aan de rand van een adembenemend fjord. Het ervaren van een machtig vrij gevoel, de gezelligheid, interactie met de locals, geweldig met kinderen, niet steeds vanuit je koffer te moeten leven en vooral het genieten van je overweldigende uitzicht tijdens je zelfbereide maaltijden. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Noorwegen.

Met een huurcamper ervaar je continu de ultieme vrijheid en overnacht je bovendien op de mooiste plekjes, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden.

Het rijden met de camper in Noorwegen is erg goed te doen. De hoofdwegen zijn vrijwel overal prima, vooral in het zuiden. Er zijn natuurlijk ook nauwelijks files en soms kom je er urenlang geen tegenligger tegen. Door het rustige en relaxte reistempo met de camper geniet je nog veel intensiever en waan je je bovendien soms alleen op de wereld.

In Noorwegen zijn verschillende geweldige routes te rijden met de camper, de zogenaamde ‘Norwegian Scenic Routes’ laten je de fabelachtige gebieden van Noorwegen zien terwijl je met de huurcamper door het afwisselende land op ontdekking gaat.

Waar moet je aan denken bij een camper huren in Noorwegen?

Denk voorafgaande aan de camperreis goed na over je reiswensen. Wanneer je ervoor kiest om een camper te huren in Noorwegen zijn er verschillende zaken om op te letten. Welke route door Noorwegen sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Noorwegen? Allerlei vragen waar wij je mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Doordat je de route zelf kunt uitstippelen en bepalen kun je vooraf een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis. Wanneer je de route gaat plannen houd dan ook rekening met extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een supermarkt of wanneer je een uitstapje gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Er zijn ook extra items te bestellen wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen. Denk bijvoorbeeld aan extra gasflessen, campingstoeltjes, een GPS navigatiesysteem en een koffiezetapparaat.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Noorwegen

Doordat er oneindig veel te bewonderen is tijdens een camperreis door Noorwegen adviseren we je om voorafje route minstens globaal uit te stippelen. Natuurlijk is het idee van een camperreis dat je juist veel vrijheid hebt, dat blijft ook zeker zo, maar belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Noorwegen is dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te bereiken. Het land is bijna negen keer zo groot als Nederland en er zijn oneindig veel schitterende plekken te bezoeken. Neem daar dus ook voldoende tijd voor. Houd er rekening mee dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een auto. Tel altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid. Niets is meer genieten dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek en vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen.

Wanneer je in Noorwegen een camper huurt is het veelal mogelijk om direct de camper op te halen. Plan de eerste dag echter niet te veel in en beperk de rijafstand van die ophaaldag. De instructie neemt tijd in beslag en bovendien ga je de eerste boodschappen doen, wat vaak al een hele beleving op zich is. Eenmaal op de camping gearriveerd pak je de koffers uit en krijgt alles een eigen plekje. Het camperavontuur kan gaan beginnen.

Welk campertype past bij jou?

Wil je graag een nieuwe camper of wil je voor de voordeligste camper gaan? Zoek je de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? Allemaal vragen die van belang zijn bij het maken van de juiste keuze voor de huurcamper wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen. Bepaal goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule.

De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een ruime camper voor grotere gezelschappen of een Van. Of je nou met twee personen op pad gaat, met je gezin die lang gewenste droomreis gaat maken of een camper huurt met vier vrienden: voor iedereen is er wel een geschikt campertype te vinden.

Omdat we samenwerken met verschillende verhuurders in Noorwegen is niets ondenkbaar en is alles mogelijk. De huurcampers zijn er in alle soorten en maten. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper.
In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Wat zijn de kosten voor het huren van een camper in Noorwegen? Een vraag die reizigers graag beantwoord krijgen natuurlijk. Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken voor camperhuur in Noorwegen. In het prijsvergelijkingsoverzicht kun je zo makkelijk alle verschillen in de huurcampers bekijken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in Noorwegen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs.

Verzekeringen voor je camperhuur in Noorwegen

Ga je een camper huren in Noorwegen dan nemen wij de basisverzekering in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen. Ook is het mogelijk om een extra verzekering voor mogelijke schade aan de voorruit en banden af te sluiten.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Noorwegen!

Waar ga je een camper huren in Noorwegen?

Voor het huren van een camper in Noorwegen werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties verdeeld over het imposante land. In verschillende grotere steden kun je een camper huren om het machtige land te gaan ontdekken.

Pik je de huurcamper op in Oslo, Tromso, Evenes, Bjerkvik of misschien liever in Bergen? Of lever je camper in in het noordelijk gelegen Trondheim, om de Lofoten te ontdekken. Alles is mogelijk.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen. Verhuurlocaties in Noorwegen:

  • Bergen
  • Bjerkvik
  • Evenes
  • Kristiansand
  • Oslo
  • Sarpsborg
  • Tromsø
  • Trondheim

Campings in Noorwegen

De vrijheid van het kamperen is in Noorwegen echt ultiem aangezien je vrijwel overal vrij mag kamperen, er geldt het zogenaamde 'Allemansrecht'. Zo kun je op de meest prachtige plaatsen overnachten met de huurcamper. Overnachten mag feitelijk overal waar het niet nadrukkelijk verboden is en aangegeven staat.

Overal in Noorwegen zijn tevens goede campings te vinden en deze liggen veelal op de prachtigste locaties. Ze zijn vaak vrij eenvoudig, maar bieden voldoende ruimte voor campers. Er is een douche- en toiletgebouw aanwezig en je kunt er water bijvullen en/of dumpen. Niet alle kampeerplaatsen beschikken over elektriciteit op de plaats zelf.

Vooral voor de wat drukkere bestemmingen zoals bij de fjorden is het aan te raden in de zomerperiode de gewenste camping vooraf te reserveren.

Rijbewijs camperhuur Noorwegen

Voor het huren en besturen van een camper in Noorwegen heb je een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals een bepaald aantal jaren in het bezit moeten zijn van een rijbewijs, een minimale/maximale leeftijd. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook al vele mogen maken. Uit eigen ervaring kunnen wij dus oneindig veel tips delen over het huren van een camper in Noorwegen en zijn ook persoonlijk bekend met de verschillende campertypes en verhuurders.

Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, wil je een veelzijdige camperreis, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Een camper huren in Noorwegen doe je natuurlijk via Travelhome! Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Noorwegen boeken!

Camperverhuurders in Noorwegen