Camper huren in Spanje

Loading ...

Huur een camper in Spanje

Wanneer je een camper gaat huren in Spanje kun je op een geweldige ontdekkingstocht gaan. Er is oneindig veel te beleven en te bewonderen in het magische land van de tapas, sangria, prachtige bruisende steden en knusse authentieke dorpjes, met overal weergaloze bouwwerken.

De mediterraanse sferen zul je overal proeven tijdens een camperreis door Spanje. Of je nou een rondreis maakt door het groene Spanje van de Pyreneeën, je camper ophaalt in Sevilla om door Andalusië te gaan rijden of de tropische stranden gaat ontdekken aan de Costa Brava een reis door Spanje is altijd een schitterende belevenis. Hoe kan dat nou beter dan per camper? Pik je huurcamper op in één van de velen huurlocaties in Spanje en beleef in alle vrijheid en op je eigen tempo hoe gastvrij de Spanjaarden zijn. Parkeer de camper op een onverwacht mooie plek en geniet van het fabelachtige uitzicht.

Spanje is een ideale camperbestemming en kan zowel in de zomer- als wintermaanden bezocht worden met de camper, doordat de temperatuur het gehele jaar heel aangenaam is in de meeste gebieden.

Voordelen van het huren van een camper in Spanje

Spanje is al jaren ontzettend populair om met een huurcamper te bezoeken. De ultieme vrijheid beleven op je eigen reistempo is het absolute voordeel voor een camperreis. Daarnaast kampeer je veelal op de mooiste plekken midden in de natuur waarbij je een mooie interactie met de gastvrije bevolking kunt beleven. De bagage krijgt bovendien al snel een eigen plek in de huurcamper, waardoor je niet steeds vanuit je koffer hoeft te leven. Allemaal voordelen voor het huren van een camper in Spanje dus.

Ga je met (kleine) kinderen op reis door Spanje? Ook dan kan een camperreis door Spanje echt ideaal zijn. Alles krijgt al snel zijn eigen plekje en dat geeft veel rust. Doordat je met de camper echter makkelijk kunt verkassen zal een camperreis voor kinderen zelden saai worden. De ene dag struin je door een gezellig dorpje en nuttig je een heerlijk Spaans ijsje, terwijl je de andere dag lekker aan het meer kunt relaxen.
Je kunt overnachten op de mooiste locaties, vaak midden in de natuur en dichtbij de bezienswaardigheden. Deze voordelen worden dan ook vaak genoemd als de beste voordelen van het huren van een camper in Spanje.

De wegen in Spanje zijn over het algemeen erg goed te berijden. Er is een aantal jaar flink geïnvesteerd in de infrastructuur. Vooral de idyllische binnenwegen zijn populair. Ze verkeren veelal in een goede staat, maar zijn ook rijk aan bochten. Neem dan ook de tijd om regelmatig te kunnen stoppen. Het uitzicht is er vaak echt fantastisch.

In Spanje kun je duizenden kilometers berijden met de huurcamper. Zowel tolvrije ‘autovías’ autosnelwegen als de betaalde ‘autopistas’ tolwegen zijn goed berijdbaar met de camper.

Aarzel niet langer en ga ook een camper huren in Spanje, om zo optimaal te kunnen genieten van het prachtige land op slechts een paar uur afstand van Nederland!

Waar moet je aan denken bij het huren van een camper in Spanje?

Wanneer je een camper gaat huren in Spanje is het belangrijk om goed te kijken naar de ontelbare mogelijkheden die er zijn. De ongekende veelzijdigheid van het land zal de keuzes niet vergemakkelijken. Er is zoveel te bewonderen en te beleven in Spanje. Daarom is het belangrijk om ter voorbereiding op het huren van een camper in Spanje op een aantal zaken te letten. Denk goed na over je reiswensen. Kies je voor een camper huren in Spanje dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je graag zien en beleven in Spanje? Welke route sluit het beste aan bij je reiswensen? Hoe lang wil je met de camper op pad gaan? Wat voor type reiziger ben je? Welk campertype ga je huren in Spanje? Allerlei vragen waar wij je natuurlijk mee kunnen helpen, op basis van onze eigen ervaringen. Zo vinden we samen zeker de ideale huurcamper die bij je reisplannen past.

In onze offertes en prijsberekeningen zul je altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris opgenomen zien worden. Op deze manier zijn o.a. beddengoed, handdoeken, borden, bestek en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur.

Vrijheid staat altijd voorop bij het huren van een camper in Spanje. De route kun je dan ook helemaal zelf uitstippelen. Door voorafgaande aan de reis de globale route te gaan bekijken en te bepalen kun je een inschatting maken van de afstanden tijdens de camperreis.

Bij het plannen van je eerste route door Spanje adviseren we je om niet enkel naar de basisafstanden te kijken, maar kijk zeker ook naar de extra km’s voor bijvoorbeeld het rijden naar een camping, de supermarkt of wanneer je een excursie gaat maken. Kies een aantal highlights op de route, maar laat zeker ook tijd over in je planning om op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden. Vaak zijn deze onverwachte stops voor veel camperreizigers een absoluut hoogtepunt tijdens de camperreis.

Voorafgaande aan de reis kun je tevens extra items bestellen wanneer je een camper gaat huren in Spanje. Denk bijvoorbeeld aan campingstoeltjes, een GPS navigatiesysteem of sneeuwkettingen.

Voorbereidingen voor het huren van een camper in Spanje

Spanje is een campervriendelijk land. Het rijden met een camper is in Spanje goed te doen. Het is fijn om te weten dat je vrijwel overal goed met de camper kunt komen. Eenmaal op pad met de huurcamper kun je er het beste wel rekening mee houden dat je met een camper altijd net wat langer doet over afstanden dan met een gewone auto. Tel dus altijd wat extra tijd op bij de reisduur die je via de navigatie terugziet. Juist de stops die je tijdens de camperreis kunt maken onderweg zorgen voor het gevoel van ultieme vrijheid.

De zon die fel over een vruchtbare akker met olijfbomen straalt terwijl de met sneeuw bedekte bergtoppen oprijzen in Andalusië.
Met de camper een bezoek brengen aan kastelen en kathedralen terwijl je door de groene bergen van de Pyreneeën slingert.
De camper parkeren aan de rand van een klif terwijl de steile bergen op de zee oprijzen.
Wat is er nou mooier dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek?
Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Spanje is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken èn te kunnen bereiken.

In Spanje is het verplicht om een set reservelampen en twee gevarendriehoeken in de camper te hebben. Op provinciale wegen is de maximale snelheid vaak 80 km per uur.

Welk campertype past bij jou?

In Spanje zijn verschillende campers te huur. Maar wat zijn jouw persoonlijke wensen? Welk campertype past bij jou? Wil je gaan voor de goedkoopste camper of juist voor de verhuurder met de beste kwaliteit? Wil je een douche en toilet in de camper? De een zoekt een compacte kleine camper waardoor je het gevoel hebt zeer flexibel te zijn tijdens het rijden, de ander zoekt een luxe camper met veel faciliteiten en weer een ander geeft de voorkeur aan een busje. Alles is mogelijk wanneer je een camper gaat huren in Spanje bij Travelhome. In onze reisvoorstellen kunnen we makkelijk verschillende verhuurders en campertypes met elkaar vergelijken waardoor de keuze goed te maken zal zijn.

De beste prijzen

Al jaren werkt Travelhome samen met diverse verhuurders in Spanje en door onze jarenlange contacten hebben we de beste prijzen. Bepaal zelf eerst goed je wensen en ga van daaruit kijken en de prijzen vergelijken via onze campermodule. We hebben ook voor jou zeker de beste huurcamper. Hoe liggen de camperprijzen voor het huren van een camper in Spanje? Via onze campermodule kun je makkelijk en snel een prijsberekening maken.

Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Bij camperhuur in de meeste landen geldt vaak: Hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. De kortingen worden in ons prijsoverzicht altijd direct meegenomen.

Wanneer je bij Travelhome je camper gaat huren in Spanje ben je gegarandeerd van de beste prijzen en beste kwaliteit!

Verzekeringen voor je camperhuur in Spanje

Natuurlijk is het erg belangrijk dat je met de camper goed verzekerd op pad kunt gaan. Wanneer je een camper gaat huren in Spanje nemen wij dan ook de basisverzekering altijd al standaard in onze tarieven op. Hiermee heb je nog wel een eigen risico en sommige schades zijn uitgesloten door de verhuurder. Natuurlijk is er de mogelijkheid om dit eigen risico verder te verlagen.

Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af te sluiten. Zo kun je zonder zorgen je camper huren in Spanje!

Waar ga je een camper huren in Spanje?

Voor het huren van een camper in Spanje werken wij samen met gerenommeerde camperverhuurders, met verschillende locaties verdeeld over het land. Vanaf hier start je camperreis door het mediterraanse land waarbij de combinatie tussen de geschiedenis, cultuur en het fantastische natuurschoon continu centraal zullen staan.

Kies de beste bestemming voor jouw camperreis en het avontuur kan beginnen.

 • A Coruña
 • Alicante
 • Almeria
 • Bilbao
 • Barcelona
 • Girona
 • Madrid
 • Málaga
 • Sevilla
 • Tarragona
 • Tenerife
 • Valencia

Campings in Spanje

Onvergetelijke belevenissen. Of je nou de camper parkeert aan de Cabo Finisterre, in een authentieke Moorse stad zoals Granada of geniet van het fantastische uitzicht op de Las Médulas, in Spanje kun je mooie campings en speciaal ingerichte camperplaatsen vinden. Deze variëren van ruimer opgezette campings met goede voorzieningen tot kleine knusse plaatsen aan de rand van een meer of een wijngaard. Er is een goed aanbod en een mooie combinatie tussen verschillende overnachtingsplaatsen zorgt voor een super camperreis.

Reserveringen voor campings zijn te adviseren in het hoogseizoen. Vooral de campings op de populaire gebieden zijn snel volgeboekt in de zomermaanden.

Rijbewijs camperhuur Spanje

Wil je een camper huren in Spanje dan heb je enkel een geldig B-rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar via de ANWB, maar niet verplicht.

Verhuurders kunnen voorwaarden stellen zoals minimaal een jaar in het bezit moeten zijn van een rijbewijs (bijvoorbeeld minimaal 2 jaar) en een minimale leeftijd van bestuurders vanaf 25 jaar. Check dus altijd de voorwaarden van de verhuurder die jij kiest wanneer je een camper gaat huren in Spanje.

De hoofdbestuurder moet voor het betalen van de borg in het bezit zijn van een creditcard.

Onze tips en ervaringen

Voordat je op rondreis gaat met de camper door Spanje is het prettig om adviezen te krijgen. Natuurlijk kun je bij Travelhome altijd terecht voor de beste tips en adviezen wanneer je een camper gaat huren in Spanje. De verhuurders en campertypes zijn ons veelal ook zelf bekend wat zeker een voordeel is, zodat we je altijd optimaal kunnen adviseren.

Welke tips kunnen we je geven? Waar kunnen wij je mee helpen? Wil jij ook een camper huren in Spanje? Wat zijn je ideeën voor de reis? Wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden meepikken, kies je liever voor de nèt wat minder bekendere gebieden, zoek je een route in een rustig en relaxt tempo? Tijdens de camperreis heb je hoe dan ook altijd de volledige vrijheid en kun je zelf je eigen reistempo gaan bepalen, maar het is wel belangrijk om bij de voorbereidingen goed te kijken naar een basisplanning. Daarom hebben we voor ieder type camperreiziger verschillende routesuggesties beschikbaar en helpen we je graag bij het maken van de beste keuzes.

Camperhuur via Travelhome, dé camperspecialist van ANWB!

Bij Travelhome ben je natuurlijk aan het juiste adres voor het huren van een camper huren in Spanje. Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen en zorgeloos jouw huurcamper in Spanje boeken!

Camperverhuurders in Spanje