Voorwaarden van Cruise America

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Cruise America. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Voor de openingstijden van de verhuurstations verwijzen wij u naar de betreffende locatie.

De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondagen en feestdagen.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 28-05-2018
 • 04-07-2018
 • 03-09-2018
 • 22-11-2018
 • 25-12-2018
 • 01-01-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk vanaf 13.00 uur. Indien u de camper op zaterdag ophaalt kan het zijn dat de tijden afwijken. Dit kan komen door het vroeg sluiten van locaties. Klik aan de linkerzijde op de locatie naar keuze voor de openingstijden van de verhuurstations. 

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Early Bird Departure Service
De Early Bird Departure Service (EBDS) biedt de gelegenheid om de camper vroeger op te halen dan de reguliere ophaaltijden en later in te leveren dan de reguliere inlevertijden. Hierdoor kunt u langer gebruikmaken van de camper. Tevens is de transfer van- en naar de inlever- en ophaalbestemming* inclusief.
U dient de EBDS minimaal 30 dagen voor vertrek te reserveren.

Ophaaltijden bij de EBDS:
Het ophalen van de camper is mogelijk vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur in plaats van ná 13.00 uur. U dient tijdens openingstijden, uiterlijk een dag van te voren, te bellen naar de verhuurder voor het maken van een afspraak.

* Op sommige locaties zijn géén transfermogelijkheden, ook niet in combinatie met de EBDS. Voor meer informatie over de mogelijkheden/uitzonderingen klikt u op de ophaal- en inleverlocatie die voor u van toepassing is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Indien u de camper op zaterdag inlevert kan het zijn dat de tijden afwijken. Dit kan komen door het vroeg sluiten van locaties. Klik aan de linkerzijde op de locatie naar keuze voor de openingstijden van de verhuurstations.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Inlevertijden bij de EBDS:
De camper kan tussen 09.00 uur en 15:00 uur ingeleverd worden in plaats van vóór 11:00 uur. Indien u de camper op zaterdag inlevert kan het zijn dat de tijden afwijken. Dit kan komen door het vroeg sluiten van locaties. Klik aan de linkerzijde op de locatie naar keuze voor de openingstijden van de verhuurstations.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen, tenzij u de Early Bird Departure Service boekt.* Bij deze optie is een transfer van en naar het verhuurstation inclusief.

* Op sommige locaties zijn géén transfermogelijkheden, ook niet in combinatie met de EBDS. Voor meer informatie over de mogelijkheden/uitzonderingen klikt u links in het scherm op de ophaal- en inleverlocatie die voor u van toepassing is.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten. 

De maximale huurperiode van een camper

Er is geen maximale huurperiode. Het flextarief van de camper heeft een maximale duur van 35 nachten. Vanaf 36 nachten zal het nieuwe flextarief berekend worden.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht. Deze borg bedraagt $500,-
Bij het ophalen van de camper in de periode 22 augustus t/m 27 augustus 2018 wordt een borg in rekening gebracht van $1000,- indien u de camper ophaalt in de locatie San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Seattle, Salt Lake City of Portland.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Meer informatie over het reizen in de winterperiode leest u hier

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is wel toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Alaska, Yukon, Northwest Territories & Newfoundland: reizen is niet toegestaan op niet publieke, onverharde wegen, trails en zogenaamde 'logging roads', of wegen waarop op één of andere manier onredelijke schade aan de camper aan de camper kan ontstaan.
 • Death Valley en andere woestijngebieden: gedurende de maanden juli en augustus is reizen met uitzonderlijke oplettendheid toegestaan, echter volledig op eigen risico. Door de extreme hitte in deze gebieden kan het reizen gevaarlijk zijn voor uzelf en uw passagiers. Ook kan schade aan de camper ontstaan door overhitting e.d.
 • Manhattan, New York City: door restricties aan hoogte van voertuigen, propaan gas en parkeren zijn campers niet toegestaan in Manhattan. Ook mogen campers niet reizen door ondergrondse tunnels of tunnels onder water.
 • Mexico: reizen naar Mexico is niet toegestaan.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Cruise America verhaalt kosten voor tol op de gebruiker/huurder ten tijde van de tolheffing. De camper huurder is verantwoordelijk voor het betalen van tolheffing. Campers zijn niet voorzien van een transponder of tolsticker. Het heffen van tol kan op twee manieren en is afhankelijk van de tolheffingsinstantie en de betaalmogelijkheden.

1. Wanneer geconstateerd is op wie de tolheffing betrekking heeft, zal Cruise America uw naam en adresgegevens doorgeven aan de betreffende tolheffingsinstantie. De tolheffingsinstantie stuurt u dan rechtstreeks een rekening. U ontvangt hierover in de regel géén melding of correspondentie van Cruise America (of Travelhome).
U betaalt de tolheffing rechtstreeks aan de tolheffingsinstantie. Dit kan meestal via de website van de betreffende instantie. Het voordeel is dat u geen administratiekosten aan Cruise America hoeft te betalen.

2. In alle andere gevallen betaalt Cruise America de tolheffing aan de tolheffingsinstantie. De kosten voor de tolheffing worden vervolgens bij de huurder in rekening gebracht door Cruise America. Uw creditcard wordt belast voor de verschuldigde toheffing + 10$ administratiekosten. De administratiekosten worden gerekend per huurperiode. Hierover wordt u door Cruise America geïnformeerd, mits de juiste naam en adresgegevens bekend zijn.

Ook boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, door rood licht rijden, snelheidsovertredingen e.d. worden op dezelfde manier door Cruise America afgehandeld als bovenstaand. De administratiekosten zijn in deze gevallen $35.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ