Voorwaarden van Escape Campervans

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Escape Campervans. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations in Auckland en Christchurch zijn het gehele jaar geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur, op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 15.00 uur.
Op feestdagen zijn de verhuurstations open van 09.30 uur tot 14.00 uur.

De verhuurstations in Queenstown en Wellington zijn geopend op aanvraag tussen april en november.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

  • 25-12-2017
  • 01-01-2018

Op welke tijden kun je de camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Op zaterdag en zondag tussen 09.00 uur en 15.00 uur. Op feestdagen is het mogelijk de camper op te halen tussen 09.30 uur en 14.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is mogelijk op aanvraag. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht, deze kun je terugvinden op de huurprijzenpagina.

Op welke tijden kun je de camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden voor 14.00 uur.
Lever je de camper later in dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt je camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je met jouw camper op pad.

De transfer van de verhuurder naar de luchthaven of hotel en visa versa is op eigen gelegenheid.

De minimum huurperiode van een camper

Tussen 1 oktober en 30 april is het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren 7 dagen. Tussen 1 mei en 30 september is het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren 7 dagen als verzekering optie B of C is afgesloten en 10 dagen als er geen verzekering optie B of C is afgesloten.

Indien je een enkele reis maakt tussen Auckland-Christchurch en Christchurch-Auckland is het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren 14 dagen.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dien je 18 jaar of ouder te zijn. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt er borg in rekening gebracht.

De borg bij de standaard verzekering bedraagt $3000,-/$4000,-. Wanneer je verzekering optie B boekt heb je een borg van $1500,-. Indien je verzekering optie C boekt heb je geen borg, je creditcard gegevens zullen gebruikt worden als borg. Mocht je de regels overtreden of schade rijden en geen verzekering optie B of C hebben afgesloten dan worden de kosten alsnog via de creditcard van je rekening afgeschreven.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

In de nachtprijs is alle schade en aansprakelijkheid voor eigen rekening. Daarbij heb je standaard een eigen risico van $3000/4000,-. Als je verzekering optie B afsluit heb je een eigen risico van $1500,- en indien je optie C afsluit heb je een eigen risico van $0,- enkel geldig bij 1e incident.
Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis. Bij deze verhuurder is het niet mogelijk om de ANWB Verzekeren camperverzekering van Travelhome af te sluiten.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper (m.u.v. blindengeleidenhonden).
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is toegestaan, maar je bent niet verzekerd als je hier schade zou rijden (tenzij je verzekering optie C hebt afgesloten).
  • Jij en jouw passagiers dienen altijd een gordel te dragen

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

  • De campers zijn niet toegestaan op Skippers Canyon (Queenstown), Ninety Mile Beach (Northland), Tasman Valley Road (Mt. Cook) en ten Noorden van Colville Township (Coromandel Peninsula).

Informatie over tolwegen

Nieuw-Zeeland beschikt over tolwegen. Hier kun je wellicht in sommige gevallen alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels credit card dient te geschieden.

Voor meer informatie over deze tolweg(en) kun je terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: https://www.nzta.govt.nz/roads-and-rail/toll-roads/toll-road-information/

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van jouw camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Dit kan oplopen tot 75$ per gebeurtenis. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ