Camper huren in Japan

Loading ...

Huur een camper in Japan

Japan, het land van de rijzende zon. Ben je op zoek naar een avontuurlijke camperreis, zoek dan niet verder. Japan is enorm divers. Hier gaan eeuwenoude tradities hand in hand met de nieuwste technologieën. In de bruisende metropool Tokyo kun je je dagen vermaken. Geniet van het prachtige uitzicht op Mount Fuij, ontspan in een warmwaterbron en bezoek de oude tempels.

Voordelen van een camper huren in Japan

Met een huurcamper heb je alle vrijheid om op je eigen tempo dit prachtige land te verkennen. Je bezoekt het ene hoogtepunt na het andere en onderweg zul je je blijven verwonderen aan de veelzijdigheid van Japan.

Met een camper beleef je de mooiste plekjes niet alleen optimaal, je hebt ook nog eens alles bij de hand. De camper is compact, maar heeft zelfs een klein keukentje! Op dag een ga je boodschappen doen en rij je met een goedgevulde koelkast naar de eerste kampeerplaats. Omdat de opbergruimte beperkt is adviseren we om met tassen te reizen, in plaats van harde koffers. Zo kun je deze gemakkelijker kwijt.

Camper huren in Japan

Maak je een camperreis in Japan, dan zal Tokyo altijd deel uitmaken van jouw reis. Hier haal je namelijk je camper op én lever je hem weer in.

Waar let je op bij een camper huren in Japan?

In onze offertes nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur. Wel zo handig, dan hoef je hier zelf niet meer voor te zorgen!

In Japan zijn altijd onbeperkt aantal kilometers inbegrepen. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken of je wel voldoende kilometerpakketten hebt ingekocht voor jouw camperreis door Japan.

De camper zelf heeft geen douche of toilet. Het kan daarom erg handig zijn om de emergency toilet kit bij te boeken. Daarnaast kun je ook nog denken aan andere extra opties zoals campingstoeltjes, een koffiezetapparaat of barbecue set.

Verzekeringen voor jouw huurcamper in Japan

Bij jouw camperhuur is altijd een basisverzekering op genomen. Hiermee heb je echter nog wel een eigen risico en zijn sommige schades door de verhuurder uitgesloten.

Wil je zonder zorgen van jouw camperreis door Japan genieten? Sluit dan de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af.

Voorbereidingen bij een camper huren in Japan

Wanneer je in Japan een camper huurt is minimaal een eerste hotelovernachting verplicht. Verhuurders willen dat je goed uitgerust en veilig de weg op kunt gaan. Plan de eerste dag niet al te grote rijafstanden in. De camper kun je vaak pas in de middag ophalen en ook de uitleg neemt enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen doen en eenmaal aangekomen op kampeerplaats pak je je spullen uit en krijgt alles een plekje.

Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. Ook zijn Japanners heel erg braaf, strikt en voorzichtig. De gemiddelde snelheid ligt hier ook een stuk lager dan bij ons en het verkeer is hierdoor veel langzamer dan wij gewend zijn. Trek dus voldoende tijd uit voor jouw route. Het links rijden zal op het begin heel even wennen zijn.

Campings in Japan

In Japan mag je vrij kamperen. Hierdoor kun je vrijwel overal overnachten. De meeste Japanners overnachten zelf op een Michi-no-Eki (roadservice station), aan de tolweg of in een dorp/stad. Deze Michi-no-Eki's zijn verspreid over heel Japan en je kunt hier gratis overnachten. Alle sanitaire voorzieningen hier zijn super schoon en netjes, ook langs de snelweg!

Verder zijn er heel veel campings in Japan. Over het algemeen zijn deze alleen open in de zomermaanden (april tot oktober). De campingplaatsen zijn voorzien van elektriciteit, een servicepunt en vuilwaterafvoer. Het personeel is heel vriendelijk, maar spreekt weinig tot geen Engels. De prijzen liggen wel hoger dan in Europa. Reis je buiten de zomermaanden? Dan kan het overnachten dus heel goed op een Michi-no-Eki!

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in Japan?

Voor het huren en besturen van een camper heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. Het kan zijn dat de verhuurder eist dat de bestuurder een bepaald aantal jaren in het bezit moet zijn van het rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper in Japan verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

Een camper kun je over het algemeen vanaf 21 jaar huren, maar er zijn verhuurders met afwijkende voorwaarden. Niet alleen wat betreft de minimale maar ook maximale leeftijd. Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden van de verhuurder. Voor de borg moet de hoofdbestuurder ook altijd verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam.

Huur een camper in Japan via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist voor Travelhome kiezen voor je camperreis door Japan? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook vele mogen maken.

Uit eigen ervaring kunnen wij dus vertellen over het reizen met een camper in Japan en zijn ook persoonlijk bekend met de campertypes en verhuurders. Daarnaast hebben wij als camperspecialist al diverse Zoover Awards gewonnen, in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper in Japan via Travelhome boeken!

Camperverhuurders in Japan