Voorwaarden van Best Time RV

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Best Time RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Het verhuurstation in Point Roberts is in de periode van 15 mei t/m 15 oktober geopend op zaterdag van 09.00 uur tot 15.00 uur.
De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondag.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 27-05-2019
 • 04-07-2019
 • 02-09-2019
 • 28-11-2019
 • 25-12-2018
 • 01-01-2020

Op welke tijden kun jij jouw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is van maandag t/m vrijdag mogelijk tussen 13.00 uur en 15.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur. phalen in de middag is niet mogelijk op zaterdag, met uitzonder van de locatie Point Roberts in de periode van 15 mei t/m 15 oktober. Ophalen op zaterdag is op deze locatie dan mogelijk tot 15.00 uur. Het is mogelijk om de camper vroeg op te halen tegen een toeslag welke je kunt vinden op de huurprijzenpagina. Bij het vroeg ophalen van de camper is ook transfer inbegrepen vanaf aanbevolen hotels. Klik op de betreffende locatie links in het scherm voor meer informatie. Je dient tussen 7.30 uur en 09.00 uur klaar te staan bij het desbetreffende ontmoetingspunt. De exacte ophaaltijd wordt door de verhuurder met jou besproken.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk is.

Op welke tijden kun jij jouw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 09.00 uur en 11.00 uur.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je met jouw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om je naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

De ophaaltransfer is inbegrepen van geselecteerde hotels naar de verhuurlocatie wanneer je de optie vroeg ophalen hebt bijgeboekt. De kosten hiervoor vind je op de huurprijzenpagina. Indien je deze optie hebt bijgeboekt, dien je uiterlijk 3 dagen voor het ophalen van de camper de hotelinformatie door te geven aan de verhuurder. Indien je bij Travelhome jouw hotelovernachting geboekt hebt, zal Travelhome hier zorg voor dragen. Klik op de betreffende locatie links in het scherm voor meer informatie. Daarnaast dien je uiterlijk 3 dagen (telefonisch) óf uiterlijk 7 dagen (per email - reservation@besttimerv.com) voor het ophalen van de camper contact op te nemen met de verhuurder om de exacte transfertijd te bespreken.

Als je de optie vroeg ophalen hebt bijgeboekt, dan word je tussen 07.30 uur en 09.30 uur opgehaald in een van de geselecteerde hotels. De camper kan dan tussen 08.00 uur en 10.00 uur worden opgehaald.
Heb je de optie vroeg ophalen bijgeboekt, maar ga je zelf naar het verhuurstation? Dan kun je de camper ophalen tussen 09.00 uur en 11.00 uur.

De retourtransfer is inbegrepen van de verhuurlocatie naar geselecteerde luchthavens. De transfer naar de luchthaven wordt enkel aangeboden naar Los Angeles, Las Vegas, Phoenix, San Francisco en Vancouver International Airport.

De tijd waarop de retourtransfer wordt uitgevoerd is om 11.00 uur. Om gebruik te kunnen maken van deze transfer, dien je de camper niet later dan 10.00 uur in te leveren.
Wij adviseren u geen vlucht te boeken met vertrek vóór 15.00 uur.

De transfer is een service van de verhuurder. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Locatie Point Roberts

Deze locatie is gelegen op 30 minuten afstand van Vancouver International Airport, Point Roberts ligt echter in de Verenigde Staten. Hierdoor dien je bij de grensovergang Canada -> Verenigde Staten documenten in te vullen en een fee te betalen van ongeveer $6.
Indien je per vliegtuig in Vancouver aankomt, en over land de grens oversteekt met de Verenigde Staten dan hoef je geen ESTA aan te vragen en is een ETA wel noodzakelijk. Wanneer je per vliegtuig in Seattle aankomt en de camper ophaalt in Point Roberts is een ESTA wél verplicht.

Voor de meest actuele informatie omtrent de benodige documenten bij deze grensovergang klik hier.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $1000,-. Indien je gebruik wenst te maken van de luifel wordt er nog een aanvullende borg van $1000,- afgeschreven.

Indien je het Burning Man festival bezoekt in de periode 25 augustus t/m 2 september 2019 bedraagt de borg $2000,-, deze zal van jouw credit card worden afgeschreven. De verhuurder kan additionele schoonmaakkosten in rekening brengen bovenop deze extra borg.
Indien je gebruik wenst te maken van de luifel wordt er nog een aanvullende borg van $1000,- afgeschreven.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per MASTERCARD, DISCOVERCARD, VISA, AMEX en Traveler Checks in US Dollars. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van de creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op je rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis. Let op! ongevallen én schades dienen altijd gemeld te worden bij de verhuurder en een politierapport is VERPLICHT!

Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper. Wanneer er wel huisdieren in de camper zijn geweest, riskeer je een boete van $1000.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde, slecht begaanbare wegen en niet publieke wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Mexico
 • Death Valley, van 15 juni tot 15 september
 • Manhattan
 • Rijden in Alaska, Northwest Territories of Yukon tussen 1 oktober en 30 april. In de periode tussen 1 mei en 30 september is het toegestaan, mits een supplement wordt bijgeboekt. Zie hiervoor de huurprijzenpagina.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kun je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ