Stavanger

Stavanger groeit de laatste jaren behoorlijk, te danken aan onder andere de olie-industrie. In Stavanger staat een mooie kathedraal, die tevens de oudste stenen kerk in Noorwegen is. Samen met Liverpool, was Stavanger in 2008 Culturele hoofdstad van Europa, wat mogelijk een goed beeld geeft van deze Noorse stad.

Stavanger is vandaag de dag een moderne stad in een prachtige omgeving die u goed met uw huurcamper kunt bezoeken. Ook is het een aanleghaven voor schepen die u een cruise aanbieden door de fjord. Vlakbij de stad ligt het enige deel van Noorwegen dat vlak is. Toch zijn ook hier de fjorden niet ver weg. De Boknafjord en de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen, liggen namelijk op de loer. Hier is tevens de beroemde rots de Preikestolen te vinden.

Attracties tijdens uw camperreis door Noorwegen

De Preikestolen bevindt zich op 600 meter boven zeeniveau. Het is één van de meest bezochte attracties in dit deel van Noorwegen. De Preikestolen is het meest indrukwekkend als je er bovenop staat. Na een spectaculaire wandeling van twee uur heeft u vanaf de Preikestolen een fantastisch uitzicht over de fjord.

Wanneer u liever een wandeling in de bergen maakt, maar niet houdt van al te lange tochten, is een bezoekje aan de Månafossen, een prachtige waterval, zeker de moeite waard. Månafossen heeft een vrije val van 92 meter en is daarmee de grootste waterval van de regio en de negende grootste waterval van Noorwegen.

Een dagje strand

In de regio Stavenger zijn naast de prachtige fjorden en het indrukwekkende gebergte ook verrassend mooie stranden te vinden. Het zijn de langste stranden van Noorwegen en volgende de Sunday Times nummer 6 op het lijstje met de mooiste stranden wereldwijd (2004). Genieten kunt u hier op vele verschillende manieren: zonnebaden, zwemmen, kiting of surfen. De kust wordt verder gekenmerkt door de vele vuurtorens. De meeste zijn geopend voor bezoekers. In sommige vuurtorens kunt u heerlijk een hapje eten.

Vanuit Stavenger kunt u eenvoudig verder reizen met uw camper naar bijvoorbeeld Haugesund.

Voor meer informatie over Stavanger

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ