Amerika

 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika
 • Amerika

Huur een camper in Amerika en bezoek met uw huurcamper het veelzijdige land, Amerika. Rijd met de camper naar het zuidwesten met de immense Grand Canyon, Las Vegas, Bryce Canyon, Zion, Sequoia of naar Yosemite National Park. Combineer de natuurparken met de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco. Of kies voor Alaska met zijn ruige natuur en prachtige dierenleven. 

WAAR LET JE OP BIJ EEN CAMPER HUREN IN AMERIKA?

Wanneer je kiest om een camperreis te gaan maken door Amerika zijn er verschillende zaken om op te letten.

 • Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen. Veel camperverhuurders komen al uit met hun prijzen vanaf mei/juni voor het jaar erna. Eind oktober verlopen alweer de eerste vroegboekkortingen van verschillende camperverhuurders. Ook werken veel camperverhuurders met flexibele tarieven, zogenaamde flex/value tarieven. Deze tarieven zijn gebaseerd op vraag en aanbod en worden hoger naarmate het aanbod schaarser wordt.
  Vroeg boeken is extra belangrijk wanneer je in de vakantieperiodes een camperreis wil maken (meivakantie, zomervakantie etc), hierbij zijn de voordeligste vluchten en campers al snel uitverkocht.
  Eind januari hebben de meeste mensen hun camperreis geboekt, het aanbod is dan schaars en de prijzen zijn hoger dan vroeg in het seizoen.
 • Maak een keuze uit gebieden die je wil bezoeken, Amerika is een enorm groot land en afstanden kunnen groot zijn. Kies bijvoorbeeld voor West-Amerika, de Rocky Mountains, Noordwest-USA, Oost-USA, Alaska van Florida. In 1 camperreis zowel de Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite en Yellowstone willen bezoeken wordt echt een uitdaging wanneer je maar 3 weken op reis gaat. 
 • Laat je goed adviseren. Wist je bijvoorbeeld dat een stopover in New York vaak gratis is in je vluchtprijs? Of wat een full hook-up op een camping precies inhoudt? Dat je ook een ETA nodig hebt wanneer je vlucht een tussenlanding maakt in Toronto?
  Wij geven je graag een goed advies zodat je camperreis ook echt een droomreis wordt. Wil je heel graag naar Washington? Die stop is dus vaak gratis. Liever je campervakantie afsluiten aan de witte zandstranden van Miami? Ook dat is vaak gratis mogelijk. Welke reistijd is fijn om dit alles te combineren? Wij weten het je, uit eigen ervaring, allemaal te vertellen.
 • Welk campertype past bij jou? In Amerika geldt niet altijd dat een kleinere camper goedkoper is om te huren en wanneer je in april op camperreis gaat is het misschien prettiger wat meer ruimte binnen te hebben dan wanneer je in juli je camper huurt. Wil je een losse douche in je camper? Moet het bed achterin lang zijn? Wil je heel graag een luifel? Wil je boeken bij de goedkoopste camperverhuurder of bij de camperverhuurder met de beste kwaliteit? Allemaal vragen die bepalen welk campertype het beste bij je past.

monument6_highklein

BESTE REISTIJD CAMPERREIS AMERIKA

Wat is nu de beste reistijd voor een campervakantie door de Verenigde Staten? Een moeilijke vraag want dat is natuurlijk afhankelijk naar welk gebied je reist maar hierbij een indicatie:

Zuidwest-USA:
In de winter (november t/m maart) is het erg rustig en zul je de parken wat meer voor jezelf hebben. Het zuidelijke deel (Los Angeles, Phoenix, Las Vegas) kent een mild klimaat en daar blijft het vaak aangenaam. De hoger gelegen parken als Bryce Canyon en Yosemite kun je eerder sneeuw verwachten en daar zal het ook echt koud worden.
Het voor- en najaar zijn de ideale reisperiode (april t/m juni en september-oktober). Het is dan nog wat rustiger dan in het hoogseizoen (hoewel mei en september ook behoorlijk drukke maanden zijn). Het klimaat is over het algemeen goed en zal variëren van lekker kunnen zwemmen tot dagen waarop je nog wel een trui/jas nodig hebt. In het voorjaar komt al het smeltwater uit de bergen en je ziet dat de watervallen allemaal op volle kracht zijn en de natuur in bloei staat. In juni gaat vaak de Tioga Pas open en heb je over het algemeen overal prachtig weer.
Het hoogseizoen (juli/augustus) zijn vooral erg druk, dit is natuurlijk de periode waarin de meeste mensen op reis zijn. Het weer zal vaal variëren van warm tot heet en lekker zwemmen is zeker aan te raden om af te koelen. De wandelingen maak je vaak vroeger op de ochtend om de hitte te ontlopen.

Rocky Mountains en Noordwest-Amerika
In het Noordwesten en de Rocky Mountains is het klimaat kouder en krijg je vaker te maken met sneeuwval. Wanneer je graag wil dat alle wegen open zijn en je overal kunt komen dan kun je het beste reizen tussen half juni en half september. In mei en later in september is het gebied zeker ook de moeite waard alleen heb je dan meer kans op sneeuw en op enkele afgesloten wegen. In parken kunnen wandelingen nog dicht zijn i.v.m. beren die net uit de winterslaap zijn begin mei.

Florida
In Florida is het door het gehele jaar warm en zonnig en is daarom een populaire winterzonbestemming. Vanaf later in mei, begin juni begint het tropisch warm te worden en nemen ook de (korte) buien toe. Tussen juni en september is het tevens het orkaanseizoen.
Noordoost-USA
In het Noordoosten van de Verenigde Staten kan het langer in de lente nog koud blijven en campings zijn niet overal het gehele jaar geopend. De beste periode om dit gebied te verkennen is ongeveer half juni tot eind september. Mocht je de Indian Summer willen bewonderen, dan moet je toch wat later een bezoek brengen, laat oktober is dit vaak het mooist zichtbaar.

WANNEER BOEK JE JE CAMPERREIS NAAR AMERIKA?

De beste maand om te boeken is oktober, dan profiteer je van de beste prijzen. Veel camperverhuurders komen al uit met hun prijzen vanaf april/mei voor het jaar erna. Eind oktober verlopen alweer de eerste vroegboekkortingen van verschillende camperverhuurders. Ook werken veel camperverhuurders met flexibele tarieven, zogenaamde flex/value tarieven. Deze tarieven zijn gebaseerd op vraag en aanbod en worden hoger naarmate het aanbod schaarser wordt.
Vroeg boeken is extra belangrijk wanneer je in de vakantieperiodes een camperreis wil maken (meivakantie, zomervakantie etc), hierbij zijn de voordeligste vluchten en campers al snel uitverkocht. Wanneer je in de meivakantie op pad wil kan het wijsheid zijn om zelfs al in juli te boeken. Camperreizen is echt een vroegboekmarkt. Eind januari hebben de meeste mensen hun camperreis geboekt, het aanbod is dan schaars en de prijzen zijn hoger dan vroeg in het seizoen.

VERSCHIL IN CAMPERTYPES TE HUUR

Er is een groot verschil in verschillende campertypes maar over het algemeen zijn er natuurlijk wel enkele campertypes die het meeste geboekt worden, een 25 foot en een 30 foot camper.
Deze types zijn allemaal een ‘cabover’, dit houdt in dat er boven de bestuurderscabine een tweepersoonsbed zit.

20-25 foot camper: ook bekend als een C25, C22-24, B-21 e.d. Het cijfer staat voor het aantal foot dat een camper lang is, bijvoorbeeld 25, tussen 22 en 24 of 21 foot. De indeling is vaak ongeveer gelijk. Hierbij het je boven de bestuurderscabine een tweepersoonsbed (vaak vrij lang), de dinette kan omgebouwd worden tot een bed (kleiner en meer geschikt voor een kind) en is er een bed achterin voor 2 personen. Het bed wordt van het leefgedeelte gescheiden door een gordijn. Douche en toilet bevinden zich in dezelfde ruimte.

30 foot camper: ook bekend als een C30, C28-30 e.d. Deze camper heeft tevens een bed boven de bestuurderscabine en een dinette die omgebouwd kan worden tot bed. Verder is er vaak nog een bankje aanwezig dat omgebouwd kan worden tot bed. Het bed achterin heeft, in tegenstelling tot een maat kleiner, een omloop om het bed en wordt van het leefgedeelte gescheiden door een schuifdeur. De douche en toilet bevinden zich in een aparte ruimte.

A-klasse camper. Deze campers worden veel minder verhuurd en komen qua model het meest overeen met een touringcar. Dit model is vaak 31-31 foot, biedt minder bedden dan een C25/C30 maar is luxer ingericht.

Truckcamper, deze ziet er vaak niet al te ruim uit maar dat valt reuze mee. De kap is hoger dan bij de ‘cabover’ modellen en de camper is verrassend ruim vanbinnen. Het voordeel van deze camper is dat je makkelijker kunt parkeren en tevens op sommige 4WD wegen kunt rijden (informatie op te vragen bij Travelhome)

Van, een van ofwel een busje zie je weinig in Amerika, deze modellen zijn voor hen toch nog wat vreemd en zij zijn vooral gewend aan grote campers. Deze campers zijn wel populair bij Europeanen en op de campings in de nationale parken zie je er nog regelmatig Amerikanen mee staan. Ook de Vans zijn van alle gemakken voorzien en zijn vrij makkelijk te parkeren. Het bed is altijd een zitje dat omgebouwd wordt tot bed, een vast bed is niet aanwezig.

KWALITEITSVERSCHIL CAMPERVERHUURDERS AMERIKA

Wij werken met veel verschillende camperverhuurders, ieder met hun eigen voor- en nadelen en ook allemaal met een eigen kwaliteitslabel. Wij hebben onze verhuurders opgedeeld in de categorieën backpacker, budget, basis, goed en premium. De verhuurders worden in deze categorieën opgedeeld op basis van de leeftijd en kwaliteit van de campers, informatievoorziening en service. Ook vragen wij onze reizigers na afloop van de camperreis om de camperverhuurder te beoordelen op deze punten.

Premium: campers van de beste kwaliteit, die motorisch en qua inrichting in uitstekende staat zijn met degelijke afwerking en luxe faciliteiten. De camperverhuurder verleent uitstekende persoonlijke service en zorgt dat de vloot jong blijft door regelmatige vernieuwing.
Geschikt voor: de reiziger die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de camper en rekent op een persoonlijke uitstekende service: voor, tijdens en ná de reis.

Goed: campers die nieuw tot maximaal enkele jaren oud zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De campers zijn degelijk afgewerkt. Men kan rekenen op een goede service van de verhuurmaatschappij voor en tijdens de reis.
Geschikt voor: de reiziger die een goede prijs/kwaliteitverhouding van camper en service belangrijk vindt.

Basis: eenvoudige campers die motorisch in goede staat zijn. Er is geen garantie op de leeftijd van deze campers en kunnen nieuw tot meerdere jaren oud zijn. De kwaliteit van de inrichting is eenvoudig en de oudere types kunnen een verouderd interieur hebben. Gebruikssporen zijn in dat geval geen uitzondering. De service van de verhuurder is minder persoonlijk.
Geschikt voor: de reiziger waar de prijs de doorslag geeft en weinig waarde hecht aan de leeftijd/interieur van de camper of persoonlijke service.

Budget: low-cost campers met beperkte uitrusting, zonder luxe faciliteiten. Deze campers zijn in de meeste gevallen meerdere jaren in de verhuur en kunnen zichtbare gebruikssporen hebben aan binnen- en buitenkant. Er staat in de meeste gevallen een aanzienlijke hoeveelheid kilometers op de teller. De service is minder persoonlijk.
Geschikt voor: de reiziger die zich bewust is van het feit dat de campers in deze categorie intensief gebruikt zijn en hier geen moeite mee heeft. De lage(re) prijs is doorslaggevend. Bij eventuele problemen het geen punt vindt zelf actief te moeten optreden in overleg met de verhuurder.

Backpacker: De camper(busjes) hebben een eenvoudige uitstraling zonder luxe faciliteiten en kunnen in de praktijk al wat ouder en/of intensief gebruikt zijn. De kwaliteit is van een lagere standaard en de inrichting soberder dan u van een camper uit ons reguliere camperaanbod kunt verwachten. Per verhuurder kan de kwaliteit verschillen.
Geschikt voor: deze, over het algemeen simpele, camper(busje)s zijn geschikt voor de rugzaktoerist met een beperkt budget. Dit type camper is niet geschikt voor de gemiddelde campertoerist en is per definitie geschikt voor de genoemde doelgroep die weinig tot geen waarde hecht aan luxe. Valt u hier niet onder dan adviseren wij u een keuze te maken uit ons standaard product.

HOE PLAN JE EEN ROUTE VOOR EEN CAMPERREIS AMERIKA?

Hoe bepaal je nu wat je daadwerkelijk wil gaan zien tijdens je camperreis? Allereerst is het belangrijk een idee te hebben van de hoogtepunten die je echt gezien wil hebben en te bepalen in welke locatie je de camper ophaalt en inlevert. Lees daarna vooral verschillende reisverslagen en routesuggesties om ideeën op te doen over de plekken die je aanspreken. Probeer daarbij je gemiddelde afstand per dag onder ca. 250 kilometer te houden, zo houdt je nog ruimte over om nog wat te relaxen. Uiteraard kunnen wij je altijd helpen in je planning, vertel ons waar je interesses liggen, of je graag veel of weinig rijdt en wij plannen samen met jou de perfecte route!

INBEGREPEN IN JE CAMPERREIS NAAR AMERIKA

Wanneer je bij Travelhome een camperreis boekt stellen wij een reisvoorstel samen waarin alle kosten zijn opgenomen. Uiteraard voor de vliegreis (tickets inclusief bagage), een hotel en de camper. Wij nemen altijd het geschatte aantal mijlen op, de inventaris (potten/pannen/beddengoed e.d.) en de verzekering. Wat niet in de prijs inbegrepen is wordt duidelijk vermeldt, zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij gaan voor 100% volledige offertes en transparantie, zo weet u precies waar u aan toe bent.

WAT VOOR RIJBEWIJS NODIG BIJ CAMPERHUUR AMERIKA

Voor alle campers in Amerika die u bij Travelhome kunt huren is een B-rijbewijs voldoende.

CAMPINGS IN AMERIKA

Wanneer je een camperreis gaat maken in Amerika overnacht je uiteraard veelal op campings. Hierin kun je drie belangrijke soorten campings onderscheiden.

Campings in de nationale parken:
Deze campings liggen vaak op de mooiste plekjes middenin de natuur en hebben in veel gevallen geen faciliteiten. Je camper is zelfvoorzienend dus je kunt prima vooruit met het water, de stroom en het gas die je in de camper hebt. De meeste campings hebben wel een zogenaamd ‘dump station’, hier kun je je afvaltanks legen en veelal ook je water bijvullen.
De kosten van een camping in een nationaal park zijn vaak laag, ze beginnen al bij ca 14$ tot ca 25$.
In veel gevallen kun je deze campings vooraf reserveren en bij veel campings is dit ook nodig, vooral in Zuidwest-Amerika, deze moet je soms al 6 maanden vooraf reserveren.
Andere campings werken met een ‘first come, first serve’ systeem. Hier rijdt je in de ochtend naartoe en hopelijk is er dan een plekjes voor je vrij dat je op dat moment reserveert.

Campings in de staatsparken
Hiervoor geldt een beetje hetzelfde als voor de campings in de nationale parken, hoewel je hier wat vaker ziet dat een plaats minimaal stroom en water heeft. Ook zijn de plaatsen hier vaak wat duurder, ca. 35$ oplopend tot wel 90$ voor staatsparken aan de kust.

Particuliere campings en ketens
Deze campings (zoals KOA) hebben vaak meerdere faciliteiten zoals een zwembad, wasmachines en een campingwinkeltje. Ook liggen campings vaak goed nabij de hoofdwegen. In veel gevallen zijn deze campings minder noodzakelijk te reserveren (hoewel dit in bijvoorbeeld Florida wel nodig is dus check het ruim op tijd). De campings variëren enorm in kosten, ergens tussen 35$ en 100$ is wat je hiervoor tegen kunt komen.
Uiteraard hebben wij bij Travelhome al heel veel campings bezocht en kunnen we je advies geven over de mooiste plekjes! 

HUUR EEN CAMPER IN AMERIKA VIA TRAVELHOME, DÉ CAMPERSPECIALIST

Waarom kiezen voor Travelhome voor uw Amerika camperreizen? Wij zijn al jaren dé specialist in camperverhuur wereldwijd en helpen u graag de ideale vakantie samen te stellen. Als camperspecialist wonnen wij al diverse Zoover Awards in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en is uiteraard aangesloten bij ANVR en SGR.

Bent u enthousiast over het huren van een camper in Amerika? Vraag dan vrijblijvend een uitgebreid reisvoorstel aan voor uw camperhuur in Amerika “The United States of America” en u ontvangt een aanbod op maat met veel aanvullende informatie.

Ons team heeft vele camperreizen gemaakt en kan u dus uit eerste hand de beste tips geven voor een ideale Amerika campervakantie. Denk hierbij aan campingtips en routesuggesties maar ook aan mogelijkheden als het combineren van verschillende binnenlandse vluchten met camperverhuur in verschillende plaatsen. Of begin met een citytrip New York en vervolg met een camperreis West-Amerika. Alles is mogelijk!

Ook houden wij diverse informatiedagen over camperreizen, hier wordt u uitgebreid geïnformeerd over de beste routes en krijgt u tips over het huren van een camper. Ook is er een echte camper te bezichtigen.

Dus wilt u een camper huren in Amerika? Dan bent u bij Travelhome aan het goede adres!

Vraag nu gratis een vrijblijvende offerte aan, bekijk onze complete pakketreizen of zoek snel de camperprijs van jouw vakantie op.

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ