Campings

Q: Dien ik de campings vooraf te reserveren?
A: Hierin ben je als reiziger geheel vrij. Het reizen per camper is natuurlijk ideaal wanneer je graag vrijheid wilt hebben. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Als alle campings dan vooraf gereserveerd zijn, is een groot deel van deze vrijheid natuurlijk al weggenomen. De meeste campings buiten de nationale parken hoeven niet noodzakelijk vooraf gereserveerd te worden. Ze zijn groot van opzet en beschikken over voldoende capaciteit.
Wij raden in het hoogseizoen aan om campings op voorhand te reserveren. Tevens is het verstandig om het gehele jaar de campings in de Nationale parken te reserveren. Vooral de campings in de nationale parken Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park, Banff en Jasper National Park zijn erg populair.

Wij geven graag advies over het reserveren van campings op jouw route door West-Amerika en West-Canada. Ook tijdens de nationale feestdagen (zoals Canada Day op 1 juli en Independence Day op 4 juli) is het reserveren van de campings aan te raden. Er geldt dan vaak een minimum verblijfsperiode van drie nachten. Wil je graag vooraf campings reserveren dan kunnen wij dit, afhankelijk van het land en gebied, ook voor jou verzorgen.
De meeste campings accepteren pas reserveringen vanaf een half jaar voor aankomst. Men vraagt creditcardgegevens als borg. Er worden annuleringskosten in rekening gebracht wanneer je niet arriveert.

Q: Wat kost een camping ongeveer?
A: Dit wisselt ontzettend per bestemming maar ook de locatie waar je overnacht. Slaap je bijv. op een camping in Amerika in een nationale park dan betaal je $20 á $30,-. Wanneer je een commerciële camping boekt net buiten een stad of nationaal park, dan kunnen de kosten verschillen van $50 tot $100,- per nacht. Kijk eens bij de reisverslagen of routesuggesties van de diverse bestemmingen om meer informatie te krijgen over een camping.

Q: Mag ik ook wild kamperen?
A: Je kunt het beste gebruik maken van de campings om te overnachten. In de meeste staten is het ook verplicht om op daarvoor bestemde terreinen te overnachten. Wanneer het niet toegestaan is om ergens te overnachten, bijvoorbeeld op openbare parkeerplaatsen of kleine parkjes, staat er duidelijk vermeld NO OVERNIGHT CAMPING. Het ‘wild’ kamperen wordt wegens veiligheidsredenen afgeraden. Niet alleen de risico’s voor diefstal o.i.d. zijn aanwezig maar ook voor beren en andere wilde dieren.

Q: Hoe kan ik een camping vinden?
A: Bij het ophalen van de camper in Amerika ontvang je een campinggids (bijv. KOA, Woodalls en/of Wheelers). In deze uitgebreide campinggids staan vrijwel alle campings genoteerd. Bij iedere camping staat een korte omschrijving. Ook het adres en de ligging wordt omschreven. De grotere campings hebben vaak ook een uitgebreide routebeschrijving en plattegrond in de gids vermeld staan. Download bijvoorbeeld ook de Old Stay’s App.
De meeste campings worden ter plaatse ook langs de weg door middel van borden aangegeven. Je kunt de borden simpelweg volgen om jouw gewenste camping te bereiken.

Via de website van KOA kun je vooraf reserveringen maken voor de KOA campings. Op de website van National Park Service vind je informatie over de nationale parken en kun je campings in deze parken reserveren. Gratis wild kamperen? Bekijk dan de website van campendium. Wil je een unieke manier van kamperen? Kijk dan eens op de website van Hip Camp, hier vind je unieke campings op ranches, wijngaarden etc. Of op Harvest Hosts, hier vind je campings bij wijngaarden, boerderijen, museums of andere attracties/bezienswaardigheden.

Q: Ontvang ik ook korting op de campings?
A: Bij de reisbescheiden ontvang je informatie en een kortingscode voor de KOA campings. Met deze kortingscode ontvang je 10% korting op een overnachting op een KOA camping ter plaatse.

Q: Wat is een full hook-up site?
A: Met een full hook-up site op een camping kun je jouw camper volledig aansluiten op water, elektriciteit en de riolering (dump). Hierdoor kun je dus van alle faciliteiten gebruik maken.

Q: Hoeveel ampère heb ik nodig op een camping?
A: Met de campers uit ons aanbod zal je aan 30 ampère voldoende hebben.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ