Voorwaarden van McRent Nederland

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder McRent. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
De verhuurstations zijn geopend op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 01-01-2018
 • 01-04-2018
 • 02-04-2018
 • 27-04-2018
 • 05-05-2018
 • 10-05-2018
 • 20-05-2018
 • 21-05-2018
 • 25-12-2018
 • 26-12-2018
 • 31-12-2018

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk op dinsdag tot en met vrijdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur.
Op zaterdag is ophalen mogelijk tussen 13.00 en 15.00 uur, u betaalt hiervoor een toeslag. U vindt de prijzen terug op de huurprijzenpagina.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden op dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur.
Het is mogelijk om de camper op zaterdag in te leveren tussen 09.00 en 11.00 uur. U betaalt hiervoor een toeslag. U vindt de prijzen terug op de huurprijzenpagina.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren tussen 21-12-2018 en 07-01-2019 is 14 nachten.
Het is mogelijk de camper voor een kortere periode te huren, dit is op aanvraag.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

U dient langer dan 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en minimaal 23 jaar oud te zijn.
De huurder dient hiernaast in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een paspoort.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt 1000,- euro.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard, Visa of Mastercard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van 1000,- euro per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
 • Alle landen die op de groene kaart staan, mogen met de camper worden bezocht.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ