Voorwaarden van Touring Cars

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Touring Cars. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn het gehele jaar door geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Op welke tijden kun je jouw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tijdens openingstijden, echter is het bij Touring Cars mogelijk om op afspraak ook buiten openingstijden op te halen. Je betaalt hiervoor een toeslag, die je op de huurprijzenpagina terug kunt vinden.

Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Je dient bij boeking aan te geven op welk tijdstip je de camper op wil halen en in wil leveren, zo kan Touring Cars een medewerker inplannen om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Op welke tijden kun je jouw camper inleveren?

Het inleveren van de camper is mogelijk tijdens openingstijden, echter is het bij Touring Cars mogelijk om, op afspraak, ook buiten openingstijden in te leveren. Je betaalt hiervoor een toeslag, die je op de huurprijzenpagina terug kunt vinden. Je dient bij boeking aan te geven op welk tijdstip je de camper op wil halen en in wil leveren, zo kan Touring Cars een medewerker inplannen om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit is inbegrepen van en naar internationale luchthavens en luchthavenhotels. In Oslo is de transfer van en naar het Eidsvoll treinstation ook inbegrepen. Transfers van en naar Ryanair aangevlogen luchthavens en stadstransfers kunnen worden bijgeboekt. Prijzen kun je op de huurprijzenpagina terugvinden. Indien je gebruik wenst te maken van de transfer van Touring Cars, dan dien je bij boeking jouw vluchtgegevens en/of de gegevens van het hotel waar je voorafgaand aan de camperhuur verblijft door te geven.

De minimum huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen minimale huurperiode.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dien je 25 jaar of ouder te zijn en ten minste twee jaar in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht. Deze borg is een authorizatie van jouw creditcard voor het volledige bedrag van uw eigen risico.

Met de basisverzekering heb je een borg van 28000 NOK.
Met de TC Plus verzekering heb je een borg van 12000 NOK.
Met TC Premium en TC Total heb je een borg van 6000 NOK.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard (Visa of Mastercard). Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij jouw bank.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 6% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van 28000 NOK per gebeurtenis.
Met de TC Plus verzekering heb je een eigen risico van 12000 NOK per gebeurtenis.
Met TC Premium heb je een eigen risico van 6000 NOK per gebeurtenis.
Met TC Total heb je geen eigen risico voor het eerste schadegeval, mocht je meerdere schadegevallen hebben dan heb je 6000 NOK eigen risico per gebeurtenis voor de volgende schadegevallen.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Scandinavië kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is toegestaan om een huisdier mee te nemen in de camper, je dient hier een toeslag voor te betalen en dit door te geven aan de verhuuder.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
  • Rijden zonder toestemming van Touring Cars, in een ander land het land waar de verhuurder haar locatie heeft, is niet toegestaan.
  • Rijden in Rusland, Wit-Rusland en Oekraine is niet toegestaan.
  • Bij rijden in een ander land als het land waar de verhuurder haar locatie heeft, wordt je eigen risico dubbel zo hoog en kunnen aanvullende verzekeringen verplicht zijn.
  • Indien je wenst te rijden in door Touring Cars toegestane landen in Midden- of West-Europa dan kan het zijn dat je extra verkeersverzekeringen af moet sluiten. (deze zijn beschikbaar bij de douane).
  • Als je met de camper buiten het land van de locatie van de verhuurder gaat rijden, dien je dit bij boeking aan te geven en dien je van Touring Cars hiervoor toestemming te krijgen. Een extra verzekering is hiervoor vereist. Regels zijn op aanvraag.

Indien je met jouw camper in andere landen wenst te reizen dan het land waarin je de camper ophaalt, dien je dit uiterlijk 3 weken voor het ophalen van de camper door te geven aan de verhuurder.
Indien dit bij boeking al bekend is, dien je dit door te geven aan ons zodat wij de camperverhuurder kunnen informeren.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ