Great Ocean Road

Great Ocean Road Great Ocean Road Great Ocean Road Great Ocean Road Great Ocean Road Great Ocean Road

Bent u van plan een camper te huren in Australie? Dan kunt u de Great Ocean Road zeker niet missen! In het zuiden van Australië kunt u deze weg vinden tussen de steden Torquay en Warrnambool.

Mooiste kustweg camperreis  

Een van de mooiste kustwegen ter wereld vindt u langs de kust van Victoria. Perfect om te rijden met uw huur camper. Onbekend voor velen is dat de weg het grootste oorlogsmonument ter wereld is. De hele route is met de hand gebouwd door soldaten ter herinnering aan hun gevallen kameraden. Vanaf Melbourne komt u snel op deze weg en het is aan te raden een paar dagen de tijd te nemen om van het gebied te genieten.

Activiteiten Great Ocean Road huur camper

U rijdt met uw huur camper langs de kust met leuke kleine plaatsjes onderweg, u kunt de koala's bewonderen in de eucalyptusbomen en ziet de mooie Nationale Parken Great Otway National Park (met korte wandeling door het regenwoud bij Maits Rest) en Port Campbell National Park waar u van een geweldige zonsondergang kunt genieten bij de Twelve Apostles, rechtopstaande rotspilaren in de zee. Verschillende zijn er inmiddels alweer ingestort waarvan de laatste in 2005. Deze kalkzandstenen rotspilaren zijn vernoemd naar de twaalf apostelen van Jezus.

Eveneens in het Port Campbell National Park zijn the Arch en London Bridge. Over London Bridge gaat het verhaal de ronde over de man die betrapt werd met zijn secretaresse. De man zou op zakenreis zijn maar was in werkelijkheid met zijn secretaresse naar de Great Ocean Road. Zij stonden samen op het eind van London Bridge toen het middenstuk instortte. Er was dus geen mogelijkheid om van de brug af te komen en toen de mediahelikopters dit live uitzonden zag de vrouw thuis haar man met secretaresse op de tv.

In Port Campbell National Park zijn verschillende parkeerplaatsen, waar u uw huur camper neer kunt zetten. Vanaf hier beginnen er korte wandelingen naar uitzichtpunten en naar de plaats waar een scheepswrak terecht is gekomen. Om dit alles te bekijken heb je zeker een halve dag nodig.

Verder na de Great Ocean Road camperreis

Indien u verder rijdt, tijdens uw camperreis, naar Adelaide is het een aanrader om via National Park The Grampians te gaan.

Wilt u graag meer informatie over Australië? Op onze website is nog veel meer te vinden!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ