Grampians National Park

Grampians National Park Grampians National Park Grampians National Park

Wilt u een camper huren en rondreizen in Australië? Wanneer u in het zuiden van dit land bent, breng dan een bezoekje aan Grampians National Park. Gelegen op slechts een paar uur rijden met uw huur camper van Melbourne en aan het einde van de Great Ocean Road vindt u dit prachtige park omringd door bossen waar je geweldige wandelingen kan maken.

Camperreis Grampians NP

Het gebied heeft grote en ruige bergketens, spectaculaire wilde bloemen, een breed aanbod aan outdoor activiteiten en een schat aan Aboriginal kunst. De Grampians zijn een reeks van vijf spectaculaire zandstenen richels. Van noord naar zuid lopten steile hellingen en van oost naar west minder steile hellingen. Het resultaat van trillingen van de aarde. Wanneer u bovenopstaat heeft u prachtige uitzichten. Ook bevat het park een aantal indrukwekkende watervallen.

Wanneer u het park in de lente bezoekt, is het hier prachtig met veel kleur (tussen augustus - oktober). Het park heeft veel groen en veel inheemse dieren en vogels. U kunt hier bijvoorbeeld kangoeroes, koala's, emoes, zeearenden tegenkomen.

Actief tijdens uw camperreis

Een mooie wandeling is die naar de Pinnacles Lookout, hier loop je een stuk door de bossen en over de rotsen tot je bij een uitzichtpunt komt waar je weids uitzicht hebt op the Grampians.

The Grampians National Park biedt wandelingen op ieder niveau waarbij u langs watervallen door de bossen loopt waarna u uitkomt in bergen die lijken op de Alpen en u een prachtig uitzicht bieden.

Op de grasvelden van Halls Gap liggen de kangoeroes lui in de zon en dit plaatsje is tevens een ideale uitvalsbasis voor wandelingen door het park. 

Een anders 'must see' in de Grampians zijn de McKenzie Falls, een korte rit vanuit Halls Gap waar je een wandeling naar beneden kan doen om de waterval te kunnen bekijken.

Het is een leuk park om te stoppen tijdens uw camperreis in Zuid-Australië! Heeft u interesse in een reis naar dit gebied? Neem dan even een kijkje tussen onze reizen of vraag een offerte aan.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ