Mount Robson

Mount Robson

Mount Robson is een prachtige berg in de provincie British Columbia, tegen de grens van Alberta. De berg is gelegen in het gelijknamige Mount Robson Provincial Park. Vanwege de gemakkelijke bereikbaarheid vanaf de snelweg bezoeken veel toeristen Mount Robson bij het reizen van en/of naar Alberta. De berg is een onderdeel van de Rocky Mountains en is het meest prominent van dit gebergte. Met 3950 meter hoogte is deze berg het hoogste punt van het Canadese gedeelte van de Rocky Mountains. Naast de prachtige berg is er in de omgeving veel te bezichtigen.

Bezienswaardigheden Mount Robson

Reist u onderweg naar Alberta over de snelweg? Stop dan absoluut bij het British Columbia Visitor Centre @ Mount Robson. Het Visitor Center is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg, u kunt hier stoppen voor een kop koffie of een lunch. Geniet van uw kop koffie met een uitstekend eerste rangs uitzicht op Mount Robson. Bij helder weer kunt u prachtige foto's maken van deze hoge berg met zijn besneeuwde top. Naast het geweldige uitzicht biedt het Visitor Center ook veel informatie over de omgeving en de mogelijkheden.

Neem bijvoorbeeld de Berg Lake Trail, deze route biedt alles wat een hiker wil, van vlakke stukken terrein naar heuvelachtige paden. Onderweg zult u veel wild-life spotten, er zijn herten, beren, eekhoorns, roofvogels en meer! Vele beschrijven de route als onvergetelijk maar wel uitdagend vanwege de lange afstand. De Berg Lake Trail duurt 2 dagen, plan deze trip dus goed in tijdens uw reis. Laat u bij het Visitor Center goed informeren over deze trail.

Uw camperreis door West-Canada

Combineer uw bezoek aan Mount Robson met Jasper National Park en rijd via Icefields Parkway richting Yoho National Park, Banff National Park en Kootenay National Park naar Calgary. Wanneer u uw reis begint in Calgary kunt u deze route uiteraard andersom doen en na Mount Robson richting Vancouver rijden.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ