Kelowna

Kelowna

Nabij het grote Okanagan meer ligt het stadje Kelowna. Het stadje kent een zeer levendige cultuur, dit met name doordat het de warmste plaats is van Canada. Door het warme klimaat in de regio is het een goed gebied voor de wijnbouw. Bij verblijf in Kelowna is het zeker aan te raden om een wijnproeverij bij te wonen, de 'sparkling wine' is een specialiteit in het gebied en heeft al vele prijzen gewonnen op de wereldmarkt.

Bezienswaardigheden Kelowna

Zoals al eerder beschreven is wijnproeven erg leuk in de regio van Kelowna, u kunt een van de tours reserveren waarbij u langs verschillende wijnmakerijen komt, u gaat hier proeven van de verschillende wijnen met complimenterende hapjes. U krijgt ook uitleg over het gebied, de wijngaarden en - natuurlijk - de wijn.

Naast de heerlijke wijnproeverijen kunt u nog veel meer ondernemen in dit veelzijdige gebied. Bezoek bijvoorbeeld het Myra Canyon Park, een nationaal park welke bekend staat om zijn oude spoorweg. In het park kunt u prachtig wandelen maar ook biedt het park goede fietspaden, fietsen is dan ook een activiteit die hier veel wordt gedaan. Huur een fiets bij een van de verhuurstations en verken het park door de canyons over te steken via de houten bruggen, bekijk de tunnels en de oude spoorweg die door dit park loopt.

Doet u het liever een dag rustig aan? Breng dan een bezoek aan Lake Okanagan. Dit gigantische meer heeft schoon water en vele leuk strandjes. De omgeving biedt ook leuke wandelpaden die u kunt begaan indien u meer van de omgeving wilt zien. Naast wandelen kunt u bij mooi weer ook veel leuke activiteiten ondernemen op het water, ga bijvoorbeeld varen, kanoën of vissen. Het Okanagan meer biedt veel leuke mogelijkheden voor heel het reisgezelschap!

Voor mooie natuur hoeft u Kelowna eigenlijk helemaal niet uit, in Kelowna ligt namelijk het City Park. Dit park is ideaal voor een picknick of voor een wandeling, neem onderweg een ijsje bij een van de kraampjes. Leuk als u een dag niet te veel wil ondernemen.

Uw camperreis door West-Canada

Wanneer u in de buurt bent van Kelowna is een bezoek aan Okanagan Valley zeker aan te raden. Hierna kunt u uw reis vervolgen naar bijvoorbeeld Vancouver waar u ook Vancouver Island kunt bezoeken. Of rijd richting Calgary en bezoek de bekende parken Banff en Jasper.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ