Clearwater

Clearwater

In de provincie British Columbia ligt het plaatsje Clearwater. Dit plaatsje wordt vaak bezocht vanwege het feit dat er in de regio veel is te bezichtigen. Zo biedt de regio avontuurlijke tochten zoals raften, maar ook prachtige wandeltochten langs mooie watervallen en rivieren. Kortom, voor ieder wat wils!

Bezienswaardigheden Clearwater

Het gebied rondom Clearwater biedt vele mogelijkheden. Zo is er het North Thompson River Provincial Park, een park wat zijn naam dankt aan de North Thompson River die het park doorkruist. Het park is gemakkelijk te bereiken vanuit Clearwater en biedt eindeloze wandelmogelijkheden. Ga vissen aan de North Thompson River of bewandel de paden en spot wild-life.

Naast North Thompson River Provincial Park is er een stuk verderop het Wells Gray Provincial Park. Dit prachtige park mag zeker niet ontbreken tijdens uw camperreis. Het park is gigantisch en heeft prachtige watervallen, kristal heldere meren en eindeloze bossen. Bezoek Bailey's Chute wanneer u in september reist, hier ziet u scholen zalm tegen de stroom in zwemmen, erg speciaal om mee te maken! De kans is ook groot dat u hier een beer tegen komt! 

Bezoek tijdens uw bezoek aan Wells Grey ook Helmcken Falls, deze spectaculaire waterval is gemakkelijk te bereiken vanaf de openbare weg. U maakt een korte maar leuke wandeling door de natuur waarbij u vervolgens uitkomt bij de Helmcken Falls. De waterval heeft een val van 141 meter en dit zorgt voor een hoop gebulder.

Voor leuke activiteiten hoeft u Clearwater niet perse te verlaten, zo zijn er rondom Clearwater ook prachtige watervallen en leuke tours te doen! Neem bijvoorbeeld de Mouls Falls Trails, deze tour brengt u naar én achter watervallen; een bijzondere ervaring. Let wel: Trek waterdichte schoenen en kleren aan want u kunt nat worden tijdens deze tocht. Gaat u er liever zelf op uit? Dan is de Dawnson Falls een leuke bezienswaardigheid, dit is niet een hoge maar brede waterval waar u zeer dichtbij kunt komen; vergeet uw fotocamera niet!

Uw camperreis door West-Canada

Wanneer u uw camper ophaalt in Calgary, kunt u op uw weg naar Clearwater stops maken bij de bekende parken Banff National Park en Jasper National Park, om zo uw weg naar bijvoorbeeld Vancouver te vervolgen. Natuurlijk kunt u uw reis ook in Vancouver starten en de reis andersom maken.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ