Coral Bay & Exmouth

Coral Bay & Exmouth Coral Bay & Exmouth Coral Bay & Exmouth

Wilt u een camper huren en Coral Bay en/of Exmouth bezoeken? Travelhome biedt verschillende reizen aan naar West-Australië.

Camper huren en Coral Bay bewonderen

Bezoek met uw huur camper het kleine plaatsje Coral Bay. Een klein plaatsje aan het strand in het zuidelijk deel van het Ningaloo Marine Park met een heel mooie baai, een mooi strand en een geweldig kustgebied. Waar u ook bent in dit stadje, in 2 minuten kunt u op het strand staan. Het Ningaloo Reef is het enige rif dat Australië bevat. Het is ook erg bijzonder omdat het koraal direct aan het water begint.

Aangezien het Ningaloo Reef heel dicht aan de kust ligt is het een ideale plek om te gaan snorkelen. Omdat het gebied erg afgelegen is is het ook een uitstekende plaats om wilde dieren te zien. Het is een prachtig plaatsje met een tropisch klimaat. Het heeft gevarieerde flora en een idyllische, geïsoleerde ligging. Een van de dingen die je kunt doen is bijvoorbeeld met een quad op zoek gaan naar schildpadden. De schilpadden nesten op de lokale stranden tussen november en februari. Er is kans om The Green, Loggerhead en Hawkesville schilpadden te zien.

Een andere ontzettend populaire activiteit is snorkelen met de bedreigde walvishaai of een gigantische reuzenmanta, afhankelijk van het seizoen. De walvishaai is maar op enkele plaatsen ter wereld te zien en dit is dan ook een van de weinige mogelijkheden zo dicht bij deze dieren te komen. Ook kun je hier tours over het rif doen met een glass bottom boat of mini onderzeeër. Hiernaast kunt u ook nog naar de rifhaai kwekerij. Dit ligt op slechts 20 minuten lopen van Main Beach. Of neem een rondvlucht en bekijk al het moois van boven.

Tussenstop camperreis

Tussen Coral Bay en Exmouth zijn nog een aantal plekjes te vinden waar u even moet stoppen met uw huurcamper. Dit is onder andere de Charles Knife Road in Cape Range National Park. Deze weg leidt u naar de top vanwaar u een prachtit uitzicht heeft in de Charles Knife Canyon en Exmouth Gulf. Hierna kunt u het pad nemen dat u door de canyon leidt. Hier kunt u prachtige foto's maken.

Camperreis Exmouth

Stop tijdens uw camperreis in West-Australië ook bij het stadje Exmouth. Een beetje gelijk aan Coral Bay alleen is het centrum hier zo mogelijk nog kleiner. Ook hier is de voornaamste activiteit het snorkelen met walvishaaien of met de reuzenmanta. Maar hiernaast zijn er nog een hoop andere activiteiten die u kunt ondernemen terwijl u in Exmouth bent tijdens uw camperreis. Zo kunt u een leuke scooter tocht doen waarbij je langs verschillende leuke stranden rijdt. Hierna bekijkt u de zonsondergang op een prachtig uniek plekje en sluit u de dag af met fish and chips. Een leuke invulling van de dag. Ook kunt u kiezen uit vele verschillende watersporten zoals zeilen, kitesurgen, snorkelen, kayakken, paddle boarding, roeien en jetskiën.

Hiernaast heeft Exmouth het UNESCO Jurassic Coast World Heritage Site. Hier staan 250 miljoen jaar oude rotsen. U kunt deze bekijken door een wandeling te maken langs deze adembenemende kustweg. Ook kunt u dit fietsend doen of doormiddel van een boottocht.

 

 

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ