Los Angeles

Los Angeles

Óf je vindt deze stad helemaal het einde óf je vindt er niet zoveel aan. Voor mij geldt het eerste! Wat je er ook van vindt één ding is zeker: L.A. is een bijzondere stad en helemaal anders dan wij Europeanen gewend zijn. Alles is er groot, groter, grootst. Er is niet één centrum, maar er zijn veel verschillende wijken die je kunt bezoeken. De meest bekende wijken zijn Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica Beach. Je zult hier ongetwijfeld plekken herkennen uit series en films.

bezienswaardigheden Los Angeles

Denk ik aan Los Angeles dan denk ik meteen aan Hollywood. Dit is dé plek waar het om draait in de filmindustrie. Wandel een stukje over de Walk of Fame, naar het Chinese Theatre. Op het plein voor de entree hebben veel filmsterren hun handen en voeten in het gips gedrukt. Het gaat van Marilyn Monroe tot aan de cast van Harry Potter, dus voor alle leeftijden leuk om te zien!
Boek een tour langs de huizen van bekende sterren in Beverly Hills en Bel Air, of koop een ‘Map of the Stars’, met de adressen en rijd er zelf naartoe. Veel meer dan hoge hekken zul je vaak niet zien, maar het gaat om het idee!
Universal Studio’s, ook in Hollywood, is voor mij een van de leukste pretparken waar ik ben geweest. De bekendste attractie is zonder twijfel de ‘World-Famous Movie Tour’. In een soort treintje rijd je over filmsets en krijg je verschillende special effects te zien.

Stranden van Los Angeles

De strandwijken Venice Beach en Santa Monica Beach liggen naast elkaar en zijn dan ook prima te combineren. Ik raad je aan om Venice Beach overdag te bezoeken, loop in de richting van Santa Monica voor de mooiste plekjes. De boulevard van Venice is wat verpauperd en niet het mooist om te bezoeken.
Vermaak je over en in de avond bij Santa Monica. Op de beroemde Santa Monica Pier zijn verschillende restaurants waar je heerlijk kunt eten met uitzicht op de boulevard. Een aanrader!

Kamperen in Los Angeles

Er zijn erg goede stadscampings in L.A. Één van mijn favoriete campings ligt direct aan de zee. De kampeerplekken zijn niet groot, maar zet je een paar stappen vanaf de camper dan sta je op het brede zandstrand. Een perfecte plek om na een dagje in de drukke stad even lekker tot rust te komen.

Travelhome tip voor een bezoek aan L.A.

L.A. is een van de meest populaire ophaallocaties in het zuidwesten van Amerika. Start je je reis hier en wil je de stad bezoeken? Dan zou ik je aanraden om voor een paar dagen een auto te huren, vóór je de camper ophaalt. Het openbaar vervoer in L.A. brengt je als toerist niet (gemakkelijk) waar je wilt zijn. Het is dus erg handig om eigen vervoer te hebben. Met een auto ben je net wat flexibeler op de drukke snelwegen en kun je gemakkelijk overal parkeren.
Wil je toch meteen in je camper slapen? Het is bij ons ook mogelijk om naast de camper ook een paar dagen autohuur bij te boeken. Op de camping kun je vaak ook je auto parkeren.

Jouw camperreis door west-amerika
Wil je een camper gaan huren in het zuidwesten van de Verenigde Staten? Dan is Los Angeles een ideaal start- of vertrekpunt voor uw camperreis. Vanuit LA kunt u een prachtige reis maken door Nationale Parken als Grand Canyon N.P. en Bryce N.P. Ook steden als Las Vegas en San Francisco zijn zeker de moeite waard!  

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ