New York

New York

Overweldigend, dat is het woord dat New York het beste omschreef na mijn eerste bezoek. Wat was ik onder de indruk van al die drukte en bedrijvigheid, de lichtjes en de torenhoge gebouwen. Meteen die eerste keer wist ik: hier ga ik vaker terug!
Shoppen in de grote malls en kleine boetiekjes, heerlijk eten in de vele goede restaurants, lekker door de straten struinen van hippe wijken als The Village en Soho en de lichtjes van het wereldberoemde Times Square bewonderen. Er is zoveel te zien en te doen dat ik er wel weken zou kunnen blijven.

bezienswaardigheden new york

Natuurlijk kun je New York niet bezoeken zonder het Vrijheidsbeeld gezien te hebben. Het is leuk om een boottocht naar het eiland te maken en het beeld van dichterbij te bekijken. Stap je van de boot dan ben je vlakbij het 9/11 memorial en ook vlakbij Wall Street.
De gezellige wijk Soho heeft een grote en leuke winkelstraat (Broadway), maar ga ook de zijstraten in want daar vind je soms leuke kleine koffietentjes of schattige boetiekjes. Vlakbij Soho ligt The Village, waar het vooral in de avond ontzettend leuk is. Hier komen de locals samen in kleine, gezellige (wijn)bars en restaurants, na een drukke werkdag. Erg leuk om hier tussen te zitten en ook die kant van New York te zien.
Midtown is het meest toeristische gedeelte van de stad. Je vindt hier het drukste deel van de wereldberoemde winkelstraat 5th Avenue, het Empire State Building, natuurlijk (het onderste gedeelte van) Central Park en Times Square.
Ga je noordelijker dan kom je in de woonwijken Upper East Side en Upper West Side, en nog noordelijker kom je in het beroemde Harlem. Harlem is een multiculturele wijk in New York. Het is er wat rustiger, er is meer laagbouw en er zijn meer oude gebouwen.

New York bezoeken tijdens je camperreis

Met een camper mag je niet in Manhattan komen, maar nog steeds kun je New York met een camper goed bezoeken. Er zijn een aantal campings net buiten Manhattan. Sommigen hebben een shuttleverbinding/ferryverbinding met Manhattan.
Natuurlijk kun je ook je camper ophalen of inleveren in New York en vóór of ná het inleveren de stad ontdekken. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij helpen je graag op weg!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ