West MacDonnell Ranges National Park

West MacDonnell Ranges National Park West MacDonnell Ranges National Park

Gaat u een camper huren in het noorden van Australië? Dan kunt u met uw huur camper een bezoek brengen aan het West MacDonnel Ranges National Park. Dit spectaculaire landschap is ten westen van Alice Springs gelegen. Een gebied met mooie bergwanden en vele wandelmogelijkheden. Ideaal als een dagtocht vanuit Alice Springs maar ook om meerdere dagen te verblijven.

Camperreis West MacDonnell Ranges National Park

De echt fanatieke wandelaar heeft hier een mooie uitdaging, het lopen van de complete Larapinta Trail. Deze wandeling is opgedeeld in 12 secties van 1 of 2 dagen en beslaat maar liefst 233 kilometer! Onderweg loopt u langs vele ravijnen en op het eind wordt u beloond met een spectaculair uitzicht vanaf Mt Sonder.

Indien dit u toch te veel is kunt u natuurlijk ook een deel van de wandeling lopen. Vele wandelingen in het park gaan over een deel van deze populaire wandelroute.

Overnachten na een bezoek met uw huur camper

Ongeacht of u besluit er te kamperen, op een van de campings in het park, of weer terug te reizen naar Alice Springs, na een lange wandeling kunt u op de parkeerplaatsen vaak een barbecue vinden waarop u een heerlijke lunch of diner kunt bereiden.

West MacDonnell National Park is bijna het hele jaar door toegankelijk. Dus het maakt niet uit wanneer u tijdens uw camperreis dit park wilt bezoeken. De koelere maanden (april-september) zijn de meest aangename. Echter kunnen de wegen wel lastig begaanbaar zijn na een periode met veel regen.
Vooral in zomermaanden moet u rekening houden met extreme temperaturen en is het aan te raden zo vroeg mogelijk uw wandeling te beginnen.

Er is genoeg te zien en beleven in dit mooie gebied. Heeft u interesse gekregen in een reis naar Noord-Australië? Neem dan contact op met een van onze medeweksters!

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ