Delta Blues Museum

Delta Blues Museum

Bezoek Clarksdale, dé stad van de muziekgenre; blues, maar ook een stad met ongelofelijk veel geschiedenis. In de stad kunt u veel bezichtigen tijdens uw camperreis! Bezoek bijvoorbeeld Het Delta Blues Museum of rij met uw huur camper door de stad. Het Delta Blues Museum in Clarksdale, Mississippi laat u de gehele geschiedenis van de blues zien. De oude bladmuziek en de teksten zijn hier te vinden tevens ook meteen de oude platen. Een echte blues liefhebber kan hier genieten van de historie van de blues.

bezienswaardigheden clarksdale

 

Clarksdale is een dorpje dat ligt in de staat van Mississippi. Clarksdale staat bekend als thuishaven van veel bekende blues artiesten. De naam Clarksdale is ontstaan door de naam John Clark, de man die Clarksdale heeft gesticht. Naast blues heeft de stad ook een grote rol gespeeld in 'The Great Migration', een beweging van grote bevolkingsgroepen die immigreerden/verhuisde naar plekken waar zij konden werken. Dit is nog steeds terug te zien aan de diverse bevolkingsgroepen die daar nog steeds wonen. Rij met uw huur camper door deze culturele stad en proef de geschiedenis van begin tot medio 1900.

Het Delta Blues Museum

 

Bij een bezoekje aan Clarksdale tijdens uw camperreis is het bezichtigen van Het Delta Blues Museum een aanrader. Vooral als u een echte blues liefhebber bent! In het museum is veel te zien, zoals bijvoorbeeld oude bladmuziek, instrumenten en muziekstukken van bekende blues artiesten, er zijn ook foto gallerijen van deze blues artiesten. Er zijn collecties van grootsheden zoals B.B. King, John Lee Hooker, Big Joe Williams en nog veel meer!
Mocht u niet genoeg hebben van deze rijke blues geschiedenis, dan kunt u langs de Mississippi Blues Trail rijden met uw huur camper. Deze route gaat over verschillende snelwegen waar verschillende mijlpalen geplaatst zijn op historische plekken die een kritische rol hebben gespeeld in het ontstaan en de groei van de blues genre. Deze route is erg leuk om te volgen tijdens uw camperreis. De meeste mijlpalen zijn geplaatst rondom de Mississippi Delta en rijken tot aan The Gulf Coast.

uw camperreis door deep south

 

Reist u van of naar Memphis? Dan is het ideaal een bezoek te brengen aan Clarksdale en het Delta Blues Museum.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ