Bezienswaardigheden

Ave Maria Grotte

Ave Maria Grotte

Beter bekend als ‘Jeruzalem in miniatuur’ is de Ave Maria Grotte een prachtig aangelegd park in Cullman. Het park is zo ontworpen om een natuurlijke omgeving voor de 125 miniatuur reproducties van enkele van de meest beroemde historische gebouwen en heiligdommen van de wereld te bieden. De meesterwerken van steen en beton en gerecycled materiaal zijn  het levenswerk van broeder Joseph Zoetti een benedictijner monnik van St. Bernard Abbey. Zelf had hij misschien maar zes gebouwen gezien maar hij haalde zijn inspiratie van foto’s dia’s en de bijbel. De bekendste miniaturen zijn de St. Pietsbasiliek in Rome het Colosseum en Lourdes.

Lees verder

Cane River Creole National Historical Park

Cane River Creole National Historical Park

Cane River region is waar een unieke cultuur; de Creolen leven. De bijna driehonderd jaar relatie tussen de Cane River Creole en hun vaderland werden gevormd door de rivier. Deze relatie kende vele testen overstromingen droogte oorlog en tal van andere obstakels kwamen voorbij. Dankzij de veerkracht en vindingrijkheid doorstond de Creoolse cultuur en dijde deze uit.
Hier kunt u meedoen aan de diverse activiteiten rondom Oakland en de Magnolia plantages. Hierbij kunt u denken aan mobiele telefoontours en in de herfst ‘pecan picking’.

Lees verder

Chattanooga

Chattanooga

Wanneer u in het zuiden gaat rondreizen met uw camper kunt u langs het stadje Chattanooga komen. Een aanrader volgens de New York Times zij noemde dit stadje een van de top 45 plaatsen om te bezoeken. De stad is gelegen in de buurt van de stad Tennessee en op ongeveer 190 km van Atlanta.

Lees verder

Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park

Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park

In 1863 vochten de Unie en de Zuidelijke troepen over de controle van Chattanooga de poort naar het diepe zuiden. De Zuidelijke troepen overwonnen het nabijgelegen Chikamauga in september. Echter waren er nieuwe gevechten in Chattanooga en zorgden ervoor dat de Unietroepen overwonnen en kregen zo controle over de stad. Na de gevechten schreef een van de Zuidelijke soldaten: “This… is the death-knell of the Confederacy (dit… is de doodsklok van de confederatie)”.

Lees verder

Delta Blues Museum

Delta Blues Museum

Bezoek Clarksdale dé stad van de muziekgenre; blues maar ook een stad met ongelofelijk veel geschiedenis. In de stad kunt u veel bezichtigen tijdens uw camperreis! Bezoek bijvoorbeeld Het Delta Blues Museum of rij met uw huur camper door de stad. Het Delta Blues Museum in Clarksdale Mississippi laat u de gehele geschiedenis van de blues zien. De oude bladmuziek en de teksten zijn hier te vinden tevens ook meteen de oude platen. Een echte blues liefhebber kan hier genieten van de historie van de blues.

Lees verder

Fort Conde

Fort Conde

In 1975 herbouwde de stad Mobile het fort gedeeltelijk. In 1702 werd het fort door de fransen gebouwd als Fort Louis. Het fort was uitstekend gelegen aan de oever van de rivier la Mobille. Hierdoor konden de grote vijandelijke oorlogsschepen het fort niet bereiken en de kleinere schepen werden meteen geraakt door de fransen kannonen. Daarnaast was het fort ook een douane-kanoor waar accijnzen werden geïnd. Na verloop van tijd werd Ford Louis omgedoopt tot Fort Condé naar de invloedrijke Koninklijke familie Condé.

Lees verder

Gulf Islands National Seashore

Gulf Islands National Seashore

Gulf Islands National Seahshore is een park rijkelijk gevuld met natuurlijke bronnen. Er zijn sprankelend blauw water magnifieke sneeuw witte stranden vruchtbare kustmoerassen en mooie kronkelende natuurpadden. Miljoenen bezoekers genieten van Amerika’s grootste National Seashore elk jaar. De National Park Service fungeert als hoedster tot deze kostbare natuurlijke hulpbronnen en vraagt aan zijn bezoekers voor het behoudt van het park. Er zijn hier veel verschillende dieren te vinden zoals schilpadden alligators en wasberen. Parkeer u camper op de speciaal aangewezen plaatsen en geniet nog een dag extra van dit natuurschoon.

Lees verder

Honey Island Swamp

Honey Island Swamp

Honey Island Swamp in New Orleans is uniek omdat het één van de minst gewijzigde rivier moerassen in het land is. Vrij veel is in oorspronkelijk staat gebleven en is een ongerepte wildernis. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen over de 250 vierkante mijl. Honey Island heeft zijn naam gekregen door de honingbijen die aanwezig waren op het eiland.

Lees verder

Houston

Houston

Gaat u een camper huren in Houston? Bezoek de op drie na grootste stad van de Verenigde Staten en geniet van het bruisende leven. Houston heeft namelijk veel te bieden. Ga heerlijk een dag winkelen in het Discover Rice Village winkelcentrum. Of bezoek een van de vele musea zoals het Museum of Fine Arts. Bent u op reis met kinderen? Ga dan naar het Children's Museum of Houston de nummer één van kindermusea in de Verenigde Staten! Beleef daarnaast een hele andere wereld bij het Space Center Houston en verplaats u in het leven van de astronauten. Parkeer uw huurcamper op een camping net buiten de stad en u heeft alle vrijheid om het centrum van Houston op te zoeken.

Lees verder

Jean Lafitte National Historical Park and Preserve

Jean Lafitte National Historical Park and Preserve

In Jean Lafitte was vroeger gevuld met zilver en goud uit de goed gevulde piraten schatkist. Vandaag de dag zijn deze schatten mensen plaatsen en herinneringen. Ontdek New Orleans rijke culture mix. Leer Cajun tradities van mensen en bekijk de alligator in het moeras. Wandel in de voetstappen van de mannen die in 1815 de slag van New Orleans vochten het kan hier allemaal.

Lees verder

Montgomery

Montgomery

Geniet in deze stad van het eten en het heerlijke weer. Gelegen aan de rivier de Alabama en ook de hoofdstad van de staat Alabama in Amerika. Vanaf Montgomery wordt de Alabama rivier bevaarbaar. In 1965 werd de stad wereldnieuws door de vrijheidsmars onder leiding van dr. Martin Luther King.

Lees verder

Nashville

Nashville

Ook wel music city genoemd de hoofdstad van de country. Al worden er ook andere muzieksoorten gemaakt. De stad heeft maarliefst zeven musea met het thema muziek. The place to be wanneer u muziekliefhebber bent.

Lees verder

New Orleans

New Orleans

New Orleans is de grootste stad in de staat Louisiana. Ook wel bekend als de bron van de gospelmuziek. Mahalia Jackson is hier geboren een grootheid in gospelmuziek. Er wordt in deze stad jaarlijks carnaval gevierd. Dit wordt hier Mardi Gras genoemd grans voor: Vette dinsdag. Dit valt op de dag voor aswoensdag. Iedereen gaat verkleed en er is een parade.

Lees verder

Oak Alley Plantation

Oak Alley Plantation

Deze historische plantage in Vacherie wordt beschermd als een National Historic Landmark. De plantage is vernoemd naar haar onderscheidende kenmerk namelijk een steegje dat is gecreëerd door een dubbele rij eiken die werden geplant in de vroege 18de eeuw. De steeg loopt tussen het huis en de rivier de Mississippi. De Bon Sejoer (“goed leven”) plantage zoals het oorspronkelijk heette werd opgericht om suikerriet te laten groeien. Op de plantage is genoeg historisch leven terug te vinden en er worden ook rondleidingen georganiseerd door het huis.

Lees verder

Port Hudson

Port Hudson

Port Hudson is bekend om de langste Amerikaanse Burgeroorlog in de geschiedenis. Het duurde namelijk 48 dagen toen 7.500 Confederaten het opnamen tegen 40.000 leger mannen van de Unie in 1863. Het Unieleger kwam naar Port Hudson omdat de Mississippi rivier hun sleutel was tot succes. Hier kunt u terug in de tijd en ziet u hoe de burgeroorlog verliep in 1863.

Lees verder

Tax free shoppen in Texas

Tax free shoppen in Texas

Texas biedt de mogelijkheid om de betaalde BTW terug te vragen bij wel 4500 winkels! Een waar paradijs voor de vrouwen die gék zijn van shoppen. Mannen geen zorgen! Texas heeft ook een ruim aanbod aan moderne zakelijke en unieke heren winkels.  

Lees verder

Tupelo

Tupelo

Het stadje Tupelo is een stad gelegen tussen de steden Mississippi Memphis Tennessee en Birmingham. Bereikbaar over de US Route 78.

Lees verder

USS Alabama Battleship

USS Alabama Battleship

De USS was tot eind 1943 een onderdeel van de Britse vloot. Het schip is lange tijd een goede hulp geweest voor gezamelijke acties onder andere de beveiliging bij het eiland Spitzbergen en was daarna onderdeel van een operatie om een Duits slagschip uit haar schuilplaats te krijgen. De rijkelijke geschiedenis is terug te vinden in het schip. In 1964 voer de Alabama naar Mobile Bay aan de kust van de staat Alabama. Het jaar daarop werd het geopend als museumschip. Het schip werd in 1986 op de lijst van National Historic Landmarks gezet.
Behalve de USS Alabama kunt u ook naar het Aircraft Pavillioin of bezoekt u het Submarine USS DRUM.

Lees verder

Vicksburg National Military Park

Vicksburg National Military Park

Dit park is een speciale plaats met een bijzondere historische betekenis van het jaar 1863. Het ruim opgezette openluchtmuseum laat de geschiedenis zien van de burgeroorlog. U rijdt door het park langs de diverse monumenten en u kunt stoppen en uitstappen wanneer u wilt. Er is een korte en een lange tour. Het op de Unie lijnen en eindigt vervolgens bij de Cinfderauie lijnen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de USS Cairo museum. Het museum biedt algemene en historische informatie tentoonstellingen over maritieme operaties van de Amerikaanse Burgeroorlog Een korte film laat het zinken ontdekken en de bergingsoperaties zien van de kanonneerboot. Daarnaast ziet ook de persoonlijke bezitters van de zeemannen en hoe het leven aan boord was van een ijzersterke kanonneerboot.

Lees verder

Vulcan Park

Vulcan Park

De stad Birmingham is van oudsher de stad van ijzer en staal. In 1904 stelden de Vroede Vaders van Birmingham de Romeinse god Vulcanus aan tot het symbool van de stad als broer van oppergod Zeus en god van het vuur en de goddelijke smidse en niet te vergeten als hofleverancier van Zeus beruchte bliksems.

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ