Bezienswaardigheden

Andersonville National Historic Site

Andersonville National Historic Site

Andersonville National Historic Site is gebouwd ongeveer 18 maanden voor het einde van de Amerikaanse burgeroorlog. In het kamp hielden de Zuidelijke soldaten het Noordelijke leger gevangen. Deze gevangenis was ontworpen voor 10.000 gevangenen. Op het meest drukke moment werden er meer dan 32.000 mannen gevangen gehouden. Hiervan waren vele van hen gewond of waren verhongerd door de gruwelijke omstandigheden zoals verontreinigd water en minimale beschutting. In de 14 maanden dat de gevangenis bestond waren 45.000 gevangen aangekomen naar verwachting zijn hier ongeveer 13.000 gevangenen gestorven. Net buiten de gevangenis is een begraafplaats gemaakt. In het nabij gelegen museum wordt er meer verteld over de gevangenis en de geschiedenis hiervan.

Lees verder

Ave Maria Grotte

Ave Maria Grotte

Beter bekend als ‘Jeruzalem in miniatuur’ is de Ave Maria Grotte een prachtig aangelegd park in Cullman. Het park is zo ontworpen om een natuurlijke omgeving voor de 125 miniatuur reproducties van enkele van de meest beroemde historische gebouwen en heiligdommen van de wereld te bieden. De meesterwerken van steen en beton en gerecycled materiaal zijn  het levenswerk van broeder Joseph Zoetti, een benedictijner monnik van St. Bernard Abbey. Zelf had hij misschien maar zes gebouwen gezien maar hij haalde zijn inspiratie van foto’s, dia’s en de bijbel. De bekendste miniaturen zijn de St. Pietsbasiliek in Rome, het Colosseum en Lourdes. uw camperreis door deep south Wanneer u door Deep South zijn er meer leuke bezienswaardigheden om te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Tupelo , de geboorte plaats van Elvis Presley. Of Chattanooga , een van de meest adembenemende steden van Amerika.

Lees verder

Cane River Creole National Historical Park

Cane River Creole National Historical Park

Cane River region is waar een unieke cultuur; de Creolen, leven. De bijna driehonderd jaar relatie tussen de Cane River Creole en hun vaderland werden gevormd door de rivier. Deze relatie kende vele testen, overstromingen, droogte, oorlog en tal van andere obstakels kwamen voorbij. Dankzij de veerkracht en vindingrijkheid doorstond de Creoolse cultuur en dijde deze uit. Hier kun je meedoen aan de diverse activiteiten rondom Oakland en de Magnolia plantages. Denk hierbij aan mobiele telefoontours en in de herfst ‘pecan picking’. JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wanneer je een reis maakt door Deep South heb je ook de mogelijkheid om Vicksburg National Military Park  en Port Hudson te bezoeken

Lees verder

Charleston

Charleston

Vind je geschiedenis erg interessant dan sla je Charleston niet over tijdens een camperrondreis Amerika. Hier ontdek je namelijk religieuze en gemeente gebouwen. Charloston is gelegen op een smal schiereiland waar de Cooper rivieren en Ashley rivieren elkaar ontmoeten. De gemeente is genoemd naar koning Charles van Engeland die in 1670 werd opgericht in het centrum van de Carolina kolonie, dit was de achtste staat die meedeed aan de Unie. Charleston was de bestemming van verschillende soorten volken zoals; Europeanen, Afrikanen en vanuit het Caribisch gebied. Ga je op bezoek in Charleston dan zal je de 43 historische locaties met meer dan 300 jaar geschiedenis niet kunnen missen. Deze locaties in Charleston werden vroeger beschermd door ommuurde stad gemaakt door de Britse Kolonie. Later zorgde de Britse Locatie zorgde tevens voor een heropleving in de late 19de eeuw. Een bezoekje aan Charleston is dus zeker de moeite waard tijdens je camperrondreis door Amerika. CAMPER HUREN NABIJ CHARLESTON Wil je een camper huren in de buurt van Charleston? Dat is mogelijk! Helaas hebben we in Charleston zelf geen verhuurstations zitten. Je kunt de huurcamper ophalen in de stad Atlanta. Daarna heb je de keuze, ga je met de huurcamper richting Memphis, de muziekstad van de wereld, of reis je liever richting Washington om daar een bezoekje te brengen aan het witte huis. KAMPEREN MET DE HUURCAMPER NABIJ CHARLESTON? Wil je na een indrukwekkende dag heerlijk genieten van de totale stilte en rust? Of zoek je liever de gezelligheid op in een barretje? Amerika heeft een breedt aanbod qua campings. Zo kunnen de mensen die van de rust willen genieten met hun huurcamper overnachten op een National Park Campsite, dit zijn primitieve, goedkope, maar erg indrukwekkende campings. Voor de mensen die liever de gezelligheid opzoeken in een kroeg, heeft Amerika de particulieren campings. Bijv. de KOA campings, hier kun je met de huurcamper overnachten terwijl de camper voorzien wordt van een full hook-up aansluiting. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van het water, de stroom het riool.

Lees verder

Chattanooga

Chattanooga

Wanneer je in het zuiden gaat rondreizen met de camper kun je langs het stadje Chattanooga komen. Een aanrader volgens de New York Times, zij noemde dit stadje een van de top 45 plaatsen om te bezoeken. De stad is gelegen in de buurt van de stad Tennessee en op ongeveer 190 km van Atlanta . BEZIENSWAARDIGHEDEN CHATTANOOGA Een van de meest adembenemende steden van Amerika. Gelegen tussen de bergen van Zuidoost-Tennessee en aan de rivier van Tennessee. Wat u hier kunt vinden is natuurschoon, 13-mijl verharde weg langs de rivier bezaaid met bezienswaardigheden, parken, restaurants en riviercruises; outdoor avonturen, rijke geschiedenis, talrijke accommodaties, restaurants voor elke smaak, bloeiende kunst, winkels en vele jaarlijkse evenementen die veel het hele jaar door plezier bieden. Zo is het Tenessee Aquarium niet te missen. Bent u een geschiedenis liefhebber? Bezoek dan het musea over de Amerikaanse burgeroorlog, de indianen en de 20e eeuw geschiedenis. De naam van deze stad komt uit de taal van de Creek-indianen. Het betekend 'de rots die in een punt bijeenkomt'. Dit staat voor de Lookout Mountain, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De stad staat ook wel bekend om het nummer Chattanooga Choo Choo wat in 1941 een goude plaat kreeg. De stad is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Verder kunt u de stad verkennen te voet of met de fiets. JE CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wanneer je jouw camperreis rondom Chattanooga wilt gaan maken. Kun je het beste naar een grote omliggende stad vliegen zoals Atlanta en hier de camper ophalen.

Lees verder

Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park

Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park

In 1863 vochten de Unie- en de Zuidelijke troepen over de controle van Chattanooga, de poort naar het diepe zuiden. De Zuidelijke troepen overwonnen het nabijgelegen Chickamauga in september. Echter waren er nieuwe gevechten in Chattanooga en zorgden ervoor dat de Unie troepen overwonnen en kregen zo controle over de stad. Na de gevechten schreef een van de Zuidelijke soldaten: “This… is the death-knell of the Confederacy (dit… is de doodsklok van de confederatie)”. BEZIENSWAARDIGHEDEN CHICKAMAUGA & CHATTANOOGA NATIONAL MILITARY PARK Het park is te bezoeken met een 7-Mile lange autotour langs monumenten, historische tabletten en wandelpaden. Het Visitor Center op het Chickamauga slagveld bevat vele exposities en de Fuller pistolen collectie meer dan 300 voorbeelden. JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wil je een camper huren in de buurt van Chickamauga & Chattanooga National Millitary Park? Dan kun je het beste starten in Atlanta , vanuit hier kun je namelijk eenvoudig doorrijden naar dit National Millitary Park. Ook kun je jouw weg vervolgen naar Nashville of Memphis, samen de grootste muzieksteden ter wereld. De muziekale sfeer, het heerlijke eten, de bijzondere cultuur voel je hier nog dagelijks, erg fantastisch om te zien en te beleven tijdens jouw rondreis door de Zuidelijke staten van Amerika per camper!

Lees verder

Delta Blues Museum

Delta Blues Museum

Bezoek Clarksdale, dé stad van de muziekgenre; blues, maar ook een stad met ongelofelijk veel geschiedenis. In de stad kun je veel bezichtigen tijdens jouw camperreis! Bezoek bijvoorbeeld Het Delta Blues Museum of rij met jouw huurcamper door de stad. Het Delta Blues Museum in Clarksdale, Mississippi laat je de gehele geschiedenis van de blues zien. De oude bladmuziek en de teksten zijn hier te vinden tevens ook meteen de oude platen. Een echte blues liefhebber kan hier genieten van de historie van de blues. BEZIENSWAARDIGHEDEN CLAKSDALE Clarksdale is een dorpje dat ligt in de staat van Mississippi. Clarksdale staat bekend als thuishaven van veel bekende blues artiesten. De naam Clarksdale is ontstaan door de naam John Clark, de man die Clarksdale heeft gesticht. Naast blues heeft de stad ook een grote rol gespeeld in 'The Great Migration', een beweging van grote bevolkingsgroepen die immigreerden/verhuisde naar plekken waar zij konden werken. Dit is nog steeds terug te zien aan de diverse bevolkingsgroepen die daar nog steeds wonen. Rij met uw huur camper door deze culturele stad en proef de geschiedenis van begin tot medio 1900. HET DELTE BLUES MUSEUM Bij een bezoekje aan Clarksdale tijdens jouw camperreis is het bezichtigen van Het Delta Blues Museum een aanrader. Vooral als je een echte blues liefhebber bent! In het museum is veel te zien, zoals bijvoorbeeld oude bladmuziek, instrumenten en muziekstukken van bekende blues artiesten, er zijn ook foto gallerijen van deze blues artiesten. Er zijn collecties van grootsheden zoals B.B. King, John Lee Hooker, Big Joe Williams en nog veel meer!  Mocht je niet genoeg hebben van deze rijke blues geschiedenis, dan kun je langs de Mississippi Blues Trail rijden met jouw huurcamper. Deze route gaat over verschillende snelwegen waar verschillende mijlpalen geplaatst zijn op historische plekken die een kritische rol hebben gespeeld in het ontstaan en de groei van de blues genre. Deze route is erg leuk om te volgen tijdens jouw camperreis. De meeste mijlpalen zijn geplaatst rondom de Mississippi Delta en reiken tot aan The Gulf Coast. JOUW CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Reis je van of naar Memphis ? Dan is het ideaal een bezoek te brengen aan Clarksdale en het Delta Blues Museum.

Lees verder

Fort Conde

Fort Conde

In 1975 herbouwde de stad Mobile het fort gedeeltelijk. In 1702 werd het fort door de fransen gebouwd als Fort Louis. Het fort was uitstekend gelegen aan de oever van de rivier la Mobille. Hierdoor konden de grote vijandelijke oorlogsschepen het fort niet bereiken en de kleinere schepen werden meteen geraakt door de fransen kannonen. Daarnaast was het fort ook een douanekanoor, waar accijnzen werden geïnd. Na verloop van tijd werd Ford Louis omgedoopt tot Fort Condé naar de invloedrijke Koninklijke familie Condé. In 1763 namen de Engelse het over en herdoopten het fort tot Fort Charlotte, genoemd naar de zuster van de Engelse koning. Tijdens de Amerikaans Revolutie werd het veroverd door de Spaanse bondgenoten en werd het weer omgedoopt naar Fort Carlotta, amper 17 jaar later. In 1813 veroverde de Amerikanen het fort en verkochten het 17 jaar later aan het publiek. Het werd afgebroken om de haven verder uit te breiden. Jaren later werd het opnieuw herbouwd. BEZIENSWAARDIGHEDEN FORT CONDE Dit oude fort is erg leuk om te bezoeken tijdens jouw camperreis. Wandel rond het fort en neem leuke foto's zodat je ze later thuis opnieuw kan bekijken. Vanaf het fort kijk je zo op de stad Mobile. In het fort zelf zijn veel borden met informatie over de geschiedenis van het fort. Binnen het Fort zijn ook stukken opgesteld die je kunt bekijken. Als je graag meer te weten wil komen over dit Fort kun je het museum bezoeken wat verderop zit. JE CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Als je tijdens je camperreis naar Mobile gaat dan is het Fort Conde zeker een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken. Dit fort bevindt zich in de stad en is makkelijk te bereiken vanuit het centrum. In de buurt van het Fort bevindt zich ook een museum, genaamd het Conde Charlotte Museum House.

Lees verder

Gettysburg

Gettysburg

Deze kleine plaats wordt in de zomer van 1863 opgeschrikt door de burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden van Amerika. Little Round Top groeit uit tot het historische symbool van de bloedigste veldslag uit de Amerikaanse burgeroorlog. Gettysburg ligt in Pennsylvania op 340 kilometer van New York City. Vandaag de dag bezoeken meer dan 2 miljoen reizigers het nationale military park en de vele monumenten ter nagedachtenis aan deze oorlog.  BEZIENSWAARDIGHEDEN National Military Park & Visitor Center De bloedigste veldslag uit de Amerikaanse geschiedenis heeft drie dagen geduurd. De Slag bij Gettysburg was het omkeer punt in de oorlog die uiteindelijk gewonnen is door het noorden.  Begin je bezoek in het visitor center, laat je infomeren door de rangers en bekijk de film 'A New Birth of Freedom'. Er zijn verschillende tours die je kunt maken over het park. Breng zeker een bezoek aan Soldiers' National Cemetery. Op deze grote begraafplaats gaf president Abraham Lincoln zijn beroemde toespraak Gettysburg Address. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan het David Wills House. In dit huis legde Abraham Lincoln de laatste hand aan zijn toespraak en kan je gerestaureerde kamers en tentoonstellingen te zien. EISENHOWER NATIONAL HISTORIC SITE Dit nationale historische monument preserveert het weekendhuis en boerderij van president Dwight D. Eisenhower, de 34e president van de Verenigde Staten. Het is een plek waar de president graag zijn weekenden doorbracht en zijn gasten ontving. Na zijn ambtstermijn was dit het huis van de president en zijn vrouw. Je kunt het landgoed bereiken per shuttlebus die vertrekken vanaf het visitor center in het Military Park. Met een rondleiding over het landgoed krijg je een goede indruk van huis en boerderij, maar ook van het leven van deze president.  EEN CAMPER HUREN NABIJ GETTYSBURG Wil je deze historische plaats zelf bezoeken? Huur dan een camper vanaf Washington , New York of Philadelphia en rij met de camper in enkele uren naar Gettysburg. Na je bezoek aan Gettysburg kan je je camperreis uitbreiden met een bezoek aan Shenandoah National Park of ga richting het noorden naar de Finger Lakes of de Niagara watervallen . Ons team van reisexperts adviseren je graag over de mogelijkheden.

Lees verder

Gulf Islands National Seashore

Gulf Islands National Seahshore is een park rijkelijk gevuld met natuurlijke bronnen. Er zijn sprankelend blauw water, magnifieke sneeuw witte stranden, vruchtbare kustmoerassen en mooie kronkelende natuurpadden. Miljoenen bezoekers genieten van Amerika’s grootste National Seashore elk jaar. De National Park Service fungeert als hoedster tot deze kostbare natuurlijke hulpbronnen en vraagt aan zijn bezoekers voor het behoudt van het park. Er zijn hier veel verschillende dieren te vinden zoals schilpadden, alligators en wasberen. Parkeer je camper op de speciaal aangewezen plaatsen en geniet nog een dag extra van dit natuurschoon. BEZIENSWAARDIGHEDEN GULF ISLAND NATIONAL SEASHON Gulf Islands National Seashore beschikt over meerdere eilanden: Santa Rosa Island, Perdido Key, Petit Bois Island, Sand Island, Horn Island, East Ship Island, West Ship Island en Cat Island. Het park beschikt over vier bezoekerscentra, bemand door Nationaal Park personeel, en bevinden zich binnen Gulf Islands National Seashore. Drie daarvan zijn gevestigd in Florida, en één is er gevestigd in Mississippi. JE CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wanneer je aan het reizen bent in de Deep South heb je genoeg keuze aan bezienswaardigheden. Zo kun je nadat je Gulf Island National Seashore hebt bezocht ook andere bezienswaardigheden bezoeken waaronder; Fort Conde , USS Alabama Battleship en Honey Island Swamp .

Lees verder

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ