Bezienswaardigheden

Azapa Valley

Azapa Valley

Vlakbij het plaatsje Arica ligt een mooie ‘oasis’ genaamd de Azapa Valley. Het betreft een vruchtbare vallei waar heel veel groenten en fruit wordt geproduceerd. De vallei staat daarom vooral bekend vanwege haar landbouwactiviteiten. De velden vormen een mooi gezicht over het landschap en er zijn genoeg gezellige dorpjes in de vallei waar je de lokale groenten en fruit kan proberen.

Lees verder

Geisers van El Tatio

Geisers van El Tatio

El Tatio herbergt meer dan 80 actieve geisers en is daarmee een van de grootste geiservelden ter wereld. Het water wordt zo heet dat het omhoog wordt gestuwd en dat zorgt voor een uniek schouwspel. Natuurlijke geisers zijn zeer zeldzaam en wanneer je ze vroeg in de morgen bezoekt kun je genieten van een prachtige en mysterieuze ervaring.   Veel mensen komen hier ook om te zwemmen in het bronwater, wat rijk is aan vitaminen en mineralen en voor ultieme ontspanning zorgt.

Lees verder

Humberstone & Santa Laura

Dit zijn spookstadjes waarbij de stemming van verlatenheid wordt benadrukt door de droogte van de woestijn. In de negentiende en twintigste eeuw waren het populaire dorpjes waarvan Humberstone en Santa Laura het best bewaard gebleven zijn. Zij waren een bron van nitraat, het 'goud' van de negentiende en twintigste eeuw maar inmiddels worden zij al jaren bestempeld als spookstadjes. U kunt hier salpeterfabrieken, musea en andere oude en verlaten gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen bekijken.

Lees verder

Lago Cochrane National Reserve

Lago Cochrane National Reserve is een natuurpark wat vlakbij Cochrane ligt en vernoemd is naar het Cochrane Lake. Ook in dit park komen veel verschillende diersoorten voor, waaronder ook een aantal bedreigde dieren zoals de South Andean Deer. Net als in de meeste Nationale reservaten kunt u hier prachtige wandelingen maken om dichter tot de natuur te komen.

Lees verder

Lago Gerenal Carrera

Lago Gerenal Carrera

Het Lago General Carrera is een diepblauw meer, omringd door een uniek en gevarieerd landschap. Het Lago General Carrera is het tweede grootste meer van Zuid-Amerika en verspreid zich over zowel Chili als Argentinië. Naast het feit dat hier prachtig gewandeld kan worden, kun je ook meedoen aan activiteiten op het water. Ook voor fietsen, paardrijden, vissen, picknicken en andere bezigheden kun je prima terecht aan dit prachtige en uitgestrekte meer.

Lees verder

Milodón Cave

Milodón Cave

Een mooi en oud Natuurmonument van Chili. Het betreft unieke grotten en rotsen die bekend zijn vanwege het grote aantal aan gevonden menselijke en dierlijke overblijfselen zoals botten en haren. De structuur en ‘bouw’ van de rotsen en grotten geeft een zeer apart aanzicht en wetende dat er een geschiedenis van meer dan 10.000 jaar oud heerst, maakt het een bijzondere belevenis.

Lees verder

Paaseiland

Paaseiland

Paaseiland, ook wel bekend onder de naam Easter Island, is beroemd vanwege haar unieke beelden en mysterieuze geschiedenis. Alweer een wonder van de Werelderfgoedlijst. Zeshonderd stenen 'moai's' turen al eeuwenlang naar de verre horizon. Hoe en door wie ze gemaakt zijn, is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Het Paaseiland is een Polynesisch eiland en ligt in de Grote Oceaan. Het mag dan wel één van de meest raadselachtige en geïsoleerde eilanden ter wereld genoemd worden, het is een unieke ervaring die ongetwijfeld veel indruk op je maakt.

Lees verder

Parque National Puyehue

Parque National Puyehue

Het Parque Nacional Puyehue is al jaren een beschermd park en waarborgt prachtige regenwouden en spectaculaire vulkanen. Regenwouden met torenhoge boomsoorten omringd door dikke struiken en planten. De bomen vormen een abrupte grens, daarboven ligt namelijk het rijk der vulkanen. Deze vulkanen zorgden voor een aantal imposante vulkaankegels en uitgestrekte ‘maanlandschappen'. Sommige vulkanen zijn ondergesneeuwd en andere zijn nog erg actief. Op afgelegen vulkanische plateaus zijn soms nog mooie geisers en warmwater bronnen te vinden die het schitterende plaatje compleet maken.

Lees verder

Parque National Torres del Paine

Parque National Torres del Paine

Het Torres del Paine Nationale Park ligt verstopt aan het zuidelijke uiteinde van de Andes. Fantastische wandelingen langs meren, rivieren en fjorden, door bossen en langs gletsjers zorgen voor een unieke ervaring.  Het park kent een grote dierenpopulatie. Guanacos, Flamingo’s, Condors, Nandus, Huemules en andere dieren voelen zich prima thuis in dit stille natuurgebied. Het gebied kan op meerdere wijzen verkend worden. Hiken is erg populair maar je kunt er ook voor kiezen om met de boot te gaan. Je komt dan schitterende ijsschotsen tegen en je vaart tussen pieken en bergen en over apart kleurige meren.

Lees verder

San Pedro

San Pedro

In het Noorden van van Chili ligt San Pedro, een koloniaal oasedorp in de Atacama-woestijn. De meeste huizen zijn gebouwd van adobe (door de zon gedroogde klei-blokken), een heel apart gezicht. Het gebied rond San Pedro is rijk aan archeologische schatten uit de Atacameñocultuur en ook de Maanvallei is een onmisbare stop wanneer u zich in het Noorden van Chili bevindt. San Pedro is erg bekend vanwege haar oneindige hoeveelheid aan mogelijke tours in de omgeving.

Lees verder

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ