Voorwaarden van Westcoast Mountain Campers

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Westcoast Mountain Campers. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april en 31 oktober 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen dat hier is weergegeven.

Openingstijden

Voor de openingstijden van de verhuurstations verwijzen wij u naar de betreffende locatie.

De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondagen in de periode 1 t/m 30 april en 1 t/m 31 oktober 2019.
Daarnaast zijn de alle locaties gesloten op feestdagen.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 19-04-2019
 • 14-10-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur. In de periode van 1 mei 2019 tot en met 30 september 2019 is het ophalen van de camper ook mogelijk op zondag tussen deze tijden. Indien u de optie 'vroeg ophalen en laat inleveren' heeft geboekt dan is ophalen tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Er wordt ook aangeraden de camperverhuurder de ochtend voor het ophalen te bellen (na 8.00 AM)  voor eventuele tijdsverschuivingen. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 10.00 uur.  Indien u de optie 'vroeg ophalen en laat inleveren' heeft geboekt dan is inleveren tot 15.00 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.
Voor het vervoer van en naar het verhuurstation van luchthaven(hotels) geldt bij deze verhuurder dat dit wel is inbegrepen.

De transfer is inbegrepen in Calgary, Vancouver, Toronto, Whitehorse en Halifax van de luchthaven en aanbevolen (luchthaven)hotels naar de verhuurlocatie en v.v. Klik op de desbetreffende bestemmingen aan de linkerzijde van deze pagina voor een lijst van de aanbevolen hotels.
Voor een transfer van Montreal luchthaven(hotels) naar de verhuurlocatie betaalt u extra. Kijk hiervoor op de huurprijzenpagina.

Voor de tijden waarop de transfer wordt uitgevoerd dient u in de ochtend dat u de camper wilt ophalen te bellen naar de verhuurlocatie waar u de camper ophaalt.

Een transfer is een service die wordt aangeboden door de verhuurder waar geen rechten aan kunnen worden ontleend.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten.
Wanneer u de camper voor een kortere periode wenst te huren, is dit op aanvraag. 

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, minimaal geldig in de periode waarin u reist. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $750,- voor bestuurders vanaf 25 jaar.
De borg bedraagt $1500,- voor bestuurders van 21 t/m 24 jaar.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico tot $1500,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Extra aangeboden 'peace of mind' pakketten ter plaatse

Deze verhuurder heeft bepaalde servicepakketten die ter plekke aangeboden worden. Op uw boekingsbevestiging en bij de verhuurderinformatie staat waarvoor u verzekerd bent en welke eigen risicos er zijn. Travelhome is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale service pakketten of aanvullende verzekeringen die ter plaatse nog aangeboden worden. Deze pakketten worden als service aangeboden met als oogpunt peace of mind tijdens de reis. De pakketten kunnen het volgende inhouden; vergoeding van kosten als u zichzelf buitensluit, extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart e.d. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden, het is absoluut niet verplicht om een pakket af te sluiten. Voor normaal gebruik heeft u deze aanvullende pakketten ook niet nodig. Of u uiteindelijk gebruik maakt van een dergelijke dienst is geheel uw eigen keuze.
Claims met betrekking op (de kosten van) deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het  vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde, privéwegen en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
 • Rijden in USA is enkel tegen een toeslag toegestaan.
 • Rijden in de noordelijke gebieden is enkel tegen een toeslag toegestaan.
 • Het is verboden te parkeren in het centrum van Montreal en Ottowa.
 • Het is op aanvraag en tegen een toeslag toegestaan het Burning Man Festival te bezoeken.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Mexico
 • Death Valley. Alleen toegestaan tussen 1 oktober en 30 april vanwege extreem hoge temperaturen.
 • Dempster Highway. Alleen toegestaan tussen 15 mei en 14 september.
 • The Dalton Highway (AK-11) (north of Livengood)
 • North Canol Highway (#6) in the Yukon
 • Denali Highway (AK-8)
 • Eagle, Alaska (HWY 5 North) from the junction of HWY 9 (Top of the World Highway) and HWY 5 west.
 • Northway Road (off AK-2) to Northway
 • Nabesna Road (off AK-1) to Nabesna
 • McCarthy Road (end AK-10) from Chitina to McCarthy
 • Highway 500 (Trans Labrador Highway) from Goose Bay to Labrador City
 • Highway 389 from Labrador City to Baie Comeau
 • Highway 510 from Red Bay to Happy Valley-Goose Bay
 • Highway 167 north of La Doré
 • Highway 109 and Baie James Road, Quebec
 • Niet genummerde wegen en snelwegen

Bekijk hier een kaart met gebieden waar u niet mag rijden met de camper in het westen van Canada.
Bekijk hier een kaart met gebieden waar u niet mag rijden met de camper in het oosten van Canada.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ