Hälsingland

Een relatief ‘rustige’ regio in Midden-Zweden is Hälsingland. Perfect om lekker tot rust te komen en van de uitgestrektheid te genieten tijdens de camperreis. Ga je graag op zoek naar ‘verborgen juweeltjes’, daar waar de grote stroom aan toeristen nog niet zal zijn? Dan mag een bezoek aan Hälsingland zeker niet ontbreken aan je roadtrip. 

Natuur Hälsingland

De natuur is erg afwisselend; van hoge bergen tot dichte bossen, van strand tot sprankelende meertjes. Of wat dacht je van het spotten van wilde dieren? In Hälsingland kent men de grootste populatie aan (bruine) beren. Tijdens een tour met een ervaren lokale gids kun je veilig het leefgebied van de beer gaan ontdekken. 

Zweedse fietsexcursie 

Een leuke excursie maak je bij Dellenbanan; hier kun je de echte Zweedse manier van fietsen eens proberen. Over oude rails maak je een geweldige tocht, langs prachtige meren en door oneindige bossen. Vanuit het Järvsö Mountainbike Park kun je allerlei fietstochten maken. 

 

Rij met de huurcamper zeker eens voorbij de prachtige statige boerderijen, sinds 2012 staan maar liefst zeven van deze speciale boerderijen zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit stukje cultuur is dus absoluut ook de moeite waard tijdens een tour door Hälsingland. 

 

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ