Jostedalsbreen

Een absolute aanrader tijdens uw camperreis is het nationaal park Jostedalsbreen. Een natuurgebied in de provincie Sogn og Fjordane en herbergt de grootste gletsjer van het Europese continent, de Jostedalsbreen. Het beboste laagland wordt omringd door andere gletsjers en bergen. Het park bevat een uitgebreid scala aan flora en fauna. Parkeer uw huur camper en geniet van een prachtige wandeling door de wilde Noorse natuur.

Een camper huren en de grootste gletsjer van Europa bekijken!

Het landschap rond de Jostedalsbreen wordt gekenmerkt door grote contrasten. Binnen korte afstanden vindt u een spectaculaire schilderachtige verscheidenheid, van fjorden en weelderige u-vormige dalen met boerderijen en bergtoppen tot 2000 m.
Stromende beken, rivieren en watervallen en diepe dalen kenmerken het gebied. Jostedalsbreen is een van de grootste natuurgebieden in het zuiden van Noorwegen. Sommige van de vallei gletsjers behoren tot de meest bezochte toeristische attracties in Noorwegen.

In het verleden werd Jostedalsbreen gebruikt als handelroute. Runderen en paarden werden over de gletsjer gedreven en verkocht op een van de vele veemarkten in het oosten. Door het smelten van de ijskap is dit vandaag de dag niet meer mogelijk.
Jostedalsbreen is lange tijd beschouwd als een aantrekkelijk gebied voor wandelaars en wandelaars. Over de afgelopen jaren is skiën over de lengte van de gletsjer een populaire activiteit geworden. Maar let op! Zonder de juiste apparatuur is wandelen of skiën op de gletsjer erg gevaarlijk geworden.

Kamperen in Jostedalsbreen

Bij de prachtig gelegen campings in de omgeving waar u heel goed met uw huurcamper terecht kunt, starten vele kanotochten. Houdt u van meer snelheid? Schrijf u dan in voor een spectaculaire raftingtocht. De tocht voert u over klasse III stroomversnellingen en over langzaam stromende delen van de Jostedøla rivier.

Bent u na dit natuurgeweld toe aan een meer stedelijke cultuur? Reis dan verder naar bijvoorbeeld Bergen van Trondheim.
 

Meer informatie over Jostedalsbreen

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ