Bergen

Gaat u een camper huren in Noorwegen? Reis dan vanuit Oslo met uw huurcamper naar het stadje Bergen dat zijn naam dankt aan de bergen waardoor de stad wordt ingesloten. Één van deze bergen is Fløyen en vanuit hier heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. U kunt op de top van deze berg komen met behulp van een leuke kabeltrein. Ook vanuit deze kabeltrein heeft u uiteraard een prachtig uitzicht over de omgeving en het is dan ook zeer aan te raden dit te proberen.

De kern van de stad, gelegen aan de baai Vågen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is erg mooi om te bezichtigen. Zeker wanneer de avondzon zorgt voor een gouden gloed over de haven, is het een romantische ervaring die u niet wil missen.

Met uw camper naar het Regenfestival


Een klein minpuntje aan de stad is dat het er vaak regent. Toch weten de Noren ook hier een positieve draai aan te geven, aangezien er jaarlijks in oktober een Regenfestival wordt gehouden, met een regenjas- en parapluparade. Mocht u in deze tijd in Noorwegen zijn, dan raden wij u aan dit grappige spektakel zeker te aanschouwen.

 

Een camperreis naar de Noorse fjorden


Vanuit bergen kunt u gemakkelijk naar de Noorse fjorden, bergen en gletsjers, wat door toeristen veel wordt gedaan.

Camperen rondom Bergen


U kunt met uw camper kiezen uit een van de vele campings rondom Bergen. Vanaf uw camping kunt u heel makkelijk met de bus naar het centrum van de stad reizen.

Neem snel een kijkje bij onze reisverslagen als u wilt weten hoe anderen hun reis naar Noorwegen hebben ervaren of bekijk welke reizen wij aanbieden naar dit prachtige land.

Meer informatie over Bergen

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ