Waterberg

Waterberg Waterberg

Het Waterberg plateau is een belangrijk historisch punt in Namibië. Aan het begin van de vorige eeuw verloor het Herero volk de strijd tegen de Duitse kolonisten. De Herero waren gedwongen om terug te trekken van de waterberg en gingen oostwaarts naar Botswana. Duizenden kwamen om door achtervolgingen van Duitse soldaten andere van honger en dorst. Naar schattingen is bijna tweederde van de Herero volkeren in deze tijd om het leven gekomen. De graven van omgekomen Duitse soldaten kunnen nog bezichtigd worden vlakbij het ‘Waterberg Rest Camp’.

Het plateau en het land er omheen werd tot een natuurreservaat uitgeroepen in 1972. Het plateau is grotendeels ontoegankelijk en een groot aantal van Namibie's met uitstorven bijdreigde diersoorten, zoals de zwarte en witte neushoorn en de sabel antilope, zijn spoedig naar deze locatie overgeplaatst om ze van uitsterven te beschermen. Het project was zeer succesvol en sindsdien voorziet de Waterberg andere Namibische Parken met zeldzame dieren.

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ