Bezienswaardigheden

Etosha National Park

Etosha National Park

Het Etosha National Park is een groot natuurpark, gelegen in het Noorden van Namibië. Het park staat bekend om zijn zoutmeren (die vaak alleen na regenval onder water staan), het bijzondere landschap en de hoeveelheid aan wildlife. Omdat het park relatief weinig vegetatie heeft, is het redelijk simpel om te genieten van vele Afrikaanse diersoorten. Met zo’n 115 soorten zoogdieren, 340 vogelsoorten, 110 reptielsoorten, 16 soorten amfibieën en meerdere vissoorten, is er aan dieren geen gebrek.

Lees verder

Fish River Canyon

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten, de grootste Canyon ter wereld. Hoewel het wat uiterlijk betreft veel lijkt op de Grand Canyon, is de Fish River Canyon een stuk minder toeristisch, wat uiteraard als een voordeel mag worden beschouwd. In en rondom de Fish River Canyon kun je prachtige wandelroutes afleggen, met overal stops waarbij je een fantastisch uitzicht hebt.

Lees verder

Kaudom National Park

Kaudom National Park

Als je vanuit het noorden van Botswana naar Namibië reist met de camper dan moet je zeker het Kaudom National Park niet overslaan. Kaudom National Park ligt ten noorden van Tsumkwe aan de grens van Botswana. Het is het meest ongerepte natuurgebied in Namibië. Het park is zeer rijk aan spel. Tijdens de wintermaanden, kan men alle soorten dieren in het wild, zoals grote kuddes olifanten, giraffen, gnoes, vele soorten antilopen, hyena's, leeuwen, luipaarden en meer dan 300 verschillende soorten vogels bekijken. Het Kaudom Park is niet omheind en de dieren kunnen vrij hun routes volgen tussen Namibië, Botswana en in de Caprivi.

Lees verder

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park

Dit park ligt tussen Lüderitz en Swakopmund en is met ruim 50.000km2 het grootste wildreservaat van Afrika. Het is gelegen in de Namib, het oudste woestijn ter wereld, en wordt opgedeeld in verschillende toeristische kernregios. In Sossuvlei en Sesriem vind je enorme duinen die behoren tot de hoogste van de wereld. In het Naukluftdeel van het park komen steile klippen voor en in het gebied van Kuiseb en Swakop vind je granieten bergen. Het noordelijkste deel varieert van kiezelvlakten tot verweerde maanlandschappen en de Sandwich Harbour aan de Atlantische kust is een van de mooiste wetlands van Namibië.

Lees verder

Ruacana Falls & Epupa Falls

Ruacana Falls & Epupa Falls

De Ruacana en Epupa watervallen zijn de laatste jaren een populaire bestemming geworden voor vakantiegangers. Veelal worden de watervallen tijdens safari’s bezocht. Gezien de nabijheid van de Kunene rivier, leven er veel dieren in de omgeving. Tevens wordt deze rivier vaak beschouwd als speelterrein voor onder andere white water rafters. De rotsformaties en de rest van de omgeving van de Ruacana en Epupa Falls zijn bijzonder mooi en de moeite waard om te aanschouwen. Het wilde water dondert naar beneden en er hangt vaak een waterachtige nevel, wat een apart natuurverschijnsel weerspiegelt.

Lees verder

Skeleton Coast Park

Skeleton Coast Park

Dit beschermd gebied van 1600km2 ligt langs de kust van Namibië. Het park is verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. In het zuidelijke deel kun je op eigen gelegenheid met een 4WD-camper tot Terrace Bay reizen. Het noordelijke deel kun je alleen bezoeken met een organisatie. Een hoogtepunt van dit park is de Cape Cross Seal Reserve. Je kunt hier 100.000 Kaapse Pelsrobben aanschouwen. Als bezoeker kun je zelfs heel dichtbij de robben kruipen. Daarnaast is het Swakopmund Saltworks Private Nature reserve ook een aanrader. Dit is een grote zeezout winning installatie waar duizenden zeevogels zoals flamingo's zich verzamelen.

Lees verder

Sossusvlei

Sossusvlei

Sossusvlei is thuis voor de grootste zandduinen van Namibië en deze zorgen voor een uiterst uniek en speels landschap. Het licht speelt met de kleuren van de duinen, wat een bijzonder schouwspel geeft. Wanneer je Sossusvlei bezoekt kun je door het landschap wandelen en de zandduinen beklimmen. Vanaf de duinen heb je weer een prachtig uitzicht over de omgeving.

Lees verder

Swakopmund

Swakopmund

Een bekende kustplaats van Namibië is Swakopmund. De naam is onder andere te danken aan de ligging aan rivier Swakop. Swakopmund heeft, net als Windhoek, een Duits karakter gezien het feit er vroeger Duitse kolonies heersten. Swakopmund is aardig in trek bij toeristen gezien de gezelligheid van de stad en de ligging aan zee. Tevens heeft de omgeving van Swakopmund van alles te bieden. Zo kun je vanuit de stad Wildlife – en Culture trips maken en kun je op eigen gelegenheid de Namibische woestijn in trekken.

Lees verder

Walvisbaai

Walvisbaai

Walvisbaai werd bekend vanwege de visserijindustrie en is vandaag de dag een belangrijke zeehaven in Namibië. De stad ligt niet ver van Windhoek vandaan en wordt tevens omringd door een aantal Nationale parken, waaronder het Namib-Naukluft National Park en het Skeleton Coast National Park. Wanneer je in Walvisbaai verblijft is het daarom leuk om niet alleen het stadje, maar ook deze parken te bezoeken. Het Skeleton Coast National Park is een interessant park waar je vele schipswrakken zal terugvinden. Door de eeuwen heen zijn er namelijk aardig wat schepen gestrand. Het Namib Naukluft National Park bestaat uit mooie woestijnvlaktes, zandduinen en bijzondere diersoorten als slangen, gekko’s en insecten, maar ook hyena’s, gemsbokken en jakhalzen.

Lees verder

Waterberg

Waterberg

Het Waterberg plateau is een belangrijk historisch punt in Namibië. Aan het begin van de vorige eeuw verloor het Herero volk de strijd tegen de Duitse kolonisten. De Herero waren gedwongen om terug te trekken van de waterberg en gingen oostwaarts naar Botswana. Duizenden kwamen om door achtervolgingen van Duitse soldaten andere van honger en dorst. Naar schattingen is bijna tweederde van de Herero volkeren in deze tijd om het leven gekomen. De graven van omgekomen Duitse soldaten kunnen nog bezichtigd worden vlakbij het ‘Waterberg Rest Camp’. Het plateau en het land er omheen werd tot een natuurreservaat uitgeroepen in 1972. Het plateau is grotendeels ontoegankelijk en een groot aantal van Namibie's met uitstorven bijdreigde diersoorten, zoals de zwarte en witte neushoorn en de sabel antilope, zijn spoedig naar deze locatie overgeplaatst om ze van uitsterven te beschermen. Het project was zeer succesvol en sindsdien voorziet de Waterberg andere Namibische Parken met zeldzame dieren.

Lees verder

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ