Helsinki

Helsinki Helsinki Helsinki Helsinki

De Finse hoofdstad Helsinki is een prachtige parel aan de Oostzee en wordt omringd door tientallen eilandjes die vanuit de haven te zien zijn. Helsinki staat bekend als één van de meest moderne en culturele steden van Europa. Omgeven door water, vormt de stad het culturele en zakelijke centrum van Finland.
Je kunt de diverse bezienswaardigheden in de stad prima te voet afleggen. Vanaf het centrale marktplein kun je een rondvaart om de eilandjes maken. Vlakbij het marktplein bevindt zich het staatsplein. Hier vinden staatsbegrafenissen en officiële herdenkingen plaats. Naast het Senaatsgebouw en het Ridderhuis, ligt ook de imposante witte domkerk aan het senaatsplein. Dit is hét handelsmerk van Helsinki en is dan ook al van verre afstand te zien. Andere trekpleisters zijn de rotskerk Temppeliaukio, de botanische tuin, het operagebouw, het Sibiliuspark en de Finlandia-hal. De Alexanderstraat is één van de belangrijkste winkelstraten die eindigt bij het imposante Stockmann-warenhuis. Beleef het trendy Helsinki waar architectuur, design, parken, stranden en een bruisend centrum elkaar ontmoeten. Aanschouw de kleurrijke marktpleinen, bekijk de historische gebouwen, bezoek een modern museum, wandel langs de gezellige haven en geniet van de strelende zon in één van de mooie parken van Helsinki.

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ