Camper huren in Cuba

Huur een camper in Cuba

Het land van de oldtimers, sigaren en de kleurrijke gebouwen. En Cuba heeft nog veel meer te bieden. Verwonder je aan de veelzijdige natuur, zoals de Viñales vallei. Bezoek naast de hoofdstad Havana nog andere prachtige steden en ontspan op het strand in Varadero. Cuba is een land in opkomst en zal je ongetwijfeld verrassen. Ben je op zoek naar een avontuurlijke camperreis? Zoek dan niet verder!

Voordelen van een camper huren in Cuba

Met een huurcamper heb je alle vrijheid om op je eigen tempo dit prachtige land te verkennen. Onderweg zul je je blijven verwonderen aan de diversiteit van Cuba!

Met een camper beleef je alle mooie plekjes niet alleen optimaal, je hebt ook nog eens alles bij de hand. Op dag een ga je boodschappen doen en rij je met een goedgevulde koelkast naar de eerste camping. Omdat het aantal supermarkten op Cuba gering is, is het slim om goed in te slaan. Ook kun je bij de verhuurder een boodschappenpakket bijboeken. Eenmaal aangekomen op de eerste kampeerplaats pak je je koffer uit en alle spullen krijgen een eigen plekje. Ook beschikt de camper over een douche en toilet. In het keukentje kun je alle maaltijden bereiden, ideaal!

Neem contant geld mee, zodat je dit ter plaatse in kunt wisselen. Dit doe je op de luchthaven of in de grotere hotels. Er komen steeds meer ATM automaten bij, maar het blijft zoeken naar een pinautomaat op Cuba en áls je er een vindt, is het niet vanzelfsprekend dat je hier ook daadwerkelijk kunt pinnen. Creditcards worden over het algemeen goed geaccepteerd op Cuba, zolang ze niet van Amerikaanse bedrijven zoals American Express zijn.

Camper huren in Cuba

Maak je een camperreis door Cuba, dan zal Havana altijd deel uitmaken van jouw reis. Hier haal je namelijk je camper op én lever je hem in principe ook weer in. Het is mogelijk om een one-way te maken, maar deze zijn altijd op aanvraag. Een enkele reis kun je aanvragen voor de volgende locaties:
 • Viñales
 • Pinar del Rio
 • Soroa
 • Las Terrazas
 • Playa Larga
 • Playa del Este
 • Jibacoa
 • Varadero
 • Cienfuegos
 • Santa Clara
 • Guajimico
 • Trinidad
 • Cayo Coco
 • Cayo Santa Maria

Waar let je op bij een camper huren in Cuba?

In onze offertes nemen wij altijd standaard de persoonlijke en camperinventaris op. Zo zijn beddengoed en handdoeken maar ook borden, kopjes, bestek en potten en pannen altijd inbegrepen in jouw camperhuur. Wel zo handig, dan hoef je hier zelf niet meer voor te zorgen!

Bij jouw huurcamper zijn altijd onbeperkt aantal kilometers inbegrepen. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken of je wel voldoende kilometerpakketten hebt ingekocht voor jouw camperreis door Cuba.

Zoals eerder aangegeven is het aan te raden om het boodschappenpakket aan te schaffen, in verband met het geringe aantal supermarkten op Cuba. Het eten in restaurantjes op Cuba is erg betaalbaar. Eet dus ook zeker eens buiten de camper, om van een echte Cubaanse maaltijd te genieten.

Bij aankomst op Cuba is het verplicht om in het bezit te zijn van een toeristenkaart. De aanschaf hiervoor hebben wij standaard opgenomen in de offerte. Heb je deze al aangeschaft? Laat het even weten, dan halen we deze uit jouw boeking.

Verzekeringen voor jouw huurcamper in Cuba

Bij jouw camperhuur is altijd een basisverzekering op genomen. Hiermee heb je echter nog wel een eigen risico en zijn sommige schades door de verhuurder uitgesloten.

Wil je zonder zorgen van jouw camperreis door Cuba genieten? Sluit dan de No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren af.

Voorbereidingen bij een camper huren in Cuba

Een eerste hotelovernachting is niet verplicht, maar wel aan te raden. Zo kun je goed uitgerust aan jouw camperreis beginnen. Daarnaast komt de rechtstreekse vlucht van KLM pas tegen de avond aan, waardoor het ook niet mogelijk is om daarna de camper nog op te halen. Verblijf bijvoorbeeld de eerste nacht(en) in een hotel in de stad, zodat je eerst het gezellige Havana kunt verkennen. De transfers van de luchthaven naar jouw hotel in Havana en van het hotel naar het verhuurstation kun je gemakkelijk bijboeken. Ideaal! Zo hoef je na de lange vlucht niet nog op zoek naar een taxi.

De huurprijzen gelden per 24 uur. Haal je de camper om 12:00 uur op? Dan lever je deze ook weer voor 12:00 uur in.

Plan de eerste dag niet al te grote rijafstanden in. De uitleg bij de verhuurder neemt enige tijd in beslag. Daarna ga je nog boodschappen doen en eenmaal aangekomen op de camping pak je je spullen uit en krijgt alles een plekje. Houd er rekening mee dat je met een camper langer over de afstanden doet dan met een auto. De wegen zijn ook niet altijd van even goede kwaliteit, zoals wij hier in Nederland gewend zijn.

Campings in Cuba

Bij jouw camperhuur kun je direct de campings bijboeken. Dit is vaak een kampeerplaats bij een hotel. Het is aan te raden om hier gebruik van te maken, omdat de overnachtingsplekken voor een camper op Cuba zeer beperkt zijn. Vrij kamperen is toegestaan, maar niet aan te raden. Op jouw kampeerplaats heb je water en elektra. Dit water is niet om te drinken, je kunt beter flessen mineraalwater kopen.

Omdat de campings vooral gelegen zijn bij een hotel, kun je gebruik maken van deze faciliteiten. Na een dag rondrijden met de camper kun je in de middag dus heerlijk ontspannen bij het zwembad!

Met welk rijbewijs kan je een camper huren in Cuba?

Voor het huren en besturen van een camper heb je een geldig Nederlands rijbewijs B nodig. De bestuurder moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voor het huren van een camper op Cuba verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je laten maken bij een ANWB winkel.

De minimum leeftijd om een camper te besturen op Cuba is 21 jaar. Voor de borg moet de hoofdbestuurder ook altijd verplicht in het bezit zijn van een creditcard op zijn/haar naam. Kijk altijd goed naar de voorwaarden van de verhuurder.

Huur een camper in Cuba via Travelhome, dé camperspecialist!

Waarom moet je juist voor Travelhome kiezen voor je camperreis door Cuba? Wij zijn al jaren dé specialist in camperhuur wereldwijd en helpen je graag jouw ideale reis samen te stellen. Wij zijn zelf allemaal enorme liefhebbers van camperreizen en hebben er dan ook vele mogen maken.

Uit eigen ervaring kunnen wij dus vertellen over het reizen met een camper op Cuba en zijn ook persoonlijk bekend met de campertypes en verhuurders. Daarnaast hebben wij als camperspecialist al diverse Zoover Awards gewonnen, in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en natuurlijk ook aangesloten bij ANVR en SGR. Zo kun je vol vertrouwen jouw huurcamper op Cuba via Travelhome boeken!

Camperverhuurders in Cuba